Teemu Laajasalo kommentoi Verkkouutisissa Halla-aho-keskustelun kritiikkiä: Suoraa trollausta kirkon ulkopuolelta

Kirkkopäivillä Jyväskylässä toukokuussa pidetty ja Helsingin piispan Teemu Laajasalon vetämä keskustelu sananvapauden rajoista herätti ennakkoon kritiikkiä ja tunteita. Keskustelussa olivat mukana perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja koomikko Joonas Nordman.

Halla-ahon osallistuminen synnytti kirkon piirissä ankaraa kritiikkiä ja muun muassa 259 kirkon työntekijää, luottamushenkilöä ja yksityishenkilöä allekirjoitti vetoomuksen, jossa toivottiin keskustelutilaisuuden perumista.

Laajasalo kommentoi viimekeväistä tilannetta kokoomuksen Verkkouutisissa. Hän kertoo saaneensa asian tiimoilta satoja sähköpostiviestejä sekä kommentteja sosiaalisessa mediassa. Myös hänen avustajilleen ohjautui suuri määrä puheluita.

– Se, mistä en ole aiemmin julkisuudessa puhunut ja voin tässä nyt sanoa, on se, että sain aivan mielettömän määrän kirkon ulkopuolelta systemaattisesti johdettua, suoraa trollausta, jossa yritettiin kehystää tämä kaikki siihen, että Laajasalo antaa tässä nyt persuille tilaa, sanoo Laajasalo Verkkouutisissa.

Laajasalo kertoo saaneensa myös yksittäisiä maakuntien seurakunnista tulleita viestejä, jotka eivät hänen mukaansa olleet trollausta. Viestit alkoivat tähän tapaan: ”En ole koskaan äänestänyt perussuomalaisia enkä aio äänestääkään, mutta viime aikoina olen kokenut voimakkaasti, etten ole saanut sanoa omia mielipiteitäni.”

Kirkkopäivien keskustelu ei Laajasalon mukaan ollut lopulta mitenkään erityinen. Aika ”varovainen”, vähän ”tylsä”, Laajasalo arvio Verkkouutisissa.

Laajasalon haastatteluosuus Verkkouutisissa on osa laajempaa artikkelia, jossa käsitellään vihapuhetta sosiaalisessa mediassa.

Kuva: Olli Seppälä. Teemu Laajasalo Jyväskylän kirkkopäivillä.

Lue myös:

Jussi Halla-aho: Sananvapauden ytimessä on oltava ihmisten suojeleminen instituutioilta

Kommentti: Kirkkopäivät tuli näkyväksi ja tärkeäksi kuin varkain – syynä keskustelu Jussi Halla-ahon osallistumisesta

Piispa Seppo Häkkinen Kirkkopäivät-kohusta: ”Jos menetämme dialogin, mitä rakentavia välineitä meille jää?

259 allekirjoittajaa vaatii Kirkkopäiviä peruuttamaan Laajasalon ja Halla-ahon keskustelun

Kirkkopalvelut vastaa Halla-aho-kritiikkiin – kaksi puhujaa jättää Kirkkopäivät väliin protestiksi

Hanna Mithiku arvostelee Teemu Laajasaloa Kirkkopäivien ohjelmasta – ”Miksi kirkon pitää tehdä lisää tilaa Jussi Halla-aholle?”

Teemu Laajasalon ja Jussi Halla-ahon keskustelusta ennakkoon kritiikkiryöppy – Piispa: Pidän demonisoimisen ja eristämisen henkeä vaarallisena

Teemu Laajasalo kutsui Jussi Halla-ahon keskustelemaan sopivasta ja sopimattomasta puheesta – mistä oikein on kyse?

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Keitä ovat vakavat miehet pöydän ääressä?
Seuraava artikkeli”Ilonkyynelten paikka” – Raamattu pohjoissaameksi otettiin virallisesti käyttöön Utsjoella

Ei näytettäviä viestejä