Mysteerikuva: Kuka julistaa ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuva on evankelioivasta massatapahtumasta urheiluhallissa. Mistä tilaisuudesta kuva on ja milloin se on otettu? Tunnistatko kuvan puhujan? Onko sinulla muistoja hänen Suomen-vierailustaan? Kuvassa näkyy, että puhujapöntössä on kaksi miestä, toinen arvatenkin tulkki.

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Erkki Talvila

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan vastasi Marja-Liisa Rainio: ”Kuva on Mommilan kirkosta. Siinä esitellään uusia kirkkotekstiilejä v. 1992. Kuvassa vasemmalta: Vappu Oravala (tekstiilien kutoja), niiden suunnittelija, tekstiilitaiteilija Leena Erkamo-Ylhäinen, Toini Kääriäinen, Heli Ulvinen, nykyisin Lammin kirkkoherra, Kaisu Koskue ja Anni Liukkala.

Mommilan kirkko sai uudet kirkkotekstiilit vuonna 1992. Lammin seurakunnassa toimi useita vuosia Kirkkotekstiilityöryhmä, jonka työn tuloksena saatiin Mommilan ja Lammin kirkkoihin uusia tekstiilejä. Ryhmään kuuluivat puheenjohtajana toiminut Kaisu Koskue, Anni Liukkala, Raija Nurmi ja Toini Kääriäinen ja sihteerinä Heli Ulvinen.”

Mommilan kirkko kuuluu nykyisin Hausjärven seurakunnalle ja se valmistui 1904 alun perin Mommilan kartanon rukoushuoneeksi. ”Pieni yksilaivainen kirkko on vuorattu lautavuorauksella. Rakennukseen liittyy kellotorni ja yksityiskohdissa näkyy aikakauden jugendtyylin piirteitä”, kerrotaan Museoviraston sivulla samassa yhteydessä kuin Mommilan kartanosta, joka on yksi valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä luovuttavat kenelle ja mitä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä hiihtävät ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mitä papistoa yleisön joukossa? –Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä neljän kopla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeli”Yritämme uhkista huolimatta” – Tältä näyttävät koronakesän suunnitelmat seurakunnissa
Seuraava artikkeliKommentti: Takertuminen kirkon hittituotteeseen ei saa olla syy epidemiariskeihin

Ei näytettäviä viestejä