Mari Leppänen virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Hiippakuntadekaani, teologian ja filosofian maisteri Mari Leppänen (s. 1978), on toinen Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin virallisesti asetettu ehdokas. Valitsijayhdistys jätti perustamisasiakirjansa tuomiokapituliin 12.8.

Mari Leppänen on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019. Aiemmin hän on toiminut muun muassa piispan erityisavustajana, seurakuntavaalien projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa sekä pappina Liedon seurakunnassa.

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 6.7. ja se päättyy 7.9. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä.

Vaalissa on 1 192 äänioikeutettua, puolet pappeja ja puolet maallikoita.

Ensimmäinen vaalikierros järjestetään 5.11. ja mahdollinen toinen vaalikierros kahden eniten saaneen ehdokkaan kesken 3.12.

Uusi piispa aloittaa virassa 1.2.2021 ja hänet vihitään virkaansa 7.2.2021. Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala siirtyy eläkkeelle 31.1.2021.

Aiemmin piispanvaaliin on asetettu ehdolle Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen. Leppäsen ja Lehikoisen lisäksi ehdokkaaksi lähtemisestään ovat julkisuudessa kertoneet kirkkoherrat Kaisa Huhtala ja Heikki Arikka.

Kuva: Antti Partanen

Lue myös:

Jouni Lehikoinen virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Mari Leppänen lähtee ehdolle Turun piispanvaaliin – yli 60 tukijan lista julki

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.