Rovasti Jukka Jämsén lähtee ehdokkaaksi Lapuan piispan­vaaliin

Jukka Jämsén. Kuva: Lapuan tuomiokapituli

Lähetystyön asiantuntija, rovasti Jukka Jämsén, 57, lähtee ehdolle Lapuan hiippakunnan piispanvaaliin. Jämsén kertoi jo keväällä, että hän harkitsee piispaehdokkuutta.

Jukka Jämsén on työskennellyt Lapuan tuomiokapitulin tiimissä vuodesta 2000, ensin hiippakunnan lähetyssihteerinä, sitten Suomen Lähetysseuran Oulu-Lapua -yksikön aluepäällikkönä ja viimeksi tuomiokapitulin lähetys- ja kansainvälisen työn asiantuntijana. Hän on ollut lyhyitä jaksoja lähetystyössä Taiwanissa sekä Euroopassa aasialaisten siirtolaisten parissa. 1990-luvulla Jämsén työskenteli seurakuntapappina Alavuden seurakunnassa.

Jämsén kertoo vaalisivuillaan, että hänellä on elämässään kolme päätavoitetta, joita edistäisi myös piispana: Pyhän Hengen tuoreena pitämä rukouselämä ja usko Jeesukseen, luottamukselliset suhteet ihmisiin sekä rohkaisu kaikille kristityille kertoa ilosanomaa eteenpäin sanoin ja teoin.

Jämsénin mukaan kirkko näyttäytyy Suomessa nyt hallinnollisena instituutiona, jossa evankeliumi on varjossa. Samalla ilo katoaa ja tavallisen kansan on vaikea hahmottaa kirkon merkitystä itselleen. Jämsénin mielestä suunnanmuutos vaatii piispalta hengellistä johtajuutta, jotta papit ja muut vastuunkantajat saavat rohkaisua hengelliseen elämään ja rukoukseen.

Tukijat kertovat pitävänsä Jämsénin vahvuuksina hyviä kansainvälisiä ja kirkkojen välisiä suhteita, luonnollisuutta, innostavuutta ja missionaarisuutta. Häntä kutsutaan helposti lähestyttäväksi ja aidosti tiimi-ihmiseksi. Jämsén sanoo haluavansa edistää seurakuntalaisten osallisuutta kaikessa seurakuntaelämässä.

Jämsénin lisäksi ehdolle lähtemisestään ovat kertoneet tuomiorovasti Matti Salomäki, hiippakuntadekaani Terhi Kaira ja kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä. Piispanvaali käydään marraskuussa.

Lue myös:

Kysytty on – rovasti Jukka Jämsén harkitsee ehdokkuutta Lapuan piispan­vaalissa

Tuomiorovasti Matti Salomäki on lähdössä ehdolle Lapuan piispan­vaaliin

Hiippakuntadekaani Terhi Kaira lähtee mukaan Lapuan piispanvaaliin

Kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä lähtee ehdolle Lapuan piispanvaaliin

Lapuan hiippa­kunnan piispan­vaali järjestetään marras­kuussa, uuden piispan on määrä aloittaa helmi­kuussa 2022

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Rovasti Jukka Jämsén lähtee ehdokkaaksi Lapuan piispanvaaliin