UNIVERSUMIN IKÄ

Luomisen kesto muka 6 x 24 t. ja maailmankaikkeuden ikä ikä n. 6000 v. ovat nähdäkseni biblisistien ns. märkää unta. Kun Uuden testamentin gnostikotkin ovat luultavimmin tienneet esim. ns. Niiniven vakiona tunnetun aikakauden:
Niiniven vakiossa (löydetty muinaisesta Niinivestä) on meidän desimaalijärjestelmässämme 15 numeroa ja näin N = 195 955 200 000 000. Avaruusinsinööri Maurice Chatelaine selvitti, että tämä N luku vastasi hyvin tarkalleen 2268 miljoonaa päivää ja 86400 sekuntia: 24 x 60 x 60 = 84600. Joten N = 2 268 000 000 x 86400.
Tämä avaruusinsinööri Maurice Chatelaine koki shokin oivaltaessaan myös, että 2268 miljoonaa päivää ovat täsmälleen 240 prekessiojaksoa (25920 v) jossa kussakin on juuri 9 450 000 päivää ja 84600 sekuntia. N = 240 x 9 450 000 x 86 400.
Maurice Chatelaine havaitsi myös, että N = 671 x 3 380 000 x 86 400. Mutta 3 380 000 päivää edustavat 19 Pluto-Neptunus konjunktiota ja, 54 konj. Neptunus-Uranus, 204 konj. Uranus-Neptunus, 466 konj. Saturnus-Jupiter, 4140 Jupiter-Mars, 10122 Mars-Venus, 23382 Venus-Merkurius.
Lisäksi on havaittu, että 2268 miljoonaa päivää vastaavat 25000 Pluton sideeristä sykliä .
Niiniven astronomisen vakion tekijät esiintyvä myös Uudessa testamentissa. Alla olevaan kätkeytyy yksi yo Niiniven vakion tekijä, kuuluisa intialainen luku 1134:

JOB 8: 3-7
4 Missä sinä olit silloin kun minä laskin maan
perustukset?
Kerro, miten se tapahtui, jos osaat!
5 Kuka määräsi maan mitat? Tiedätkö sen?
Kuka veti mittanuoran sen yli?
6 Mihin laskettiin sen peruspylväät?
Kuka pani paikoilleen sen kulmakiven,
7 kun aamun tähdet riemuiten karkeloivat ja Jumalan pojat huusivat ääneen iloaan?

Jakeen 7 lukuarvo on juuri 1134 (2x1134=2268 Niiniven vakion vuosimiljoonat) Noissa Jobin kirjan 8 luvun jakeissa on kyse nimenomaan astronomisista mitoista. Kulmakivi on Kheopsin pyramidi, jossa on paljon tähtitieteellisiä mittoja.
Niiniven vakio osoittaa siis vääjäämättä että ihmiskunta oli laskenut avaruudellisia aikoja jo mahdollisesti kymmeniä tuhansia vuosia, joten kreationistien 6 x 24 luomisen tuntia ja maan 6000 v:n ikä on hölynpölyä.

58 kommenttia

 • Rauli Toivonen sanoo:

  Jälleen esitit Seppo mielenkiintoista lukujen symboliikkaa, joka herättää eräänlaista kunnioitusta sellaisten löytäjiä kohtaan. Paljon muuta en osaa tuhon sanoa, ja harvoin täällä kovin tyrmätäänkään tuollaisia yhteensattumuksia. Siihen eivät taida meidän muiden ymmärrys oikein riittää?

  Viittasit myös siihen teoriamaailman, jonka mukaan luomispäivät olivat 24,000… ja maailmankaikkeus 6000 vuotta vanha. Olisi mukava kuulla, miten tuollainen aikataulutus on saatu Raamatun kertoman kanssa sopusointuun. Blogisti kenties olisi myös kiinnostunut kuulemaan perusteluja tuolle erittäin hyvissä voimissa olevalla selitysmallille?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kiitos Rauli asenteestasi noihin lukuihin, toki korjaan sen, että tässä blogissani ilmenevät luvut eivät ole millään tavoin symbolisia vaan ne ovat oikeita astronomiasia ajanjaksoja, joihin nykytiede on päätynyt varsin myöhään. Niiniven asukkaat (annunnakit?) ovat tunteneet ja osanneet laskea ne jo tuhansia vuosia sitten

