Uskovan virustorjunta

Vuosia sitten minulla oli amerikkalainen virustorjunta. Kun se löysi jotain arveluttavaa, niin ruutuun tuli käsi, joka piti sätkyttelevää ötökkää otteessaan.Teema alkoi jotenkin puhua siitä, miten meillä uskovina on jokaisella oma ainoa oikea käyttöjärjestelmämme. Kaikki järjestelmät eivät voi välittää asiaa toisilleen. Eivät siis ole yhteensopivia. Kun kohtaa toisenlaisen, niin virustorjunta laukeaa päälle, toisesta etsitään kuolemantautia levittävää virusta.

Mieleeni tulee alkuaikojen tietokoneet, joissa oli vain mekanismi, mutta niistä puuttui henki eli ohjelma, jolla voi jotain tehdä. Käynistämisen jälkeen piti syöttää levyltä koneeseen ikäänkuin se tietokoneen henki ja sitten saattoi saada aikaan pieniä ihmeitä. Voimme hetken mietiskellä sitä, olenko sellainen ladattava kone, johon syötetään kokouksessa hetken toimiva ohjelma, joka ei enää kotona osoita elonmerkkejä.

Nykyisin on puhuttu avoimesta koodista. Sen saa ilmaiseksi ja se on siis muokattavissa omiin tarpeisiin sopivaksi. Miksi muuten ihmisten tarpeet ovat niin erilaiset? Jos meillä on 95% samaa geenirihmastoa simpanssin kanssa, niin luulisi meidän olevan enemmän samanlaisia, koska simapnssitkin ovat? Jos näen simpanssin vaikkapa telkkarissa niin en tunnista samaksi mistään erityisestä merkistä edes seuraavana päivänä, niin sanmanlaisia ne ovat.

Olen tehnyt merkillisen havainnon uusimman käyttöjärjestelmäni yhteydessä. Asentamisen jälkeen sisäiset lämpötilat laskivat todella radikaalisti. Mitä se merkitsee? Olenko menettänyt itsenäisyyteni ja suuri osa, jota olen itse hallinnut onkin siirtynyt toisen tahon hallintaan ja itse ohjaan konettani vain näennäisesti? Olen siis liittynyt suureen tietokoneiden eeuuhun ja samalla olen ulkoa pakko-ohjattu niin, etten enää voi pullikoida vastaan. Onneksi on virustorjunta niin vihollinen ei saa kylvää lustetta. Vai saako sittenkin, en ole enää varma mistään.

Kun ihmisessä on kolme osaa: Ruumis , sielu ja henki, niin siinä onkin mysteeri. Meitä ohjaa Pyhä Henki henkeemme ja sielu on sille alamainen, vai onko? Ruumiissa asuu liha, joka taasen on vihollisen eli lusteenkylväjän liittolainen. Eikö virustorjunnan pitäisi olla herkistynyt lihaamme, maailman henkeä ja sielunvihollisen voimaa tunnistamaan. Mutta miten on, onko se useammin herkistynyt kohdatessa toisenlaista uskovaa, punainen valo alkaa vilkkua: Väärää, väärää, eksytystä!!

Ottaisinko siis avoimen koodin käyttööni ja muokkaan sen sopivaksi itselleni? Mutta, jos se ei sitten sovikkaan yhteen enää kenenkään muun kanssa? Tai jos siitä tulee sellainen, että kaikki data kulkee lävitseni ristiin rastiin minkään kontrolloimatta? Pitää rukoilla Ainoalta Oikealta Suunnittelijalta sellainen ohjelma, joka käsittelee vain oikeaa ja aitoa tietoa ja seuloo molemmat harha-aistimukset pois ja opettaa minulle sen ohjelman käytön niin, että se toimii selkäydinreaktiolla. Eikä nosta miekkaa enää veljeä eikä sisarta vastaan, joka uskoo samaan Jeesukseen ja on saanut kasteen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä. Meillä on yhtäläinen osallisuus Kristusruumiissa Jumalan armosta!

52 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtinen, tuossa esimerkissäsi on mainittu luopio, siis ilmeisesti tarkoitetaan kerran uudestisyntynyttä joka menee TAKAISIN maailmaan eli elää tietoisesti Jumalan tahtoa vastoin, onko enää paluuta kun on saanut maistaa Jumalan hyvyyttä ja palaa takaisin siihen saastaisuuteen jossa ennen eli?

  4 Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet 5 ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia, 6 ja sitten ovat luopuneet-taas uudistaa parannukseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät.(Hepr.6)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Suomalaisessa messussa on kappale, joss sanotaannseuraavaa: Maharollista on Jumalalle meille maharottomat… En voi yhtyä tuohon ajatukseen jätän viimeisen sanan Jumalalle. Emme tietenkään me voikkaan ketään uudistaa se on selvä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   MIten käy harhaan joutuneen Jumalan lapsen? Jeesus vastasi vertauksella tuhlaajapojasta: ”Mutta kun hän vielä oli kaukana, näki hänen isänsä hänet ja armahti häntä, juoksi häntä vastaan ja lankesi hänen kaulaansa ja suuteli häntä hellästi. Mutta poika sanoi hänelle: ’Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua sinun pojaksesi kutsutaan’. Silloin isä sanoi palvelijoilleen: ’Tuokaa pian parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, ja pankaa sormus hänen sormeensa ja kengät hänen jalkaansa; ja noutakaa syötetty vasikka ja teurastakaa. Ja syökäämme ja pitäkäämme iloa, sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.'”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtinen, se mitä toin esille on Raamatun Sanaa, en minä ketään lähde tuomitsemaan ja asettamaan ulkopuolelle.

  Toisaalta kun luterilaisuudessa opetetaan että jo kasteesta vauva on jumalan lapsi niin tästä seuraa juuri helposti tuo ”luopio” ajatus, ei siinä olla ensin sisällä ja menty pois ja haluta takas vaan on alussa oltu ulkona ja sitten tullut synnin tunto eli Jumala kutsuu, se miten siihen kutsuun vastaa on ratkaiseva, meneekö takas luterilaisuuteen vai todelliseen Jumalan valtakuntaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Siis henkilö oli helluntaitaustainen, en tosin tiedä vaikuttaako se siihen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • ismo malinen sanoo:

   Ari minäkin tuon esille Raamatun Sanaa ja jopa saman kohdan kuin sinä, Hebr.6. Mutta tuon esille koko ajatuksen, mistä tuossa puhutaan. Kyse on nimittäin niistä luopuneista, jotka ovat jälleen alkaneet ansaitsemaan vanhurskautta lain mukaan elääkseen ja näin jälleen ristiinnaulitsemaan Kristusta. Kristuksen päälle ei nimittän voi rakentaa enää lain tekojen varassa, se on samaa, kuin hylkäisi lahjaksi saadun, koska omat teot ovat parempia. Jumala ei katso sitä hyvällä, sillä on antanut meille Kristuksessa KAIKEN, sen päälle ei voi tulla enää mitään omaa.

   On hyvä lukea Raamattua kokonaisuutena ja Hebrean kirjeen 5 luku kuuluu oleellisesti tuohon lukuun 6 josta lainaus oli. Ajatus ilmenee siitä hyvin selvästi. Käytän tässä vähän epäortodoksiaa ja liitän 5.luvun lopun ja 6.luvun alun yhteen jotta sen tuoma ajatus kirkastuu. Sallithan Lauri tämän?

   ”Sillä jokainen ylimmäinen pappi, ollen ihmisten joukosta otettu, asetetaan ihmisten puolesta toimittamaan sitä, mikä Jumalalle tulee, uhraamaan lahjoja ja uhreja syntien edestä, ja hän voi säälien kohdella tietämättömiä ja eksyviä, koska hän itsekin on heikkouden alainen, ja tämän heikkoutensa tähden hänen täytyy, samoinkuin kansan puolesta, niin itsensäkin puolesta uhrata syntien edestä. Eikä kukaan sitä arvoa itselleen ota, vaan Jumala kutsuu hänet niinkuin Aaroninkin. Niinpä Kristuskaan ei itse korottanut itseänsä ylimmäisen papin kunniaan, vaan hän, joka sanoi hänelle: ”Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin”; niinkuin hän toisessakin paikassa sanoo: ”Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan”.

   Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden. Ja niin hän, vaikka oli Poika, oppi siitä, mitä hän kärsi, kuuliaisuuden, ja kun oli täydelliseksi tullut, tuli hän iankaikkisen autuuden aikaansaajaksi kaikille, jotka ovat hänelle kuuliaiset, hän, jota Jumala nimittää ”ylimmäiseksi papiksi Melkisedekin järjestyksen mukaan”.

   Tästä meillä on paljon sanottavaa, ja sitä on vaikea selittää, koska olette käyneet hitaiksi kuulemaan. Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa. Sillä jokainen, joka vielä nauttii maitoa, on kokematon vanhurskauden sanassa, sillä hän on lapsi; mutta vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, niitä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta. Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan, oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta, kuolleitten ylösnousemisesta ja iankaikkisesta tuomiosta.

   Ja niin me tahdomme tehdä, jos vain Jumala sallii.

   Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia, ja sitten ovat luopuneet-taas uudistaa parannukseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät.

   Sillä maa, joka särpii sisäänsä sen päälle usein tulevan sateen ja kantaa kasvun hyödyksi niille, joita varten sitä viljelläänkin, saa siunauksen Jumalalta; mutta se, joka tuottaa orjantappuroita ja ohdakkeita, on kelvoton ja lähellä kirousta, ja sen loppu on, että se poltetaan.

   Mutta teistä, rakkaat, uskomme sitä, mikä on parempaa ja mikä koituu teille pelastukseksi-vaikka puhummekin näin. Sillä Jumala ei ole väärämielinen, niin että hän unhottaisi teidän työnne ja rakkautenne, jota olette osoittaneet hänen nimeänsä kohtaan, kun olette palvelleet pyhiä ja vielä palvelette. Mutta me halajamme sitä, että kukin teistä osoittaa samaa intoa, säilyttääkseen toivon varmuuden loppuun asti, ettette kävisi veltoiksi, vaan että teistä tulisi niiden seuraajia, jotka uskon ja kärsivällisyyden kautta perivät sen, mikä luvattu on. (Herb. Kirje 5-6)

   Kyse luopumuksesta on tuossa osoitettu niiden osaksi, jotka eivät pysy lujana niissä lupauksissa minkä Jumala on valalla vannonut, vaan, että ihminen lähtee takaisn lain polulle ansaitsemaan sitä vanhurskautta, mikä ei kelpaa Jumalan edessä. Omat parannukset ja lihan tekemiset ovat kyllä kunniallista ja arvokasta, mutta Jumalan edessä niillä ei ole mitään arvoa, vaan Jumala lukee uskon kautta meidät vanhurskaaksi, kun vain pysymme Sanassaan. (Kristus)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Omat teot ja parannukset ovat siis orjantappuroita ja ohdakkeita, niiden hedelmien rinnalla, joita Jumala saa aikaan Armonsa ja Laupeutensa kautta, joita Hän vaikuttaa meissä Kristuksen Rakkauden ja Uskon mukaan elääksemme. Olkoon teillä Kristuksen mieli, sanoo Apostoli Paavali. Hän tuli palvelemaan, ei palveltavaksi, mutta ei ansaitakseen mitään, vaan rakastaakseen paljon.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo Malinen en ymmärrä yhtään mitä kirjoitat, siis kyllä sen mitä copy pastaat ymmärrän mutta selittelyjäsi en, siis tuossakin on selkeä kohta:

  ”” Ja niin hän, vaikka oli Poika, oppi siitä, mitä hän kärsi, kuuliaisuuden, ja kun oli täydelliseksi tullut, tuli hän iankaikkisen autuuden aikaansaajaksi kaikille, jotka ovat hänelle kuuliaiset,””

  Siis kuuliaisuus on kaiken avain kun uudestisyntyyneenä elää, ei enää ole ”omia tekoja” tai lain kautta pelastumista vaan rakkauden kautta vaikuttavat teot sydämen halusta. Siis KUN Jeesus parantaa paatuneen sydämen tulee sydämen halu elää Jumalan tahdossa Jumalan voimalla. Tätä et ymmärrä koska et ole kokenut Jumalan voimaa puhdistaa synnistä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Kun Jeesus parantaa paatuneen sydämen tulee sydämen halu elää Jumalan tahdossa Jumalan voimalla.” Onko osallistumisesi näihin keskusteluihin siis uskosi mukaan ’rakkauden kautta vaikuttavia tekoja’? Miksi tuota rakkautta on niin vaikea niistä nähdä? Olisiko niin, että aidosta halustasi huolimatta olet taitamaton ja erehtyväinen? Kristittynä kasvaminen alkaa uudestiusyntymisestä kuten maallinenkin elämämme alkaa vastasyntyneenä., kasvu tarvitsee aikaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti mitä ajattelet siitä kun jeesus Sanoi ”te kyykäärmeen sikiöt”, siis tuntuiko se kuulijoista ”rakkaudelliselta”?

  Samoin on sinunkin kohdalla kun tuon esille evankeliumia niin se ei ”tunnu” hyvältä kun se nuhtelee ja halua ei ole nöyrtyä sen Sanan edessä?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Voisit olla sen verran kärsivällisempi, Ari Pasanen, että tarkistaisit ainakin kirjoituksesi ennen lähettämistä. Tuo ”jeesus Sanoi” on sellainen lipsahdus, josta joku voisi loukkaantua pahastikin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti hyvä huomio kirjoitusvirheestäni.

  Entä seuraava Jeesuksen Sana:

  24 Mutta kun fariseukset sen kuulivat, sanoivat he: ”Tämä ei aja riivaajia ulos kenenkään muun kuin Beelsebulin, riivaajain päämiehen, voimalla”. 25 Mutta hän tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi heille: ”Jokainen valtakunta, joka riitautuu itsensä kanssa, joutuu autioksi, eikä mikään kaupunki tai talo, joka riitautuu itsensä kanssa, pysy pystyssä. 26 Jos nyt saatana ajaa ulos saatanan, niin hän on riitautunut itsensä kanssa; kuinka siis hänen valtakuntansa pysyy pystyssä? 27 Ja jos minä Beelsebulin voimalla ajan ulos riivaajia, kenenkä voimalla sitten teidän lapsenne ajavat niitä ulos? Niinpä he tulevat olemaan teidän tuomarinne. 28 Mutta jos minä Jumalan Hengen voimalla ajan ulos riivaajia, niin on Jumalan valtakunta tullut teidän tykönne. 29 Taikka kuinka voi kukaan tunkeutua väkevän taloon ja ryöstää hänen tavaroitansa, ellei hän ensin sido sitä väkevää? Vasta sitten hän ryöstää tyhjäksi hänen talonsa. 30 Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan; ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa. 31 Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta. 32 Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.(Matt.12)

  Mitä on Pyhän Hengen pilkka, onko se kun väittää vainoojassa, murhaajassa jne… olevan Pyhän Hengen?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Eikö se pikemminkin ole pilkkaa, jos väittää, ettei Henki voisi tahtoessaan laskeutua vaikkapa vainoojaan tai murhaajaan. Epäuskoista vähättelyä se ainakin taitaa olla.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Minä olen katsellut asioita nyt ehkä kuukauden leirien ulkopuolelta. Minun ei siis tarvitse kantaa minkään tunnustuskunnan haarniskaa. Winston C sanoi aikanaan: Jos ihminen ei ole nuorena radikaali eikä vanhana konservatiivi, ei ole terve.

  Radikaalius esiintyy hyvin yleisesti hyökkäävyytenä ja konservatismi rauhallisuutena. Tässä avauksessa on molemmat elementin näkyvillä. Kun itse olin hyökkäystilassa aikoinaan, niin eräs hengellinen henkilö sanoi minulle: Kuule veljeni, ei kovuudella saada mitään aikaan. Raamattu todistaa, että Jumalan hyvyys vetää parannukseen. Minua on miellyttänyt Martti Pentin rauhallisuus. Pasaselle sanoisin: Lue joskus omat kirjoituksesi ikäänkuin joku toinen olisi kirjoittanut ne sinulle! Olisitko valmis heti kääntämään takkisi?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtinen olet toki oikeassa että Jumalan hyvyys vetää parannukseen, mutta mutta tässä ”keskustelen” ihmisten kanssa jotka eivät enää mielestään ”tarvitse” parannusta eli uskovat olevansa jo sisällä vaikka eivät ymmärrä Jeesuksen Sanoja.

  Siis voiko olla Jumalan valtakunnassa jos ei kuule Jeesuksen ääntä?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtin Jeesus Sanoo tulleensa KUTSUMAAN syntisiä parannukseen eli kääntymään pois pimeydestä valoon ja lähtemään seuraamaan Häntä, siis voiko seurata Jeesusta KUN EI kuule Hänen ääntään?

  Jeesus Sanoo:

  21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra!’, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. 22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ’Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?’ 23 Ja silloin minä lausun heille julki: ’Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät’.(Matt.7)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Ari, en yhtään ihmettele, ettet ymmärrä mitä kirjoitan, juuri sen hengen tähden, joka meidät erottaa. Sinusta on tullut lain tuomari, eikä sen noudattaja. Olet eksynyt pois Armosta ja ripustaudut omiin tekoihisi. Näin olen ymmärtänyt sinun kirjoitustesi pohjalta olevan. Mikä minä olen arvioimaan? Pyhä Henki on minutkin puhdistanut, vaikka et sitä näköjään usko. Kirjoituksistasi saa sen kuvan, ettei muita uskovia olekkaan, kuin sinä. Vielä kerran, jaan seuraavan vaikka et ymmärtäisikään.

  Rakkaus on lain täyttymys ja se on täytetty Kristuksessa, joka on meille lahjoitettu, että me pääsisimme Jumalan lapsen asemaan Armosta.

  Jos olemme Kristuksessa, niin Jumala puhdistaa (Pyhittää) meidät, ja olemme uusi luomus, Hengen mukaan vaeltaaksemme. Omat teot ja parannuksen tekeminen eivät kanna sitä hedelmää, joka tulee Kristuksesta, joka voi ihmistä kaikessa auttaa.

  Se, joka on puhdas Kristuksen Sanan kautta uskon mukaan eläkseeen, muuttuu Jumalan työn kautta, Armollisemmaksi, kärsivällisemmäksi, toivossa rikkaaksi, ja laupeus tulee sydämensä ääneksi. Kristitty ymmärtää ja kestää kaikki pahan juonet. Koska Pyhä Henki on paljastanut ihmisen synnin. Ihminen ei enää epäile Jumalan Sanaa, joka paljastaa synnin, vanhurskauden ja tuomion. Rakkaus peittää kaiken synnin ja Henki antaa levon ja rauhan omista teoistaan ja ihminen saa elää Vapaana Kristittynä Kristuksen tähden. Aamen.

  Pysyminen Kristuksessa, on Hänen Armossaan pysymistä, eikä Hänen Armonsa meissä jää tyhjäksi, vaan Hän puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä niin, että Kristuksen luonto pääsisi meissä vaikuttamaan, Rakkautta lähimmäisiä ja Jumalaa kohtaan. Ei suinkaan niin, että me jälleen ajautuisimme kuoleman ja tuomion alle, koska laki on alkanut meissä uudelleen saamaan sijaa, että ikäänkuin voisimme nyt Kristittyinä elää lain mukaan ja saavuttaa täydellisyyden sen kautta.

  Laki ajaa meidä Kristuksen luo, eikä niin, että Kristus ajaa meidät lain luo, että me nyt Kristittyinä alkaisimme jälleen lain alle ja sen mukaan elämään. Kristus on lain loppu. Me olemme puhtaat Kristuksen Sanan tähden kertakaikkiaan ja lopullisesti, jos me uskon mukaan olemme vanhurskaat, kuten Jumala meidät nyt näkee, koska meidät on puettu Kristukseen kasteen kautta. Olemme kuolleet ja uudesti syntyneet, uskon kautta. Joka uskoo, se ei ikinä kuole.

  ”Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri. Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän. Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Joh.15:1-5

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.... Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L Lahtinen youtube.com

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit