Tietoa meistä

Kotimaa

Kotimaa-lehti perustettiin vuonna 1905. Tuolloin kirkkoa haastettiin eri suunnilta. Muun muassa työväenliike nosti esiin yhteiskunnallisia uudistusvaatimuksia, joista osa koettiin uskonnonvastaisiksi. Joukko papistoa piti tarpeellisena perustaa lehti tuomaan esille kirkon näkökulmia.

Kotimaasta tuli valtakunnallinen kirkon asioita ja yhteiskunnan arvovalintoja journalistisesti esillä pitävä vaikuttaja. Onpa lehteä kutsuttu kirkon puoliviralliseksi tai epäviralliseksi äänenkannattajaksi. Kotimaa on alusta lähtien painottanut olevansa kristillis-yhteiskunnallinen julkaisu.

Kotimaa on tällä hetkellä ainoa valtakunnallinen viikkosanomalehti, joka kertoo monipuolisesti, rakentavasti ja kriittisesti kirkon asioista sekä keskustelunaiheista yhteiskuntaa ja globaalia näkökulmaa unohtamatta. Kotimaa on maan ainoa media, joka tavoittaa seurakuntien ja kirkollisten organisaatioiden työntekijät.

Kotimaan journalistiseen kokonaisuuteen kuuluvat olennaisesti verkkopalvelu Kotimaa.fi ja kirkon ammattilaisille suunnattu kerran kuussa ilmestyvä Kotimaa Pro -liite. Kotimaa tuottaa verkkoon päivittäin uutisia seurakuntien ja kirkon tapahtumista ja keskustelunaiheista sekä uskontojen asioista ja yhteiskunnan arvovalinnoista.

Sacrum-Kotimaa Oy

Vuonna 1905 perustettiin Kotimaa Oy kustantamaan Kotimaa-lehteä. Silloinen yhtiö oli nimeltään Kustannus-Osakeyhtiö Kotimaa. Se aloitti 1940-luvulla myös kirjojen kustantamisen Kirjapaja-nimellä.

Kotimaa Oy myi vuoden 2021 lopussa koko kustannusliiketoimintansa henkilöstöineen Kirkkopalvelut-konsernin omistamalle Sacrum Oy:lle. Sacrumin toiminimi muuttuu Sacrum-Kotimaa Oy:ksi.

Sacrum-Kotimaa Oy julkaisee viikoittain ilmestyvää Kotimaa-lehteä ja sen verkkopalvelua Kotimaa.fi sekä kerran kuussa ilmestyvää Askel-lehteä.

Katso yhteystiedot