Mysteerikuva: Keitä ovat miehet puolikaaressa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämänviikkoisessa kuvassa joukko eri-ikäisiä miehiä istuu puolikaaressa. Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse? Tunnistatko kuvan henkilöitä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viimeviikkoisesta mystee­rikuvasta tunnistettiin muutamia henkilöitä. Sinikka Koivusalo kertoi, että toinen vasemmalta on Liisa Vehkaoja Seinäjoelta. Minna Kyrkkö puolestaan tunnisti kuvasta Ulla-Maija Kivirannan, joka oli hänen uskonnonopettajansa Hervannan lukiossa Tampereella vuosina 1983–1985.

Hertta Saarinen kirjoitti: "Tämänviikkoisessa mysteerikuvassa ainoa tunnistamani on äitini Hertta Mukula-Saarinen – hän on aivan vasemmassa laidassa ja vasemman laidan keskellä. Arvelen, että kuva on uskonnonopettajien tapaamisesta, ehkä 1970–80-lukujen tienoilta, jolloin äitini toimi Kallion yhteiskoulussa uskonnonopettajana."

Kuva onkin uskonnonopettajien valtakunnallisesta koulutustapahtumasta, jossa puhuttiin muun muassa kurssimuotoisesta lukiosta ja kelpoisuusvaatimuksista teologien ja uskontotieteilijöiden kesken. Kokoontuminen oli Helsingissä tammikuussa 1980, ja paikalle tuli yli 250 osallistujaa.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä ovat koolla ja miksi? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.