Lapuan hiippakunta­dekaani Terhi Kaira: Harkitsen piispa­ehdokkuutta vakavasti

Lapuan tuomiokapitulissa hiippakuntadekaanina työskentelevä Terhi Kaira, 47, kertoo harkitsevansa Lapuan piispaehdokkaaksi lähtemistä.

Kaira kertoo Kotimaalle, että kyselyjä ehdokkaaksi on tullut ja hän on luvannut harkita asiaa vakavasti. Pidemmälle menevä kommentointi ei ole Kairan mielestä sopivaa, sillä tällä hetkellä seurakunnat vasta nimeävät maallikkovalitsijoita, jotka tuomiokapituli vahvistaa 16. kesäkuuta.

– Teen kokonaisharkintaa siitä, mikä on oma tehtäväni ja miten käytän omaa osaamistani parhaiten kirkon hyväksi.

Kairan mukaan Lapuan hiippakunta tarvitsee piispaa, joka on suunnannäyttäjä. Tähän kuuluu hänen mukaansa, että piispa vaalii ykseyttä, edistää dialogia, muistuttaa perustehtävästä ja tukee seurakuntia muutosten keskellä. Hän sanoo olevansa maltillinen mutta määrätietoinen uudistaja.

– Jos lähden ehdokkaaksi, takanani on sekä heitä, jotka haluavat enemmän muutosta, että heitä, jotka ovat hitaamman muutoksen kannalla.

Terhi Kaira on työskennellyt Lapuan hiippakunnan hiippakuntadekaanina viime vuodesta lähtien. Sitä ennen hän on toiminut Kirkkohallituksessa kansliapäällikön erityisavustajana ja projektipäällikkönä useissa projekteissa, viimeksi kirkon yhteisen Ovet auki -strategian valmistelussa.

Lapuan piispana vuodesta 2004 toiminut Simo Peura jää eläkkeelle 1. helmikuuta 2022.

Huhtikuussa tehdyllä Kotimaan soittokierroksella mahdollisena seuraavana piispana nousi esiin seitsemän nimeä: Jaakko Antila, Ari Auranen, Jukka Hautala, Terhi Kaira, Tapani Rantala, Juha Rintamäki ja Matti Salomäki.

Salomäki on kertonut lähtevänsä ehdolle vaaliin. Listan ulkopuolelta myös Lapuan tuomiokapitulin lähetys- ja kansainvälisen työn asiantuntija Jukka Jämsén kertoi Kotimaalle äskettäin, että häntä on pyydetty mukaan vaaliin ja hän harkitsee ehdokkuutta.

Muiden ennakkokaavailuissa nimettyjen kommentit mahdolliseen piispaehdokkuuteen voi lukea 21.5. ilmestyvästä Kotimaa-lehdestä.

Lue myös:

Tuomiorovasti Matti Salomäki on lähdössä ehdolle Lapuan piispan­vaaliin

Kysytty on – rovasti Jukka Jämsén harkitsee ehdokkuutta Lapuan piispan­vaalissa

Lapuan hiippa­kunnan piispan­vaali järjestetään marras­kuussa, uuden piispan on määrä aloittaa helmi­kuussa 2022

Nämä nimet nousevat esille, kun kysytään Lapuan seuraavaa piispaa – Kotimaan soittokierroksella pohdittiin eläkkeelle jäävän Simo Peuran seuraajaa (TILAAJILLE)

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Lapuan hiippakuntadekaani Terhi Kaira: Harkitsen piispaehdokkuutta vakavasti