Uskovan virustorjunta

Vuosia sitten minulla oli amerikkalainen virustorjunta. Kun se löysi jotain arveluttavaa, niin ruutuun tuli käsi, joka piti sätkyttelevää ötökkää otteessaan.Teema alkoi jotenkin puhua siitä, miten meillä uskovina on jokaisella oma ainoa oikea käyttöjärjestelmämme. Kaikki järjestelmät eivät voi välittää asiaa toisilleen. Eivät siis ole yhteensopivia. Kun kohtaa toisenlaisen, niin virustorjunta laukeaa päälle, toisesta etsitään kuolemantautia levittävää virusta.

Mieleeni tulee alkuaikojen tietokoneet, joissa oli vain mekanismi, mutta niistä puuttui henki eli ohjelma, jolla voi jotain tehdä. Käynistämisen jälkeen piti syöttää levyltä koneeseen ikäänkuin se tietokoneen henki ja sitten saattoi saada aikaan pieniä ihmeitä. Voimme hetken mietiskellä sitä, olenko sellainen ladattava kone, johon syötetään kokouksessa hetken toimiva ohjelma, joka ei enää kotona osoita elonmerkkejä.

Nykyisin on puhuttu avoimesta koodista. Sen saa ilmaiseksi ja se on siis muokattavissa omiin tarpeisiin sopivaksi. Miksi muuten ihmisten tarpeet ovat niin erilaiset? Jos meillä on 95% samaa geenirihmastoa simpanssin kanssa, niin luulisi meidän olevan enemmän samanlaisia, koska simapnssitkin ovat? Jos näen simpanssin vaikkapa telkkarissa niin en tunnista samaksi mistään erityisestä merkistä edes seuraavana päivänä, niin sanmanlaisia ne ovat.

Olen tehnyt merkillisen havainnon uusimman käyttöjärjestelmäni yhteydessä. Asentamisen jälkeen sisäiset lämpötilat laskivat todella radikaalisti. Mitä se merkitsee? Olenko menettänyt itsenäisyyteni ja suuri osa, jota olen itse hallinnut onkin siirtynyt toisen tahon hallintaan ja itse ohjaan konettani vain näennäisesti? Olen siis liittynyt suureen tietokoneiden eeuuhun ja samalla olen ulkoa pakko-ohjattu niin, etten enää voi pullikoida vastaan. Onneksi on virustorjunta niin vihollinen ei saa kylvää lustetta. Vai saako sittenkin, en ole enää varma mistään.

Kun ihmisessä on kolme osaa: Ruumis , sielu ja henki, niin siinä onkin mysteeri. Meitä ohjaa Pyhä Henki henkeemme ja sielu on sille alamainen, vai onko? Ruumiissa asuu liha, joka taasen on vihollisen eli lusteenkylväjän liittolainen. Eikö virustorjunnan pitäisi olla herkistynyt lihaamme, maailman henkeä ja sielunvihollisen voimaa tunnistamaan. Mutta miten on, onko se useammin herkistynyt kohdatessa toisenlaista uskovaa, punainen valo alkaa vilkkua: Väärää, väärää, eksytystä!!

Ottaisinko siis avoimen koodin käyttööni ja muokkaan sen sopivaksi itselleni? Mutta, jos se ei sitten sovikkaan yhteen enää kenenkään muun kanssa? Tai jos siitä tulee sellainen, että kaikki data kulkee lävitseni ristiin rastiin minkään kontrolloimatta? Pitää rukoilla Ainoalta Oikealta Suunnittelijalta sellainen ohjelma, joka käsittelee vain oikeaa ja aitoa tietoa ja seuloo molemmat harha-aistimukset pois ja opettaa minulle sen ohjelman käytön niin, että se toimii selkäydinreaktiolla. Eikä nosta miekkaa enää veljeä eikä sisarta vastaan, joka uskoo samaan Jeesukseen ja on saanut kasteen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä. Meillä on yhtäläinen osallisuus Kristusruumiissa Jumalan armosta!

52 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtinen, haluaisitko sinä kuulla todellisen evankeliumin JOS olisit eksytyksen/valheen orja?

  Mielenkiintoista kun et ilmeisesti ”erottele” ketään joka itse sanoo olevansa uskossa, siis kaikki käy Jehovan todistajat, Mäntyniemen ”klaani” jne…? Vaikka polttaisi Jeesuksen nimissä noitia tai vainoaisi toisuskoisia?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo Malinen koetappa nyt keskittyä tähän yhteen kysymykseen eli kuinka voit sovittaa lapsikasteen Pietarin helluntai sanomaan:

  37 Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: ”Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?” 38 Niin Pietari sanoi heille: ”Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.”(Ap.t.2)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtinen, kiitos kysymästä, kyllä tunnen Jeesuksen. Mistä sitten tietää että tuntee Jeesuksen, KUULEE Hänen äänensä eli Jeesuksen Sanat evankeliumissa on selkeät eikä niitä tarvitse ihmetellä ja selitellä kun Pyhä Henki ne kirkastaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Allekirjoitan mielelläni Laurin kommentin 21:39

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Ari, tuo ”parannuksen tekeminen” on jäänyt minulle hiukan epäselväksi, tai ainakin sinun käsityksesi siitä, haluaisitko avata miten sen ymmärrät?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo Malinen et edelleenkään vastaa selkeään kysymykseen?

  Siis parannuksen teko on kuitenkin kääntymistä eli nöyrtymistä siihen ettei ole ollut missään yhteydessä Jumalaan vaan täydellisesti erossa eli PIMEYDESSÄ ja tämän todistaa OMAT teot jotka Jumalan Sana näyttää, siis tulee kääntyä pois pahoista teoistaan valoon JUMALAN VOIMALLA.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Ari Pasanen, kirjoitit ’omat teot’ korostaen ensimmäistä sanaa isoilla kirjaimilla. Miksi sitten haluat luterilaisen kirkkokunnan tekevän parannusta teoista, joiden väität tapahtuneen satoja vuosia ennen kuin kukaan aikamme luterilainen kristitty oli syntynytkään?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti, olen tehnyt virheen kun olen epäselvästi tuonut asiaa esille, siis on täysin evankeliumin mukaista ”näyttää” isien huono hedelmä eli väärät profeetat heidän teoistaan ja Jeesuksen käsky kavahtaa sellaisia opettajia eikä etsiä heiltä MITÄÄN koska ei voi löytää niinkuin ei orjantappuroista voi koota viinirypäleitä.

  Todellinen parannuksen tekeminen on OMISTA synneistä eli vaikkapa juuri kun ymmärtää seraavansa väärää profeettaa eli vastoin Jeesuksen Sanaa ottaa iankaikkisen elämän sanoja tällaisilta opettajilta. Ymmärtää elävänsä pimeydessä ja tarvitsevansa parantajaa Jeesusta.

  12 Mutta kun Jeesus sen kuuli, sanoi hän: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. 13 Mutta menkää ja oppikaa, mitä tämä on: ’Laupeutta minä tahdon enkä uhria’. Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä.”(Matt.9)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Eivät luterilaiset seuraa Lutheria, vaikka hänen työtään arvostavatkin. Yksi luterilaisuuden arvokkaimmista asioita on jokaiselle kristitylle annettu oikeus lukea Raamattua omalla kielellään ja ymmärtää sen ilmoitus oman käsityskykynsä mukaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita eristäytymistä muusta seurakunnasta. Yhteinen kokoontuminen sanan ja sakramenttien ääreen ja virrenveisuu kuuluvat myös luterilaisuuteen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti juuri mainitsemasi ”” Yksi luterilaisuuden arvokkaimmista asioita on jokaiselle kristitylle annettu oikeus lukea Raamattua omalla kielellään ja ymmärtää sen ilmoitus oman käsityskykynsä mukaan. ”” on suuri harha eli kun KAIKKI perustuu lapsikasteeseen niin silloin ollaan JO TERVEITÄ vauvasta alkaen eli VOIDAAN OMAN KÄSITYKSEN mukaan alkaa lukea Raamattua, ei tarvita parantajaa kun omataan jo terve sydän joka ymmärtää Jeesuksen Sanat ja evankeliumin VAIKKA Jeesus selkeäasti Sanoo Jumalan salaavan evankeliumin juuri omaan ymmärrykseen ja viisauteen luottavilta ja ilmoittaa niille jotka nöyrtyvät ottamaan sen lapsenkaltaisesti.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   On suuri harha luulla, että luterilaisuus perustaisi kaiken lapsikasteeseen. Ensinnäkin kaiken ikäisiä kastetaan, ei ainoastaan lapsia. Toiseksi kasteeseen kuuluu myös kasteopetus, johon kodit ja kummit velvoitetaan. Lapsena kastetuilta edellytetään lisäksi rippikoulun käymistä ja konfirmaatiota. Kolmanneksi on muistettava toinen uskon perustana oleva sakramentti, Herran ateria, jolle kristittyjä jatkuvasti kutsutaan. Neljänneksi luterilaisuus painottaa sakramenttien rinnalla sanaa, sen tutkimista ja kuulemista. Jumalan puhuttelussa ei kukaan voi kokea olevansa terve, vaan armoa ja parannusta aina tarvitseva syntinen. Viidenneksi tässä ei suinkaan ole kaikki, miä kuuluu kristilliseen elämään. Mainitsen ainakin rukouksen ja lähimmäisen palvelemisen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti kuinka voi opettaa KUN JUMALA SALAA, siis et ymmärrä kun yritän selkeästi sanoa että kun perusta on LAPSIKASTE niin silloin on aivan turha yrittää opettaa mitään kun ei voi oppia, olet tästä hyvä esimerkki kuinka ei voi ymmärtää selkeää suomen kieltä SIIS suomeksi käännettyä Raamatun Sanaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Minä puolestani ihmettelen sinun kovapäisyyttäsi, Ari Pasanen. Miksi sinun on vaikea ymmärtää, että kristillisen seurakunnan kolmiyhteisen Jumalan nimessä suorittama kaste on Jumalan teko? ”Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus.”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Minut kastettiin 73 vuotta sitten. Minulla on siitä säilynyt ntodistus. Kun tulee kysymys, mihin pelastukseni perustuu? Vastaus on: Ristin vereen ja ylösnousemusvoimaan. Oletpa kastettu kerra, kaksi tai useammin, et voi perustaa pelastusta siihen.

  Vankilätyössä ollessani sain kohdata kaikenlaisia ihmisiä. Joku kertoi ikäänkuin meriittinä, että on käynyt kasteella. En osannut tehdä aaltoja siitä. Sitten kohtasin henkilön, joka sanoi olevansa luopion tiellä. Hän itkee koko tilaisuuden ajan ja luennon päätyttyä alkaa kysymään: Vieläkö Isä ottaisi luopion takaisin? Raamattu sanoo: Jos joku armahtaa, tehköön sen ilolla. Me teimme sen ilolla ja vakuutimme, että hänen tilanteensa oli Jumalan rakkauden kutsua!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.... Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. @laurillahtinen

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit