Valittu kansa

Te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa; te, jotka ennen "ette olleet kansa", mutta nyt olette "Jumalan kansa", jotka ennen "ette olleet armahdetut", mutta nyt "olette armahdetut."
(1. Piet. 2: 9-10)
b2ap3_thumbnail_Valittu-kansa.jpg
Abrahamin jälkeläiset, juutalaiset, Jumala on valinnut kansakseen (vert. 1. Moos. 22:15-18); miten on mahdollista, että kaikki kansat tulee hänessä siunatuksi?

Miksei Abrahamin vanhimman pojan jälkeläisiä (arabeista) voida pitää Jumalan valittuna kansana vai voidaanko?

Kristityt ovat Jumalan valittu kansa; mitä tämä valinta meille merkitsee?

Kaikki kristityt ovat pappeja; miksi kaste on (tai ei ole) pappisvihkimys?

Mitä velvoitteita Jumala valinnallaan on meille antanut?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

64 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Kari, minä en paljoa pohdi Islamia. Toki olen muslimin kanssa jutellut ja tiedän jotain siitä. Itse näen niin, että Islam julistaa erilaista evankeliumia kuin mitä on Raamatussa, jolloin Islamin jumala on eri. Taas muslimit pitävät uutta ilmoitusta jumalalta, Koraania täydellisenä. Heidän uskontonsa on sellainen, johon voivat Jumalasta vieraantuneet entiset kristityt helposti kääntyä. Ihan en ymmärrä, miksi maailmalliset ihmiset, jotka ovat pettyneet kristittyihin voivat haksahtaa Islamiin; jokin siinä vetoaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Jorma, kiitos hyvästä kommentista. Islam vie vapauden ; Jeesus antaa vapauden.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Ymmärrän Abrahamin, iisakin ja Jaakobin jälkeläisten valinnan erityiseksi Jumalan kansaksi Jumalan teoksi. jolla hän alkoi valmistella Kristuksen maailmaantuloa, ja ”kun aika oli täyttynyt, Jumala lähetti Poikansa”. Uusi liitto on tarkoitettu kaikille kansoille. Kuuluminen uuden liiton Jumalan kansaan tuo meille sekä velvoitteita että oikeuksia. Meidän tulee kilvoitella rakkauden lain toeteuttamisessa. Emme pysty sitä täyttämään, mutta koko elämämme ajan meillä on ihanne, jota kohti pyrkiä. Toisaalta meille kuuluu armon lupaus: syntinen ihminen armahdetaan Kristuksen tähden, kun hän ”huutaa avuksi Herran nimeä”. Näin pääsemme osallisiksi iankaikkisesta elämästä. Kasteessa saatu yleinen pappeus merkitsee sitä, että jokainen kastettu on oikeutettu ilman välikäsiä rukoilemaan suoraan Jumalaa itseään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Yrjö, kiitos erinomaisesta kommentista. Rakkaus taitaa olla aikamoinen mittari.

  Jeesus sanoo: ”Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut – että tekin niin rakastatte toisianne. Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit