Lapuan piispa Simo Peura jää eläkkeelle helmikuussa 2022

Piispa Simo Peura. Kuva: Lapuan hiippakunta

Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1. helmikuuta 2022. Hän kertoi asiasta tänään keskiviikkona tuomiokapitulin istunnon yhteydessä.

– Työ Lapuan hiippakunnassa on ollut antoisaa, ja olen kiitollinen tästä ajasta. Koen kuitenkin, että nyt on oikea hetki antaa vuoro seuraajalle. Päätös kypsyi harkinnan jälkeen. Siihen vaikutti myös vähitellen heikkenevä liikuntakykyni, Peura toteaa tuomiokapitulin tiedotteessa.

Simo Peura on toiminut Lapuan hiippakunnan piispana vuodesta 2004. Sitä ennen hän työskenteli eri tehtävissä Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa ja viimeksi Kirkon koulutuskeskuksen johtajana vuosina 1997–2004. Simo Peura täyttää 64 vuotta kesäkuussa 2021.

Simo Peura on vuonna 1956 perustetun Lapuan hiippakunnan neljäs piispa. Hiippakuntaan kuuluvat Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakuntien seurakunnat sekä Pohjanmaan maakunnan enemmistöltään suomenkieliset seurakunnat.

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli päättää piispanvaalin aikataulusta seuraavassa istunnossaan.

Kotimaa kysyi soittokierroksella Lapuan hiippakunnasta, keitä keskusteluissa on tässä vaiheessa noussut esille mahdollisena seuraavana piispana. Kotimaan tilaajat voivat lukea jutun täältä.

Lue myös:

Nämä nimet nousevat esille, kun kysytään Lapuan seuraavaa piispaa – Kotimaan soittokierroksella pohdittiin eläkkeelle jäävän Simo Peuran seuraajaa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.