Sammeli Juntunen virallisesti ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispaksi

Dosentti Sammeli Juntunen on asetettu ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispaksi. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat toimitettiin Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituliin 31. tammikuuta.

Vuonna 1964 syntynyt Sammeli Juntunen on koulutukseltaan teologian tohtori. Hän on toiminut vuodesta 2007 Savonlinnan seurakunnan kirkkoherrana. Aikaisemmin Juntunen on työskennellyt muun muassa Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Juntunen on vihitty papiksi vuonna 1995.

Sammeli Juntunen on toinen virallisesti ehdolle asetettu ehdokas Mikkelin piispanvaalissa. Dosentti Pekka Särkiö asetettiin ehdolle 27.1. Piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 1.1.2023 ja kestää 1.3. saakka.

Vaalissa on noin 1100 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita. Vähintään 30 äänioikeutettua voi muodostaa valitsijayhdistyksen, jolla on oikeus asettaa ehdokas.

Piispanvaali toimitetaan torstaina 25.5. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Mahdollisen toisen kierroksen vaalipäivä on perjantai 16.6.

Mikkelin hiippakunnan uuden piispan on määrä aloittaa virassaan 1.9. Arkkipiispa Tapio Luoma vihkii hänet piispan virkaan Mikkelin tuomiokirkossa sunnuntaina 3. syyskuuta.  Mikkelin hiippakunnan nykyinen piispa Seppo Häkkinen jää eläkkeelle syyskuun alussa 2023.

Lue myös:

Yksi ehdokas jää pois Mikkelin piispan­vaalista: kirkkoherra Hannes Wallin vetäytyy kisasta

Kenttäpiispa Pekka Särkiö ja Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin lähtevät ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

Kirkkoherra Mari Parkkinen lähtee ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

Kirkkoherra Sammeli Juntunen lähtee ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispanvaaliin

Kansliapäällikkö Pekka Huokuna lähtee ehdokkaaksi Mikkelin piispanvaaliin

Mikkelin hiippakunnan piispanvaalin ajankohta on selvä: ensimmäinen kierros käydään 25.5.

TILAAJILLE: Aikataulu ei antanut odottaa – Mikkelin piispanvaalin maallikkovalitsijat valittiin väistyvien luottamushenkilöiden voimin

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHenkilö­kohtaisuuksiin meneminen kokouksissa on henkistä väkivaltaa, joka on lopetettava alkuunsa, sanoo nuori luottamus­henkilö
Seuraava artikkeliPikaopas uudelle luottamushenkilölle – päätöksen­teon sanastoa kansan­tajuisesti

Ei näytettäviä viestejä