Päivi Räsäselle: vihapuheella ei ole perustuslain eikä ihmisoikeussopimusten suojaa

Päivän Iltalehdessä Räsänen on taas esillä vihapuheineen. Iltalehden artikkeli

On kummallista, että kansanedustaja Räsänen ei ymmärrä, ettei vihapuhe saa suojaa uskonnonvapauteen nojaten perustuslaista eikä muistakaan sopimuksista. Räsänen mainitsee lehdessä lisäksi, että "- Tässä on kysymys myös Raamatun sisällön laillisuudesta.  Jos Raamatussa esitettyjen näkemysten katsottaisiin täyttävän kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön, myös Raamatun levittäminen tai saatavilla pitäminen tulisi johdonmukaisesti rangaistavaksi, Räsänen katsoo." Hyvin sanottu. Tämä olikin tuoretta ajattelua, jota on syytä harkita tarkemmin.

On aivan varmaa, että rouva on tutustunut Kirjan sisältöön ja tietää varsin hyvin, ettei sen kaikki jakeet kestä päivänvaloa ja täyttävät törkeän vihapuheen ja kansanmurhiinkin yllyttämisen tunnusmerkit. Mitä pitäisi ajatella ohjeesta, joka tarjoilee meille kaikille "viettelijöille" myllynkiveä kaulaan ja matkaa meren syvyyksiin. Tottelisitko Jumalaa vai lakia?

Onneksi useimmat ymmärtävät, että kyse ei ole Jumalan sanasta, vaan pienten ihmisten pienistä kynistä, joiden toisesta päästä puuttui kumi.

112 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Missä on vihapuheen ja tuomisemisen raja. Jollei tätä rajaa osata tehdä, niin mitään tuomiota kenestäkään ei kyetä antamaan. Silloin myös tämä blogi voidaan tulkita vihapuheena.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Nyt ajattelen vetää rajan näin: tuomio kohdistuu tekoon, vihapuhe ihmiseen. Lisäksi on syytä muistaa, että valta tuomita kuuluu oikeuslaitoksen tuomarille.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Mitä on tuomitseminen, eikö sitä että selkeästi osoittaa ettei toinen saa niin tehdä?

   Onko tuomitsemista kun sanoo että huorintekijät, murhaajat ja valhetta rakastavat jäävät ulkopuolelle?

   15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.(Ilm.22)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Mitä on tuomitseminen, eikö sitä että selkeästi osoittaa ettei toinen saa niin tehdä?” Ei varoittaminen tai kieltäminen ole tuomitsemista. Tuomitseminen on rangaistuksen määräämistä sille, joka on jo tehnyt väärin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Ahaa, siis Martti Pentti minä en voi ”tuomita” koska en voi määrätä rangaistusta, näinköhän se menee?

   Varoittaminen ja kieltäminen, siis mitä kieltäminen ilman rangaistusta, mitä ”hyödyttää kieltää jos ei ole rangaistusta?

   Entä mitä on opettaminen?

   Entä evankeliointi kun julistetaan parannusta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Mitä hyödyttää kieltää, jos ei ole rangaistusta? Mitä on opettaminen – entä evankeliointi, kun julistetaan parannusta?” Oikean valinnan palkitseminen on paljon tehokkaampi tapa opettaa ja kasvattaa kuin väärästä rankaiseminen. Evankeliumikin on hyvä sanoma Jumalan rakkaudesta eikä Hänen vihallaan pelottelua.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Martti: ”Lisäksi on syytä muistaa, että valta tuomita kuuluu oikeuslaitoksen tuomarille.”

   Juu, ja ainakin Suomessa sen paljonpuhutun viimeisen tuomion antaa korkein oikeus tai korkein hallinto-oikeus.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Joni Toivonen sanoo:

  ”Onneksi useimmat ymmärtävät, että kyse ei ole Jumalan sanasta, vaan pienten ihmisten pienistä kynistä, joiden toisesta päästä puuttui kumi.”

