vapaa-ajattelija.fi ja Club Vatican

Seurakuntayhtymä varasi jokin aika sitten vapaa-ajattelija.fi -osoitteen: https://www.kotimaa.fi/artikkeli/turunseurakunta-niminen-nettiosoite-vie-uskonnottomuudesta-kertovaan-artikkeliin/. Ainakaan viestintävirasto ei kumonnut osoitteen varausta.

Tänään lukemamme perusteella Katolinen kirkko ei voinut kaataa liikenimeä Club Vatican: https://www.kotimaa.fi/artikkeli/il-katolinen-kirkko-havisi-kiistan-yokerhon-nimesta/; näin päätti hallinto-oikeus.

Päätökset, eri instanssien antamat toki, ovat ainakin keskenään linjassa. Kiinnitin huomioni Sami Tammisalon kommentteihin: hän lievästi valitteli viimeksimainittua, mutta hyväksyy täysin ensinmainitun. Onko lukijoissa muita, joiden mielestä toinen edelläolevista olisi sallittava ja toinen ei? Jos, niin millä perusteilla? Vai onko koko vertailu mieletön?

 

15 kommenttia

 • Johan Lampinen sanoo:

  Club Vatican tuskin harhauttaa ketään; siitä seurannee se, että hyväksyisin sen helpommin. Muistan 90-luvun alussa pyörittäneeni ”casinoa” seurakunnan tiloissa kun nuorten kanssa pelasimme erilaisia lautapelejä ja löimme korttia (plumppia, lupausta, viittäsataa tms.) ja heitimme huulta puhuen myös hurskaita. Tämä kaikki ennen Carcasssonea.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jori Mäntysalo sanoo:

   Tämä on totta, kukaan ei vahingossa päädy yökerhoon vaikka piti mennä kirkkoon.

   Vapaa-ajattelija.fi teknisesti mahdollistaa vaikka sen, että laaditaan oikean näköinen www-sivu, jossa on mm. jäsenhakemuslomake joka ei johda minnekään. Käytännössä srk-yhtymä ei toki noin tekisi. Mutta viestintävirasto toisaalta joutunee tekemään päätöksen pelkkien domainien perusteella.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Nuorison kielenkäyttöä kuunnelleena esimerkiksi Club Vittu sopisi Suomeen mainiosti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Eija Moilanen sanoo:

  Laitan tähän näin kautta rantain Jorille siitä Alina Mäntysalo jutusta muistaessani. Laitoin siitä joulutervehdykseen yhteyteen, kun sähköpostin kautta annoin tietoa muissa asia yhteyksissä. Toin sen esiin siis niin, että minäkin tunnen Mäntysalon, jolla on… Ei reagoinut, joten oletan, että ei ole sukua. Piti hoitaa näin, kun en saanut sitä meidän olkkarissa istuvaa kysymään tavatessaan ja kyseinen henkilö ei ole Suomessa talvisin. :).

  Ilmoita asiaton kommentti