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Universumin ikä on tällä hetkellä tiedemiesten arvion mukaan useita miljardeja vuosia. Uskon että realistista tietoa ei saada koskaan selville. Ihmisiä on arvioitu olleen noin 300 000 vuotta. Olioita planeetallamme sensijaan miljarddeja vuosia. Tässä olisi perustaa uskonkäsityksille.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Petri Järveläinen sanoo:

  Maailmankaikkeuden ikä on nykykäsityksen mukaan noin 13 miljardia vuotta. Osasivatko menneisyyden ihmiset aavistella tällaista ja mitä he mitoista ajattelivat?

  Augustinus esittää Genesis-kommentaarissaan, että puhe maailman luomisesta kuudessa päivässä on metafora, joka on tarkoitettu konkreettiseen pysähtyneelle lukijalle. Tosiasiassa todellisuus on luotu yhdessä ikuisuuden hetkessä ja luomiskertomuksen kuusi päivää ovat tämän yhden momentin luonnehdintoja yksinkertaistuksina. Koska maailman luominen on tapahtunut ajan ulkopuolella, mitään ikää ei tällaiselle luomiselle voi tietenkään laskea. Aika on ensimmäisiä olemassaolomuotoja, joita luominen saa tämän teorian mukaisesti aikaiseksi.

  Erilaisila ”biblisistisiä” tai ”fundamentalistisia ” tulkintoja maailman synnystä ja sen iästä on tietysti eri aikoina esiintynyt, mutta esimerkiksi 6000 vuoden ikäinen maailma on korostunut lähinnä joissakin 1800-luvun teorioissa. Pitää paikkansa, että menneisyyden ihmiset eivät olleet niin tietämättömiä ja laskutaidottomia, kuten blogissa oikein esitetäänkin.

  1800-luvun loppupuolella syntyi edistysfilosofiaa, joka uskoi, että kaikki on keksitty vasta nyt. Yhtenä sen luomana uskomuksena oli pitkään koulukirjoissakin esiintynyt väite, jonka mukaisesti ihmiset olisivat uskoneet maan olevan jonkinlainen levy, jonka reunalta putoaa tyhjyyteen. Tosiasiassa maan pallonmuotoisuus oli 500 eKr. asti standardi näkemys alan oppikirjoissa. Sen on kyseenalaistanut vasta aivan viime aikojen tutkimus, jonka mukaan Tellus on pikemminkin säkkimäinen geoidi kuin pallo. Toki eri aikoina on esiintynyt toinen toistaan erikoisempia käsityksiä, mutta oppikirjojen piirissä ne eivät ole olleet ajattelua luonnehtivia. Onhan nykyisinkin esimerkiksi televisio-ohjelma Big Brother, jonka piirissä voi esittää vaikka mitä, mutta eihän tämä edusta sitä, mitä ”nykyajan ihminen” ajattelee, vaan nykyisin elävien yksittäisten ihmisten luuloja.

  Yksi ongelma on ollut, että on liian hanakasti verrattu menneisyyden kansanuskomuksia nykyajan tieteeseen kun tietenkin oikea tapa olisi verrata menneisyyden tiedekäsityksiä nykyajan tiedekäsityksiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Erilaisila ”biblisistisiä” tai ”fundamentalistisia ” tulkintoja maailman synnystä ja sen iästä on tietysti eri aikoina esiintynyt, mutta esimerkiksi 6000 vuoden ikäinen maailma on korostunut lähinnä joissakin 1800-luvun teorioissa.”

   Kyllä Suomessa on edelleen kymmeniä tuhansia 6000 vuoteen uskovia herännäiskristittyjä ja vastaavia. Joukon yhtenä johtajana akateemisesti koulutettu populisti Pekka Reinikainen.

   Pekka Reinikaiselta: ”PERIMÄN TUTKIMUS VAHVISTAA 6 000 VUODEN AIKATAULUN TIETEELLISESTI Nyt on käytettävissä mittari 6 000 vuoden tieteellistä todistamista varten. Sillä saadaan operatiivisen eli kokemusperäisen tieteen keinoin toistettavissa olevia tuloksia eli ei tarvitse enää filosofoida. ”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Osasivatko menneisyyden ihmiset aavistella tällaista ja mitä he mitoista ajattelivat?”

