Kirkkoherra Mari Parkkinen lähtee ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

Imatran seurakunnan kirkkoherra Mari Parkkinen on lupautunut mukaan Mikkelin hiippakunnan piispanvaaliin.

– Olen saanut kyselyjä ja tukea ympäri hiippakuntaa ja tuntuu, että hiippakunnan tuntemusta ja seurakuntatyön osaamista arvostetaan. Lähden piispanvaaliin nöyrällä mielellä, mutta rohkeasti tulevaisuuteen katsoen, sanoo Parkkinen.

Mari Parkkinen (s. 1971) on ollut Imatran kirkkoherra vuodesta 2021 lähtien. Sitä ennen hän on ollut seurakuntapastorina Imatralla, Mikkelissä ja Suomen Lähetysseuran lähettinä Jerusalemissa. Ennen pappisuraansa Parkkinen on toiminut radiotoimittajana. Parkkinen on teologian tohtori.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.9.2023.Piispanvaali käydään 25.5.2023. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki Mikkelin hiippakunnan papit ja virassa olevat lehtorit sekä vastaava määrä maallikkovalitsijoita. Kaikkiaan äänioikeutettuja on yli tuhat. Vähintään 30 äänioikeutettua voi muodostaa valitsijayhdistyksen, jolla on oikeus asettaa pappi ehdolle vaalissa.

Lue myös

Kenttäpiispa Pekka Särkiö ja Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin lähtevät ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

Edellinen artikkeliKolumni: Korkea äänestysprosentti osoittaa, että kirkko on edelleen keskellä kylää myös ihmisten mielissä
Seuraava artikkeliGreenpeace Suomen tuore maajohtaja Touko Sipiläinen on perinyt isältään Ilkka Sipiläiseltä muutoksennälkää

Ei näytettäviä viestejä