Kirkkoherra Kaisa Huhtala aikoo ehdolle Turun piispanvaaliin

Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala, 55, aikoo lähteä ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin. Huhtala vahvistaa Kotimaa24:lle, että häntä on kysytty piispaehdokkaaksi ja hän on näyttänyt kysyjille vihreää valoa.

– Minuun on oltu useammalta taholta yhteydessä. Olen valmis lähtemään ehdolle, koska haluan edistää eri tavoin uskonsa ilmaisevien kristittyjen mahdollisuutta toimia samassa kirkossa, Huhtala sanoo.

Turun piispanvaalin aikataulusta ei ole vielä tietoa. Arkkihiippakunnan nykyinen piispa Kaarlo Kalliala kertoi viime viikolla radiohaastattelussa jäävänsä eläkkeelle ensi vuonna. Tarkempaa ajankohtaa Kalliala ei kuitenkaan ilmoittanut.

– Kyllä niitä vaalivankkureita on jo ajettu metsänpeittoon, Kalliala sanoi samassa yhteydessä seuraajansa valintaan viitaten.

Kaisa Huhtala toteaa Kallialan ilmoituksen tulleen äkisti, vaikka tiedossa on toki ollut, että piispa täyttää ensi vuoden marraskuussa 68 vuotta. Huhtala kertoo olevansa tyytyväinen, että Kalliala on jatkanut tehtävässä näin pitkään.

Kaisa Huhtala on työskennellyt Porin Teljän seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2011. Hän on myös Turun arkkihiippakunnan pappisasessori. Aiemmin Huhtala on toiminut muun muassa Porin seurakuntayhtymän keskusrekisterin johtajana.

Huhtalan johtama seurakunta on viime vuosina ollut esillä aktiivisen maahanmuuttajatyön ja turvapaikanhakijoiden puolustamisen takia. Julkisuutta on tuonut myös se, että seurakunta on antanut Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) järjestää naispapittomia messuja seurakunnan alueeseen kuuluvassa Väinölän kirkossa.

Kuva: Petra Hietanen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.