   Niiniven vakio on niin tarkka, ettei siinä ole kysymys vain aavisteluista vaan vuosituhansien havaintoihin ja tietoihin perustuneista eritäin tarkasti paikkansa pitävistä laskelmista ajalle , joka kattaa yli 6 m i l j o o n a a vuotta !!!!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Kettunen sanoo:

  Kaikki ei usko, että Jumala voi luoda kaiken tyhjästä ja kuutena päivänä vielä. Itse uskon sen, sillä jos Jumalan Poika Kristus on tullut maailmaan ja saamme armosta synnit anteeksi, niin eikö nyt kaikki muukin ole mahdollista.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Kaikkivaltias Jumala kutistetaan ihmisen älyllä ymmärrettäväksi. Kukaan ei kykene selittämään, miten tämä kaikki lopulta on syntynyt. Selittäjiä ja muita sanaseppoja löytyy pilvin pimein. Joka uskoo Jumalaan kaiken luojana on tämän maailman silmissä tyhmä aasi. Jumala itse muistaa Raamatun mukaan meidät ihmiset maan tomuksi. Ihmistä Jumala kuitenkin tomumajasta huolimatta edelleen iankaikkisella rakkaudella rakastaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Jos kerran itse Herra oli maailman silmissä halvin, tyhmin ja huonoin, niin eiköhän seuraajansakin edes jossain määrin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat! Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu. 2. Pietari 3:10‭-‬13 /FB 38

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Maapallon ikä on vuonna 2030 kuusi tuhatta vuotta. Tosin emme tiedä onko silloin tätä meidän maapalloa enää olemassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Heinilä! Niiniven kaupunki oli olemassa jo ainakin 3000 Ekr. Mites on mahdollista että he kykenivät laskeman tähdistöjen liikeitä ajalle 2268 m i l j o o n a a päivää, mikä on edellyttänyt havaintoja tuhansien ja taas tuhansien vuosien ajalta, ja mikä tekee yli 6 miljoonaa vuotta, jos koko maailmanakaikkeus missä nämä tähdistöt liikkuivat, olisi ollut luotu vain 1000 vuotta ennen Niiniven perustamista?

   Oivallatko ongelman?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Itse asiassa minua viisaammat astronomit ovat tutkittuaan Niiniven vakiota päätyneet toteamaan, että ” 2 268 000 000 päivää edustaa tarkalleen 240 päiväntasauksen precession sykliä, joista kukin on 9 450 000 päivää. Chatelain ei löytänyt yhtäkään vallankumousjaksoa tai planeetan, komeetan tai satelliitin yhdistelmää, joka ei olisi tarkka murtoluku vähintään neljään desimaaliin siitä, mitä hän kutsui Niniven vakiona: 2 268 000 000 päivää. On kuitenkin yksi tapaus, trooppinen vuosi, jolloin erotus on yksi yksikkö kuuden desimaalin tarkkuudella eli miljoonasosa päivästä vuodessa; Tämä ero antaa meille keinot määrittää tarkka päivämäärä, jolloin Ninive-vakio laskettiin. Trooppinen vuosi kestää 365,2422 aurinkopäivää. Jakamalla Niniven vakio 365,2422: lla saadaan 6209578 trooppista vuotta. Jos tarkkuus saavutetaan jonkin verran pidemmälle, on huomattava, että tähtitieteilijät käyttävät lukua 365,242199, ja jos vakio jaetaan luvulla 6,209,578, saadaan trooppinen vuosi 365,242211 päivää; eli ero on nyt 12 miljoonasosaa päivästä vuodessa tai 1 068 sekuntia vuodessa. Mutta tähtitieteilijät tietävät, että trooppinen vuosi lyhenee ja lyhenee keskimäärin 0,000016 sekuntia vuodessa. Jos jaamme 1,0368 laskunopeudella 0,000016, se antaa meille tarkan päivämäärän, jona Niniven vakio laskettiin: 6 4 8 0 0 vuotta sitten!!!!”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ufo juttusi ovat paljon mielenkiintoisempia kuin Nineven juttusi. Tosin ainoastaan Jumalan sanassa löytyy totuus. Pitäydyn Raamattuun.

