Mysteerikuva: Ketkä ovat sakastissa? – Katso myös kahden edellisen kuvan ratkaisut

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämänviikkoisessa kuvassa on kolme henkilöä, kaksi pappia ja ilmeisimmin suntio. Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse? Tunnistatko kuvan henkilöitä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Kahden edellisen kuvan ratkaisut

Kotimaa24:ssä 27.2. julkaistussa kuvassa kahdeksan miestä istui puolikaaressa. Hannu Pöntinen – itsekin kuvassa – kommentoi: "Tämä on Heränneiden ylioppilaskodin 60-vuotisjuhlista syksyllä 1988. Kuvassa kodin isäntiä. Vasemmalta Esko Oikarinen, Jaakko Elenius, Aarre Pyy, Jussi Elenius, Jouko Kuusinen, Lauri Salminen, Eero Holma, Hannu Pöntinen."

Myös kolmen kuvassa olleen sylissä ollut kirja tunnistettiin. Se on juhlakirja Körttikodin kuusi vuosikymmentä. Seinällä olevat taulut esittävät Aarne Roeringiä ja Väinö Malmivaaraa.

1.3. julkaistusta kuvasta moni tunnisti sekä yhtyeen että paikan. Eräs vastaajista oli kuvassa kitaraa soittava Juha Haapaniemi, joka kertoi, että kuvan yhtye on Scopus ja kuvassa on hänen lisäkseen vasemmalla kontrabassoa soittava Kullervo Puumala ja keskellä Kaisa Pärnänen (os. Haapaniemi). Vuosikymmenten kuluessa Scopuksessa soitti ja lauloi kaikkiaan yli 20 henkilöä.

Haapaniemen mukaan tilaisuus saattaa olla Scopuksen 10-vuotiskonsertti vuonna 1979. Kuva on Pyhän Sydämen kappelista, joka oli tuolloin Helsingin Evankelisen Opiston kirkkosali.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.