Tuomiorovasti Matti Salomäki on lähdössä ehdolle Lapuan piispan­vaaliin

Matti Salomäki. Kuva: Jukka Granström

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Matti Salomäki, 52, on lähdössä ehdokkaaksi Lapuan hiippakunnan piispanvaaliin. Salomäki kertoo Kotimaalle, että kyselyitä on tullut pidemmän aikaa ja hän on kertonut olevansa käytettävissä vaalissa.

– Olen ollut pitkään mukana kirkon työssä ja hallinnossa ja koen, että on velvollisuus olla käytettävissä myös toisenlaisessa roolissa.

Matti Salomäki on toiminut Lapuan tuomiorovastina vuodesta 2012. Sitä ennen hän työskenteli Pielaveden seurakunnan kirkkoherrana. Salomäki on kirkolliskokousedustaja.

Salomäen mielestä Lapuan hiippakunnassa tarvitaan samalla kertaa paluuta juurille ja hengellisten ja henkisten tarpeiden sanoittamista tähän aikaan. Hän mainitsee haasteina kirkon jäsenmäärän kehityksen ja talouskehityksen sekä suomalaisen uskon muuttumisen.

– Lapuan hiippakunnassa on samat trendit kuin koko kirkossa ja länsimaisessa yhteiskunnassa, vaikka täällä niin sanotulla raamattuvyöhykkeellä ne tulevat pienellä viiveellä.

Lapuan piispana vuodesta 2004 toiminut Simo Peura jää eläkkeelle 1. helmikuuta 2022.

Huhtikuussa tehdyllä Kotimaan soittokierroksella mahdollisena seuraavana piispana nousi esiin seitsemän nimeä: Jaakko Antila, Ari Auranen, Jukka Hautala, Terhi Kaira, Tapani Rantala, Juha Rintamäki ja Matti Salomäki.

Terhi Kaira sanoo harkitsevansa piispaehdokkuutta vakavasti. Listan ulkopuolelta Lapuan tuomiokapitulin lähetys- ja kansainvälisen työn asiantuntija Jukka Jämsén kertoi Kotimaalle äskettäin, että häntä on pyydetty mukaan vaaliin ja hän harkitsee ehdokkuutta.

Muiden ennakkokaavailuissa nimettyjen kommentit mahdolliseen piispaehdokkuuteen voi lukea 21.5. ilmestyvästä Kotimaa-lehdestä.

Lue myös:

Lapuan hiippakunta­dekaani Terhi Kaira: Harkitsen piispa­ehdokkuutta vakavasti

Kysytty on – rovasti Jukka Jämsén harkitsee ehdokkuutta Lapuan piispan­vaalissa

Lapuan hiippa­kunnan piispan­vaali järjestetään marras­kuussa, uuden piispan on määrä aloittaa helmi­kuussa 2022

Nämä nimet nousevat esille, kun kysytään Lapuan seuraavaa piispaa – Kotimaan soittokierroksella pohdittiin eläkkeelle jäävän Simo Peuran seuraajaa (TILAAJILLE)

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.