Lapuan hiippa­kunnan piispan­vaali järjestetään marras­kuussa, uuden piispan on määrä aloittaa helmi­kuussa 2022

Lapuan tuomiokirkko. Kuva: Jukka Granström

Lapuan hiippakunnassa valitaan uusi piispa marraskuussa. Hiippakunnan tuomiokapituli päätti istunnossaan tiistaina, että piispanvaali toimitetaan 2. marraskuuta 2021. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaalikierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 23. marraskuuta 2021.

Vaalissa ovat äänioikeutettuja ovat kaikki Lapuan hiippakunnan papit ja virassa olevat lehtorit sekä vastaava määrä maallikkovalitsijoita. Äänioikeutettuja pappeja ja lehtoreita on 475. Maallikkovalitsijoita ovat Lapuan hiippakunnasta valitut seitsemän kirkolliskokousedustajaa, hiippakuntavaltuuston 14 maallikkojäsentä, hiippakunnasta valittu kirkkohallituksen täysistunnon maallikkojäsen, tuomiokapitulin maallikkojäsen sekä lakimiesasessori. Näiden äänioikeutettujen lisäksi seurakunnat valitsevat 452 maallikkovalitsijaa, jotka tuomiokapituli vahvistaa 16. kesäkuuta.

Samassa istunnossa päätetään ehdokasasettelun alkamispäivästä. Valitsijayhdistyksen voi muodostaa vähintään 30 äänioikeutettua.

Uuden piispan on määrä aloittaa virassaan 1. helmikuuta 2022. Arkkipiispa Tapio Luoma vihkii hänet piispan virkaan Lapuan tuomiokirkossa sunnuntaina 6. helmikuuta.

Lapuan hiippakunnan nykyinen piispa Simo Peura jää eläkkeelle helmikuun alussa 2022.

Lue myös:

Lapuan piispa Simo Peura jää eläkkeelle helmikuussa 2022

Nämä nimet nousevat esille, kun kysytään Lapuan seuraavaa piispaa – Kotimaan soittokierroksella pohdittiin eläkkeelle jäävän Simo Peuran seuraajaa (TILAAJILLE)

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.