Heikki Arikka virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Helsingin Malmin seurakunnan kirkkoherra, teologian maisteri Heikki Arikka (s. 1971) on neljäs Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin virallisesti asetettu ehdokas. Valitsijayhdistys jätti perustamisasiakirjansa tuomiokapituliin 2.9.

Heikki Arikka on työskennellyt Malmin seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2016. Aiemmin hän on toiminut aiemmin muun muassa ohjelmistotoimittaja Innofactorin asiantuntijana sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän keskusrekisterin johtajana ja kasvatusteologina.

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 6.7. ja se päättyy 7.9. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä.

Vaalissa on 1192 äänioikeutettua, puolet pappeja ja puolet maallikoita.

Ensimmäinen vaalikierros järjestetään 5.11. ja mahdollinen toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 3.12.

Uusi piispa aloittaa virassa 1.2.2021 ja hänet vihitään virkaansa 7.2.2021. Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala siirtyy eläkkeelle 31.1.2021.

Aiemmin piispanvaaliin on asetettu ehdolle Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen, Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaani Mari Leppänen ja Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala.

Lue myös:

Kaisa Huhtala virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Mari Leppänen virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Jouni Lehikoinen virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Edellinen artikkeliVuoden kristillinen kirja -kilpailua ei järjestetä tänä vuonna
Seuraava artikkeliKotimaa kysyi kaikkien piispojen kantaa avioliittoon – vastaukset paljastavat isot näkemyserot

Ei näytettäviä viestejä