   Ufo harrastajien kokouksessa pitämäsi luento sai varmaan hyvän vastaoton vai mitä? Elämä on tullut Marsista. Löytävätkö Mars planeetalle lähetety mönkiät ja pienoishelikopterit lentävie lautasten osia tai vaikka kokonaisia? Tuhoavatko marsilaiset mönkiät? https://arkisto.aviisi.fi/artikkeli/?num=16/2010&id=2a60169

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Mitä tekemisellä tällä hartauspuheella oli blogin aiheen kanssa? Ei mitään!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Heinilä, Niiniven vakio ei ole mikään minun ’juttuni’ vaan aitoon arkeologiseen löytöön perustuva Sinulle näköjään ’kiusallinen’ fakta, joka osoittaa ihmisen laskeneen sen jo 64000 vuotta sitten. Tämä ei Heinilä ole uskon van tiedon kysymys. Ja läpinäkyvä yrityksesi vaihtaa puheenaihetta paljasta vain hämmennyksesi tuon Niiniven ihmiskunnan todellisen iän vähintään näyttävän vakion edessä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Raamatussa on todella paljon kuvakieltä ja toisaalta taas hyvinkin tarkkoja yksityiskohtia, jotka ainakin tuntuvat faktoilta. Erityisesti VT suurelta osin sekä Ilmestyskirja lienevät kuvakieltä. Mutta mistä lopulta voimme tietää, mikä on kuvakieltä ja mikä konkreettisesti totta?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Miten sinä, Juha, suhtaudut Raamatun kuvakieleen?

  Entä miten Seppo selvästi lukujen miehenä suhtaudut VT:n sisältämiin moninaisiin lukuihin alkaen elinvuosista ja ihmisten lukumääristä monissa yhteyksissä? En tosin ymmärrä pätkääkään usein esittämistäsi lukuarvoista, enkä edes yritä ymmärtää niitä, joten pysytään ihan ”normitasolla” vain.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Raamatussa on valtava määrä avoimia ja peitettyjä lukuja ja ei tässä ole mahdollista niitä selittää enkä osaisikaan. Muta useat niistä liittyvät oikeasti astronomiaan, fysiikkaan ja kemiaan. Astronomiaa liittyy paljon esim. kuningas Salomonin tarinoihin. Salomo on auringon symboli ja hänen temppelinsä on aurinkokuntamme.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Mielestäni sekä numerologiset laskelmat että kreatonistien kirjaimellinen tulkinta raamatusta ovat ns. huuhaata. Juutalais-kristillinen luomisusko ei edellytä tieteen tutkimustulosten hylkäämistä, sillä luomisuskon ydin on se, että Jumala on luonut kaiken mitä on olemassa, näkyväiset ja näkymättömät, eli sen aineellisen maailman, joka on aistiemme ulottuvilla joko suoraan tai apuvälineiden välityksellä sekä sen tuonpuoleisuuden, jota aistimme eivät voi tavoittaa edes millään apuvälineilläkään.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Mielestäni sekä numerologiset laskelmat että kreatonistien kirjaimellinen tulkinta raamatusta ovat ns. huuhaata,”

   Ja että Sinusta tähtitieteelliset tosiasioita antavat laskut ovat huuhaata!?!? Et näköjään ymmärrä, mistä Raamatun numeraalisuudessa on kysymys. Oliko siis Jeesus mielestäsi huuhari kun hän antoi ymmärtäväisille tehtäväksi laske luvun 666, joka on muuten tieteellinen luku sekin…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Yrjö Sahama sanoo:

   Tähtitieteellisiä laskelmia on historian kuluessa tehty monenlaisia, ja kun en ole tähtitieteilijä en pysty arvioimaan niiden oikeellisuutta. Mutta raamatun ”numeraalisuutta” pidän kabbalistisena taikauskona. Raamattu on Jumalan ilmoitusta itsestään ja Kristuksessa valmistamastaan pelastuksesta. Se sisältää ikivanhoja perimätietoja, historiallisia kuvauksia, profeetallista julistusta ja näkyjä, jotka ovat yleensä vetauskuvia asioista, joiden ilmaiseminen täsmäkielellä on mahdotonta, sekä runoja ja aforismeja.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Ottakaa huomioon, että 6000 ei ole vielä täyttynyt… nyt on menossa jotain 5780 ja risat päälle.

