Kansliapäällikkö Pekka Huokuna lähtee ehdokkaaksi Mikkelin piispanvaaliin

Kuva: Jukka Granström

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö, rovasti Pekka Huokuna Mikkelistä on lupautunut ehdokkaaksi Mikkelin hiippakunnan piispanvaaliin.

– Harkitsin asiaa huolella, koska nykyinen tehtäväni kirkkohallituksen kansliapäällikkönä on mielekäs ja vastuullinen. Koen, että laajan työkokemukseni johdosta minulla on annettavaa oman hiippakuntani hyväksi. Näinä aikoina tarvitaan toivoa, iloa ja yhdessä tekemistä vastakkainasettelun sijaan. Haluan omalla toiminnallani rakentaa yhteisöllisyyttä, yhteyttä ja yhteistyötä, Huokuna sanoo.

Pekka Huokuna (s. 1960) on työskennellyt vuodesta 2019 lähtien Kirkkohallituksen kansliapäällikkönä ja sitä ennen toiminnallisen osaston kirkkoneuvoksena kymmenen vuotta. Aiemmin Huokuna on ollut kirkkoherran tehtävissä Mikkelin maaseurakunnassa sekä Hirvensalmen seurakunnassa. Huokuna on teologian maisteri.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.9.2023. Piispanvaali käydään 25.5.2023. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki Mikkelin hiippakunnan papit ja virassa olevat lehtorit sekä vastaava määrä maallikkovalitsijoita. Kaikkiaan äänioikeutettuja on yli tuhat. Vähintään 30 äänioikeutettua voi muodostaa valitsijayhdistyksen, jolla on oikeus asettaa pappi ehdolle vaalissa.

Ehdokkaaksi ovat jo aiemmin lupautuneet kenttäpiispa Pekka Särkiö, Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin, Imatran kirkkoherra Mari Parkkinen ja Savonlinnan kirkkoherra Sammeli Juntunen.

Lue myös

Kirkkoherra Sammeli Juntunen lähtee ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispanvaaliin

Kirkkoherra Mari Parkkinen lähtee ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

Kenttäpiispa Pekka Särkiö ja Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin lähtevät ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!