Jouni Lehikoinen virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra, teologian maisteri, rovasti Jouni Lehikoinen (s. 1961) on ilmoitettu ensimmäisenä ehdokkaana virallisesti Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin. Valitsijayhdistys jätti perustamisasiakirjansa tuomiokapituliin 7.8.

Jouni Lehikoinen on työskennellyt Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2003. Aiemmin Lehikoinen on toiminut muun muassa Karinaisten ja Paimion seurakuntien kirkkoherrana.

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 6.7. ja se päättyy 7.9. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä.

Lehikoisen lisäksi vaaliin odotetaan virallisesti ehdolle hiippakuntadekaani Mari Leppästä, kirkkoherra Kaisa Huhtalaa ja kirkkoherra Heikki Arikkaa. Kaikki kolme ovat aiemmin kertoneet lähtevänsä vaaliin.

Vaalissa on 1 192 äänioikeutettua. Mukana ovat kaikki arkkihiippakunnan papit ja lehtorit sekä heidän lukumääräänsä vastaava määrä maallikkovalitsijoita. Maallikkovalitsijoista suurin osa on arkkihiippakunnan seurakuntien edustajia.

Vaali järjestetään rovastikunnittain 5.11. Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisessä vaalissa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaali järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 3.12.

Uusi piispa aloittaa virassa 1.2.2021 ja hänet vihitään virkaansa 7.2.2021 Turun tuomiokirkossa. Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala siirtyy eläkkeelle 31.1.2021.

Kuva: Gun Damén

Lue myös:

Kirkkoherra Jouni Lehikoinen lähtee ehdolle Turun piispanvaaliin

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.