  Kristillinen ajanlasku on alkanut 2000-vuotta sitten ja islamin vuosiluku on jotain 1380-1400.

  Sinänsä aika mahtavaa, että aikakäsitykset on keksitty, se helpottaa huimasti historian kertomusten paikoilleen asettamisessa.

  Luominen kuudessa päivässä joista ; ” Tuhat vuotta sinun edessäsi on kuin yksi päivä, kuin öinen vartiohetki. ” Siinä tulee esille myös kalenteri, eli ne kuusi työpäivää ja sitten lepopäivä, eli sapatti, joka on sitten se seitsemäs vuosituhat. Varmaan kertoo raamatullisen maailmanselityksen luomisesta, joka siis on vielä kesken. Mitä sen jälkeen tapahtuu…..en minä tiedä, enkä ole näkemässä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Niin, juutalaisen ajanlaskun mukaan nyt on tosiaan vuosi 5781 menossa, eli vielä 219 vuotta vuoteen 6000, joka on meillä noin 2240. Juha väitti, että 9 vuotta jäljellä… Mikähän ajanlasku hänellä on käytössä?

   Vuoteen 2240 mennessä varmaan ehtii tapahtua vielä monenlaista, mikäli siis Jumala tällaista ”kalenteria” käyttää omassa ajattomuudessaan. Jumalallehan kaikki ajat lienevät hyvinkin symbolisia, koska Hänen valtakunnassaan ei aikaa ole. Olisi toki meidän kannaltamme hienoa, jos Raamatunkin kirjoitukset olisi päivätty, ettei tarvitsisi arvailla niiden kirjoitusaikoja. Mitkä kaikki päiviin ja vuosiin viittaavat luvut noissa kirjoituksissa sitten ovat symbolisia ja mitkä eivät, se jäänee meiltä arvailun varaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Nuo 5781 vuotta lienee laskettu Aadamista eteenpäin (suunnilleen), vaan kenpä todella tietää, mitä sitä ennen on tapahtunut, kun sitä ei ole yksikään (nyky)ihminen ollut näkemässä eikä laskemassa. Montako miljardia vuotta meni Alusta Aadamiin…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Bibliassa on kerrottu milloin mikäkin on tapahtunut. Maailmankaikkeus luotiin 3970 ennen Kristuksen ihmiseksi syntymää. Joka vuosi maailmankaikkeus tulee yhden vuoden vanhemmaksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kari, 3970v + 2030v = 6000 vuotta

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Aha, siinä tapauksessa se on ristiriidassa alkuperäisen juutalaisen ajanlaskun kanssa. Mutta eipä tuolla väliä ole. Se näkee, ken elää. Jos siis silloin jotain erityistä tapahtuu.

   Mutta et, Juha, vastannut kysymykseeni siitä, että miten suhtaudut Raamatun kuvakieleen? Vai onko kaikki siellä mielestäsi ihan konkreettista?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Miten sitten Heinilä selität Niiniven vakion, jonka 15 desimaalinen luku on voitu laskea tähtitieteellisen tarkasti vain 64000 vuotta sitten? Vai onko minun ymmärrettävä ettet edes ymmärrä tätä kronologista ongelmaa?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kari, Ilmestyskirjassa, jossa on Jeesuksen Kristuksen ilmestys apostoli Johannekselle on paljon asioita, joista voi täällä ajassa ymmärtää vain osan. Vasta Taivaissa ymmärrämme kaiken täydellisesti ja samalla lailla. On hyvä kun lukee säännöllisesti Raamattua ja antaa Pyhän Hengen opettaa, vaikka emme kaikkea ymmärtäisi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Heinilä, Niiniven vakio ei ole Ilmestyskirjassa. Muta kyllä kaikki kiemurtelusi osaavat havaita.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Paitsi Ilmestyskirjassa, niin myös VT:ssa. Myös Jeesuksen puheissa…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kari, ihan kaikkea emme ymmärrä täällä ajassa tai voimme tulkita väärin. Pyhä Henki auttaa ymmärtämään sanaa, ellemme ole Jumalaa viisaampia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Heinilä, Niiniven vakio ei ole Ilmestyskirjassa. Muta kyllä kaikki kiemurtelusi osaavat havaita.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit