Mysteerikuva: Mikä neljän kopla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämänviikkoisessa kuvassa neljä miestä pikkutakeissaan seisoo ulkona. He vaikuttavat yhtenäiseltä joukolta. Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse? Tunnistatko kuvan henkilöitä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Moni lukija tunnisti viime viikon mysteerikuvan henkilöt ja paikan. Helsingin Kallion seurakunnan entinen kirkkoherra Esa Siljamäki kirjoitti: "Kuva on otettu Kallion kirkon sakaristossa. Vasemmalla Juha Paukkunen, keskellä Armi Riekkinen, ja Seppo Mäkelä lukee kirjaa. Juhalle puetaan violettia [Siljamäki tarkensi myöhemmin: punaista] kasukkaa. Ajankohta lienee 90-luvun alku. Armi tuli Kallioon 1988 ja jäi eläkkeelle noin 2012."

Kuvassa oleva Seppo Mäkelä kirjoitti, että "kuva on Kallion kirkon sakaristosta todennäköisesti ennen pitkäperjantain sanajumalanpalvelusta, jossa käytettiin mustaa kasukkaa. Vuotta en tiedä, mutta viimeistään vuonna 1990".

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.