  Tämä on niin kertakaikkisen kiusallista lukea tällaista yksinkertaisuutta. Et taida Heikki Halme itse ymmärtää paljoakaan? Että jos vaikka miettisit asioita vähän ennen kuin sylkäiset? Mikään muu maailman historiassa ei ole vaikuttanut niin paljon kuin meidän uskovaisten herra ja nestari Jeesus, josta Raamattu kertoo. Kumittomilla kynillä ei mullisteta maailmaa.

  Kyllä on totta totisesti, että ”luullen viisaita olevansa, he ovat tyhmiksi tulleet.”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Mikään muu maailman historiassa ei ole vaikuttanut niin paljon kuin meidän uskovaisten herra ja nestari Jeesus, josta Raamattu kertoo. Kumittomilla kynillä ei mullisteta maailmaa.”

   Se julman kirkon puhtaammaksi pyyhkinyt kumi, joka maailman tosiasiallisesti mullisti, oli kylläkin valistusfilosofien kynissä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Toivonen: ”Kumittomilla kynillä ei mullisteta maailmaa.”

   Sitä mieltähän blogistikin tuntui olevan. Kovin ahkerasti raamattu-uskovaiset tuntuvat kuitenkin yrittävän.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Juha Heinilä: ”myös sinä olet Viimeisellä tuomiolla tuomittavana. Meistä kukaan ei siltä voi välttyä. Jos ei pääse Taivaisiin, niin joutuu Helvettiin.”

  Konservatiivit ovat saaneet nostatettua itsensä perijuutalaiseen uskonkiihkoon. Helvettiin lapioidaan kiivaasti hiiliä, jotta tuli nielisi toisinajattelijat tai ainakin sulkisi suun. Jos nämä samat ihmiset olisivat eläneet tuhatluvulla katolisessa maassa, niin he olisivat huutaneet riemuissaan, kun kirkko täyttää heidän toiveensa polttaessaan ihmisiä roviolla.

  Tuli uusi nimi vastaan.

  ttps://fi.wikipedia.org/wiki/Miguel_Serveto

  Muutosta parempaan ei tietyssä ihmisryhmässä ole tapahtunut. Mikä voima se on, joka syrjäyttää omantunnon, sivistyksen ja humanismin ja lähimmäisen rakkauden, jonka pitäisi ulottua vihollisiin asti?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Tapio Tuomaala kyselet:””Mikä voima se on, joka syrjäyttää omantunnon, sivistyksen ja humanismin ja lähimmäisen rakkauden, jonka pitäisi ulottua vihollisiin asti?””

  Olisi kyllä mielenkiintoista saada sinun vastaus omaan kysymykseesi?

  Se mitä Raamattu vastaa on että ihminen on luonnostaan synnin alainen niinkuin Paavali sen sanoo:

  Room. 7:14 Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, myyty synnin alaisuuteen.

  Vaikka nyt tuot esille ”lähimmäisen rakkauttasi” niin miksi se toteudu ympärilläsi, vaikka pidät sitä ihmisellä olevana?

  Olisi myös selkeää, kun sanoittaisit, kuinka tuon kaiken mitä hyvää esität, ihminen saa vai onko ne jo luonnostaan jokaisella?

  Jos jokaisella ne olisi luonnostaan niin miksi ne ei toimi? (Vai toimiiko mielestäsi?)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Kaikkein pahinta vihapuhetta on tuomita meitä ihmisiä helvettiin. Sanot kaverillesi, ” joudut helvettiin jos et maksa kirkollisveroa ”.

