Kaisa Huhtala virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra, teologian lisensiaatti, pappisasessori Kaisa Huhtala (s. 1963), on kolmas Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin virallisesti asetettu ehdokas. Valitsijayhdistys jätti perustamisasiakirjansa tuomiokapituliin 21.8.

Kaisa Huhtala on työskennellyt Porin Teljän seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2011. Hän on Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin pappisasessori toista kolmivuotiskautta. Aiemmin Huhtala on toiminut muun muassa Porin seurakuntayhtymän keskusrekisterin johtajana ja kasvatusteologina.

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 6.7. ja se päättyy 7.9. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä.

Vaalissa on 1 192 äänioikeutettua, puolet pappeja ja puolet maallikoita.

Ensimmäinen vaalikierros järjestetään 5.11. ja mahdollinen toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 3.12.

Uusi piispa aloittaa virassa 1.2.2021 ja hänet vihitään virkaansa 7.2.2021. Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala siirtyy eläkkeelle 31.1.2021.

Aiemmin piispanvaaliin on asetettu ehdolle Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen ja Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaani Mari Leppänen.

Huhtalan, Lehikoisen ja Leppäsen lisäksi ehdokkaaksi lähtemisestään on julkisuudessa kertonut kirkkoherra Heikki Arikka.

Kuva: Petra Hietanen

Lue myös:

Jouni Lehikoinen virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Mari Leppänen virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Kirkkoherra Kaisa Huhtala aikoo ehdolle Turun piispanvaaliin

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.