Kirkkoherra Sammeli Juntunen lähtee ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispanvaaliin

Teologian tohtori, dosentti ja kirkolliskokousedustaja Sammeli Juntunen, 58, on Savonlinnan kirkkoherra. Kuva: Savonlinnan seurakunta

Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen on lupautunut mukaan Mikkelin hiippakunnan piispanvaaliin.

– Olin jo päättänyt, että en lähde ehdokkaaksi, mutta koska ryhmä hiippakuntamme pappeja pyysi minua mukaan, ja he saivat viidessä päivässä kokoon tarvittavan määrän nimiä eri puolilta hiippakuntaamme, muutin mieleni, Juntunen kertoo.

Sammeli Juntunen (s. 1964) on toiminut kirkkoherrana Savonlinnassa vuodesta 2007 alkaen. Sitä ennen hän työskenteli opettajana Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa vuodesta 1997 lähtien. Juntunen on teologian tohtori ja ekumeniikan dosentti.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.9.2023. Piispanvaali käydään 25.5.2023. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki Mikkelin hiippakunnan papit ja virassa olevat lehtorit sekä vastaava määrä maallikkovalitsijoita. Kaikkiaan äänioikeutettuja on yli tuhat. Vähintään 30 äänioikeutettua voi muodostaa valitsijayhdistyksen, jolla on oikeus asettaa pappi ehdolle vaalissa.

Ehdokkaaksi ovat jo aiemmin lupautuneet kenttäpiispa Pekka Särkiö, Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin ja Imatran kirkkoherra Mari Parkkinen.

Lue myös

Kirkkoherra Mari Parkkinen lähtee ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

Kenttäpiispa Pekka Särkiö ja Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin lähtevät ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!