  Yksi jääkiekkoilija tunnusti homoutensa, joka on geeneiltään synnynnäistä. Me kaikki ihmiset synnymme ihmisarvoltaan tasa-arvoisina. Raamatun Jumala tuomitsee kuolemaan kaikki homot Mooseksen kolmannen kirja mukaisesti. Siinä vihapuhetta ?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Geenejä, jotka vaikuttavat sukupuolisuuteen ei ole löydetty, kerrottiin yhdessä tv: dokumentissa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Geenejä, jotka vaikuttavat sukupuolisuuteen ei ole löydetty, kerrottiin yhdessä tv: dokumentissa.

  Voi Pekka Pekka, kunsatankertaan ontodettu, kaikki synynäine ei ole g eneettistä vaikka kaiki geneettine on synnynäistä. S ikiöön kohdusa vaiukutavat monen monet muutkin tekijät kuin geent kuten hormonit. Homnoseksualisminsynnynäisyydelle on varsin vanhva tietellinen konsensus ja myös geneettisiä tekijöitä ON pekka löydetty: Tiedelehti: Homoseksuaalisuuden arvoitus on ratkeamassa. Miesten homoseksuaalisuus ei ole oma valinta, vaan se on jo geeneissä. Homoksi synnytään, ei tulla. Tuore Suomen Kuvalehti uutisoi niin sanottujen ”homogeenien” löytyneen. Ensimmäisenä asiasta kertoi yhdysvaltalainen Psychological Medicine -julkaisu. Tutkimuksessa oli mukana 409 paria homoseksuaalisia veljeksiä. Heidän avullaan löydettiin kaksi geenialuetta, joista toisesta oli saatu vihiä jo vuonna 1993 ja toisesta vuonna 2005. Kummallakin alueella on useita geenejä. Vielä on ei tiedetä, mitkä geenit ovat ”homogeenjä”, mutta tutkimuksen ansiosta jatkossa ei tarvitse enää etsiä neulaa heinäsuovasta, vaan maasto on tuttu.

  Tutkimustulos oli suuri helpotus Dean Hamer -nimiselle yhdysvaltalaistutkijalle, joka pääsi ”homogeenien” jäljille jo vuonna 1993, mutta jonka löytö kyseenalaistettiin väittämällä otoksen olevan liian pieni (38 veljesparia). – Aluksi voidaan aina epäillä sattumaa, mutta tämä (uusi tutkimus) tekee asian absoluuttisen selväksi, eläkkeellä oleva Homer totesi Psychological Medicinelle.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Sillä onko homous geneettistä tai opittua ei ole vaikutusta siihen, miten Raamattu siitä opettaa. Syntiinlankeemuksen jälkeen koko ihmiskunta degeneroitui monin tavoin. Niinpä meillä on kaiken maailman perinnöllisiä ruumin ja sielun sairauksia eri suvuissa joille emme välttämättä voi mitään.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Niinpä meillä on kaiken maailman perinnöllisiä ruumin ja sielun sairauksia.

   Homoseksualismi on poistettu sairausluokituksita, jos et satu tietämään.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Ed. viestini alku puhtaaksikirjoitettuna: Voi Pekka Pekka, kun sataan kertaan on todettu, kaikki synnynäinen ei ole geneettistä vaikka kaikki geneettinen on synnynäistä. Sikiöön kohdussa vaikuttavat monen monet muutkin tekijät kuin geenit kuten hormonit. Homoseksualismin synnynäisyydelle on varsin vahva tieteellinen konsensus ja myös geneettisiä tekijöitä ON Pekka löydetty:

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Seppo Heinola sanoppa miksi ei aiemmin ole ”löydetty” tätä ”homouden synnynnäisyyttä”, eikö siihen ole vaikuttanut yleinen ilmapiiri eli ei ole ollut ”viisasta” olla erimieltä? On voinu mennä oma tutkijan ura sen siliän tien?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Tieteellinen tutkimus ja mielipiteet ovat eri asioita. Tiede löytää uusia asioita, kun tutkimusmenetelmät ja niitä tukeva tieto kehittyvät. Vanhaa tietoa kumoavat uudet tutkimukset joutuvat tiukkaan testiin ennen niiden hyväksymistä päteviksi löydöksiksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Ari Pasanen. tiede on toisin kuin dogmaattinen uskonto, koko ajan uudistuvaa ja itseään korjaavaa, jos et ole kuullut. Niinpä myös homouden suhteen tutkimusmenetelmät ovat kehittyneet. Ja Dan Hamer löysi genettisiä tekijöitä jo kauan sitten, ja hänen silloin torjutut löytönsä on nyttemmin vahvistettu.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Heinola. ”Homoseksualismi on poistettu sairausluokituksita, jos et satu tietämään”. Kyllähän minä tämän tiedän. Se ei kuitenkaan muuta itse Raamatun sanaa ja viisautta mitä homoseksin harjoittamiseen tulee. Se ei ole uskoville suositeltava, aivan samoin kuin ei avioliiton ulkopuolinenkaan seksisuhde.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kielletään siellä Raamatussa Hämäläinen tyhmyyskin eikä se ole siis uskoville suositeltavaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Heinola. ”Kielletään siellä Raamatussa Hämäläinen tyhmyyskin eikä se ole siis uskoville suositeltavaa”. Ei se ole uskoville suositeltavaa,mutta sinä minun puolesta saat rauhassa jatkaa tyhmyyksiäsi kun et ole uskova ja tänne saa kuka van kirjoitella melkein mitä vaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Hämäläinen: .”..mutta sinä minun puolesta saat rauhassa jatkaa tyhmyyksiäsi.”

   No mutta eihän se Hämäläinen ihme ole jos juoppojuo, se on ihme jos raitis ryyppää, siitä voi joutua helvetin tuleen…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Hämäläinen: ”Se ei kuitenkaan muuta itse Raamatun sanaa ja viisautta mitä homoseksin harjoittamiseen tulee.”

   Osattiin sitä näköjään ennenkin kirjoittaa hyytävän kylmääviä kauhufiktiota, joista tuli bestsellereitä myllynkivineen sun muine sadistisine viihdekertomuksineen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Hämäläinen: ”tänne saa kuka van kirjoitella melkein mitä vaan”

   Sinäkin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  But let judgment (NKJV: justice) run down as waters, and righteousness as a mighty stream. Amos 5:24

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus niin kuin ehtymätön puro. Aamos 5:24

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   But let judgment (NKJV: justice) run down as waters, and righteousness as a mighty stream. Amos 5:24 Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus niin kuin ehtymätön puro. Aamos 5:24

   righteousness = oikeamielisyys, oikeudenmukaisuus.

   Kirkko käyttää oikeudenmukaisuudesta kummallista sanaa vanhurskaus. Näin se pimittää Raamatun ehkä tärkeimmän sanan merkityksen. Luther vanhurskauttamisoppi on periaatteessa puuta heinää.

   Ketjun otsikon perusteella on hyvä kysyä toimiko Päivi Räsänen oikeamielisesti tuomitessaan homot. Mikä ei ole oikeudenmukaista, ei voi olla Jumalan mielen mukaista, koska Hän on oikeudenmukainen. Vaikka tämä ei tähän kuulu, niin kirkon helvetti- ja kadotusoppi samaa potaskaa kuin Lutherin opetukset. Jos jokin asia ei kirkasta Jumalan oikeudenmukaisuutta, niin tulkinnassa on virhe.

   Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja oikeamielisyys niin kuin ehtymätön puro. Aamos 5:24

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Tuomaala. ” Luther vanhurskauttamisoppi on periaatteessa puuta heinää”. Jo on taas hauskat jutut alkaneet.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Google kääntäjä kyllä kääntää sanan ”righteousness” ensiksi sanalla ”vanhurskaus”, sitten sanoilla ”oikeudenmukaisuus” ja ”oikeutus”. ” Vanhurskaus” tarkoittaa myös hengellisessä kielenkäytössä ”kelvollisuutta” Jumalan edessä. ”Vanhurskas” = ”kelvollinen”.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   ”Vanhurskauttaminen” hengellisessä englannin kielessä = ”justification”.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   ”Jo on taas hauskat jutut alkaneet.”

   Ei sotketa tätä blogia. Teen vanhurskaudesta blogin, kun ehdin. Tervetuloa sitten kommentoimaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Tuomaala. ”Teen vanhurskaudesta blogin, kun ehdin”. Minusta sinun kannattaii perustaa oma oikeoppisten lopun ajan lahko.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Tuomaala. ”Ei sotketa tätä blogia”. No sinä pystyt jankuttamisellasi sotkemaan minkä tahansa blogin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Sotketaan asiaa nyt vielä sen verran, että Raamatusta ovat Kirjoitusten tutkijat löytäneet alkutekstin mukaisen juridisen käytänteen, jossa Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman synnit. Tästä on myös Paavali kirjoittanut lukemattomat kerrat kirjeissään.

  Tästä juridisesta ja oikeudellisesta tapahtumasta on teologiassa käytetty sanaa ”Jumalan Vanhurskaus”

  Tämän tapahtuneen sovituksen Jumala on toteuttanut itse valitsemansa Uhrin kautta ja näin uhraten oman Poikansa, Hän sovitti maailman itsensä kanssa.

  Tämän Jumalan toteuttaman sovituksen jokainen ihminen saa osakseen uskon kautta Kristukseen, jonka Jumala on Lähettänyt Poikansa Evankeliumin kautta. Usko siis syntyy ihmisessä kuultuaan tämän sovituksen Sanan.

  Teologiassa tätä tapahtumaa kutsutaan uskon kautta saatavaksi vanhurskaudeksi, ohi sen vanhurskauden, joka tulee tekojen kautta. Eli Ihminen tulee näin Jumalan oikeuden eteen synteineen ja Jumalan juridinen synninpäästö juulistetaan ihmiselle Kristuksen Veren tähden.(Ilman verenvuodatusta ei ole sovitusta) Näin sanoo Jumalan oma laki, joka siis täytettiin täydellisesti loppuun Kristuksessa.

  Jumala yksin on Varnhurskas (vääryydestä vapaa) ja vanhurskauttaa, (tekee vääryydestä vapaaksi) sen, jolla on usko Jeesukseen.

  Näin teologit ovat alusta asti tulkinneet Kirjoituksia Jumalan oikeudesta ja siitä, kuinka Jumalan oikeudenmukaisuus toimii. Tästä opista näyttää olevan epäselvyyttä monin paikoin kautta Kristikuntaa, aina sen mukaan onko ihminen lain vai Arrmon alla. Myös Tapio Tuomaala on eksynyt omiin inhimillisiin ajatuksiin tämän oikeudenmukasuus ajattelunsa kanssa. Ihmisen inhimillinen oikeustaju päättyy siihen, että ihmisen tulee noudattaa lakia ja jos joku ei noudata, niin raastupaan mars.

  Jumala taas toimii kaiken ylä ja ulkopuolella ja tekee mitä tahtoo. Hän siis tahtoo julistaa syyllisen syyttömäksi ilman tekoja, Armosta Kristuksen tähden, koska Rakkaus ihmiskuntaa kohtaan on ylitse meidän oikeustajun. Armo käy oikeuden edellä ja se ei ihmiselle mene oikein jakeluun.

  Paavali kirjoittaa: ”Luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.”

  Jumala on yksin Vanhurskas ja Hän vanhurskauttaa sen, jolla on usko Kristukseen. Tämän aarteen myös Luther löysi Paavali kirjoituksista Kirkon pimeyden vuosina 1500 luvulla. Lain peite pysyy ihmisen silmillä siihen asti, kunnes Jumala ottaa sen pois Kristuksessa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja