Mysteerikuva: Mitä papistoa yleisön joukossa? –Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämänviikkoisessa kuvassa on väkijoukko. Keskellä istuu viisi pappia, joista yksi on myös piispa. Tunnistatko kuvan henkilöitä? Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisessä mysteerikuvassa 21.3. oli neljän miehen ryhmä. He ovat (vasemmalta lukien) A-lehtien kustannusjohtaja Jorma K. Virtanen, Askel-lehden päätoimittaja Olli Valtonen, poliisi Unto Vuono sekä Suomen Lähetysseuran johtaja Mikko Ihamäki. Kuva on otettu vuonna 1984, ja se liittyy tuolloin perustetun Askel-lehden julkistamiseen.

Olli Valtonen oli aiemmin ollut Sana-lehden päätoimittaja. Alun perin Askelen piti olla Kansan Raamattuseuran julkaisema, mutta hankkeen kaaduttua siitä tuli A-lehtien ja Lähetysseuran yhteinen julkaisu. A-lehtien mukana olosta johtuen lehden nimi alkaa a-kirjaimella.

Vuodesta 1989 Askel on ollut Kotimaa Oy:n kustantama lehti.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.