Kysytty on – rovasti Jukka Jämsén harkitsee ehdokkuutta Lapuan piispan­vaalissa

Jukka Jämsén. Kuva: Lapuan tuomiokapituli

Lapuan tuomiokapitulin lähetys- ja kansainvälisen työn asiantuntija, rovasti Jukka Jämsén pohtii piispaehdokkuutta. Jämsén vahvistaa, että häntä on pyydetty ehdokkaaksi Lapuan piispanvaaliin, mutta ei kerro, mitkä tahot häntä ovat pyytäneet. Hänen mukaansa pyytäjäjoukko on kuitenkin monipuolinen.

– Pohdinta on kesken. Lähiviikkoina pitää ratkaista, mikä on järkevää, Jämsén sanoo ja tunnustaa periaatteessa ajattelevansa, ettei kuulu kieltäytyä, kun piispanvaaliin kysytään.

Jyväskylässä asuva Jämsén on ollut yli 20 vuotta Lapuan hiippakunnan työyhteydessä ensin Suomen Lähetysseuran palkkalistoilla ja sitten tuomiokapitulin asiantuntijana.

– Tämä on innovatiivinen hiippakunta, jolla on selkeä ja hyvä kristillinen kansankirkon identiteetti, hän toteaa.

Piispuudessa Jämséniä houkuttelisi mahdollisuus tuoda kirkkoon missionaarista seurakuntanäkemystä ja sekä kasvavista luterilaisista kirkoista että anglikaanisesta kirkosta opittua seurakuntalaiskeskeisyyttä. Toisaalta hän sanoo tiedostavansa, miten paineinen ja vaativa piispan virka on.

Jämsén kertoo edustavansa klassista Kristus-keskeistä kristinuskoa. Hän on kuulunut seurakuntien uudistumiseen tähtäävän New Wine -verkoston johtajistoon ja ollut Hengen Uudistus kirkossamme ry:n hallituksessa. Jämsén on kuitenkin hieman varovainen käyttämään itsestään karismaatikko-termiä, sillä hänestä se herättää joskus vääriä mielikuvia.

– En oikein pidä niin sanotusta karismaattisesta kulttuuripaketista. Tykkään rauhallisuudesta. Armolahjat ovat päivittäistä todellisuutta, mutta hihhuloinnista en pidä, Jämsén sanoo.

Lapuan piispa Simo Peura ilmoitti huhtikuussa, että hän jää eläkkeelle helmikuussa 2022. Kotimaan soittokierroksella mahdollisena tulevana piispana pidettiin Jaakko Antilaa, Ari Aurasta, Jukka Hautalaa, Terhi Kairaa, Tapani Rantalaa, Juha Rintamäkeä tai Matti Salomäkeä.

Kukaan ei ole vielä kertonut lähtevänsä mukaan vaaliin.

Lue myös:

Nämä nimet nousevat esille, kun kysytään Lapuan seuraavaa piispaa – Kotimaan soittokierroksella pohdittiin eläkkeelle jäävän Simo Peuran seuraajaa (TILAAJILLE)

Lapuan hiippa­kunnan piispan­vaali järjestetään marras­kuussa, uuden piispan on määrä aloittaa helmi­kuussa 2022

Lapuan piispa Simo Peura jää eläkkeelle helmikuussa 2022

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kysytty on – rovasti Jukka Jämsén harkitsee ehdokkuutta Lapuan piispanvaalissa