Kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä lähtee ehdolle Lapuan piispanvaaliin

Kauhajoen seurakunnan kirkkoherra, teologian tohtori Jouko Ala-Prinkkilä vahvistaa lähtevänsä ehdolle syksyllä toimitettavaan Lapuan hiippakunnan piispanvaaliin.

Ala-Prinkkilä kertoi jo aiemmin harkitsevansa ehdokkuutta. Äskettäin julkaisemassaan lehdistötiedotteessa hän vahvistaa aikomuksensa.

Ala-Prinkkilä luonnehtii itseään sillanrakentajaksi.

– Pidän tärkeänä kunnioittavaa vuoropuhelua sekä kirkkomme sisällä että sen ulkopuolella. Myös mielipiteiltään ja elämäntavoiltaan erilainen ihminen on lähimmäinen, johon on suhtauduttava arvostavasti ja rakastavasti, Ala-Prinkkilä sanoo tiedotteessaan.

Ala-Prinkkilä on työskennellyt Kauhajoen seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2001 ja Kauhajoen rovastikunnan lääninrovastina vuodesta 2005. Hän on toiminut kaksi kautta Lapuan hiippakunnan pappisasessorina.

Tukiryhmän mukaan Ala-Prinkkilän vahvuuksia ovat strateginen ja osallistava johtajuus sekä hallinnon ja talouden osaaminen.

Ala-Prinkkilän lisäksi ehdolle lähtemisensä ovat vahvistaneet hiippakuntadekaani Terhi Kaira ja tuomiorovasti Matti Salomäki.

Oikaisu 2.7.2021 kello 8.50: Korjattu kuvaajatieto.

Lue myös:

Kauhajoen kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä harkitsee ehdokkuutta Lapuan piispanvaalissa

Hiippakuntadekaani Terhi Kaira lähtee mukaan Lapuan piispanvaaliin

Tuomiorovasti Matti Salomäki on lähdössä ehdolle Lapuan piispan­vaaliin

Kysytty on – rovasti Jukka Jämsén harkitsee ehdokkuutta Lapuan piispan­vaalissa

Lapuan hiippa­kunnan piispan­vaali järjestetään marras­kuussa, uuden piispan on määrä aloittaa helmi­kuussa 2022

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliVanhoillis­lestadiolaiset julkaisivat kannan­oton avio­liitosta – ”Uskon ja opin kysymys, ei ihmisoikeus­kysymys”
Seuraava artikkeliNämä ovat suurimmat yhteis­kunnalliset huolet eri herätys­liikkeissä – hengellisten kesä­juhlien super­viikonloppu alkaa

Ei näytettäviä viestejä