”Ukraina häviää sodan ilman lännen apua” – kirkkohallituksen asiantuntija Riikka Porkola vieraili EKK:n johtoryhmän mukana Kiovassa

Kiovan Maidanin aukio on tänään lippumerenä Ukrainan kaatuneiden sotilaiden muistoksi. Kuva: Riikka Porkola.

Ukrainalaisille Kirillin julistus oli Ukrainan ortodoksisen kirkon (OCU) mukaan viimeinen merkki siitä, että Venäjä ei tule säälimään heitä millään tavalla.
– Jos he häviävät, heidät tuhotaan, tilanne on heille todella vakava. He eivät puhu patriarkka Kirillistä, vaan Kirillistä: heidän mukaansa kukaan kirkollinen johtaja ei voi siunata toisen kansan tuhoamista, varsinkaan toisen ortodoksisen kansan tuhoamista, Porkola kertoo.

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeliOllaan eri mieltä mutta ollaanko yhdessä? Arkkipiispa Tapio Luoma kertoo miten se onnistuu
Seuraava artikkeli”Kehitysyhteistyöllä voidaan ehkäistä myös Venäjän vaikutusvallan kasvua Afrikassa” – Lähetysseura ja KUA kritisoivat kehitysyhteistyön lisäleikkauksia

Ei näytettäviä viestejä