Mysteerikuva: Ketkä hiihtävät ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämänviikkoisessa kuvassa on viisi hiihtäjää jäällä. Taustalla näkyy kirkon torni. Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan henkilöitä? Kuvan takana lukee: "Arkipäivästä huolimatta pistäydyttiin maaseurakunnan kirkkoon tutustumassa ja nyt ollaan palaamassa rakkaaseen kotiin."

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisestä mysteerikuvasta 4.4. moni tunnisti arkkipiispan ja tuomiorovastin. Urpo Rastimo sen sijaan tunnisti useimmat kuvan henkilöistä: "Eturivissä arkkipiispa Ilmari Salomies ja tuomiorovasti Osmo Alaja. Toinen rivi: Leo Lauri Leppä, rovasti ja Turun seurakuntien taloudenhoitaja, Jaakko Haavio, Aino Leppä, Leo Lepän puoliso ja Niilo Lampi, Turun Martinseurakunnan kappalainen. Kolmas rivi: mahdollisesti Aune Alaja. Katri Haavion luulisi olevan kuvassa, mutta en tunnista. Kuva otettu vuosien 1954–1958 välisenä aikana. Kuvauspaikka ilmeisesti silloinen Tuomiokirkkoseurakunnan sali Eerikinkatu 22 – sali oli pieni ja siitä ilmeinen ahtaus."

Lue myös:

Mysteerikuva: Mitä papistoa yleisön joukossa? –Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Keitä ovat miehet puolikaaressa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä ovat koolla ja miksi? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.