Pekka Särkiö virallisesti ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispaksi

Dosentti Pekka Särkiö on asetettu ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispaksi. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat toimitettiin Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituliin 27. tammikuuta.

Vuonna 1963 syntynyt Pekka Särkiö on koulutukseltaan teologian tohtori. Hän on toiminut kenttäpiispana vuodesta 2012 ja toimii tehtävässä tammikuun loppuun asti. Aikaisemmin Särkiö on ollut mm. Keski-Lahden seurakunnan kirkkoherra. Särkiö on vihitty papiksi vuonna 1989.

Pekka Särkiö on ensimmäinen virallisesti ehdolle asetettu ehdokas Mikkelin piispanvaalissa. Piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 1.1. ja se kestää 1.3. saakka. Vaalissa on noin 1100 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita. Vähintään 30 äänioikeutettua voi muodostaa valitsijayhdistyksen, jolla on oikeus asettaa ehdokas.

Piispanvaali toimitetaan torstaina 25.5. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Mahdollisen toisen kierroksen vaalipäivä on perjantai 16.6.

Mikkelin hiippakunnan uuden piispan on määrä aloittaa virassaan 1.9.2023. Arkkipiispa Tapio Luoma vihkii hänet piispan virkaan Mikkelin tuomiokirkossa sunnuntaina 3. syyskuuta.

Mikkelin hiippakunnan nykyinen piispa Seppo Häkkinen jää eläkkeelle syyskuun alussa 2023.

Lue myös:

Yksi ehdokas jää pois Mikkelin piispan­vaalista: kirkkoherra Hannes Wallin vetäytyy kisasta

Kenttäpiispa Pekka Särkiö ja Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin lähtevät ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

Kirkkoherra Mari Parkkinen lähtee ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

Kirkkoherra Sammeli Juntunen lähtee ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispanvaaliin

Kansliapäällikkö Pekka Huokuna lähtee ehdokkaaksi Mikkelin piispanvaaliin

Mikkelin hiippakunnan piispanvaalin ajankohta on selvä: ensimmäinen kierros käydään 25.5.

TILAAJILLE: Aikataulu ei antanut odottaa – Mikkelin piispanvaalin maallikkovalitsijat valittiin väistyvien luottamushenkilöiden voimin

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Poliitikkojen haluun tukea uskonnon­vapautta ei voi aina luottaa” – Uskontojen edustajat kertoivat kokemistaan ennakko­luuloista
Seuraava artikkeliTuomo Kahenvirta on valittu Kirkkohallituksen rekisterijohtajaksi

Ei näytettäviä viestejä