UNIVERSUMIN IKÄ

Luomisen kesto muka 6 x 24 t. ja maailmankaikkeuden ikä ikä n. 6000 v. ovat nähdäkseni biblisistien ns. märkää unta. Kun Uuden testamentin gnostikotkin ovat luultavimmin tienneet esim. ns. Niiniven vakiona tunnetun aikakauden:
Niiniven vakiossa (löydetty muinaisesta Niinivestä) on meidän desimaalijärjestelmässämme 15 numeroa ja näin N = 195 955 200 000 000. Avaruusinsinööri Maurice Chatelaine selvitti, että tämä N luku vastasi hyvin tarkalleen 2268 miljoonaa päivää ja 86400 sekuntia: 24 x 60 x 60 = 84600. Joten N = 2 268 000 000 x 86400.
Tämä avaruusinsinööri Maurice Chatelaine koki shokin oivaltaessaan myös, että 2268 miljoonaa päivää ovat täsmälleen 240 prekessiojaksoa (25920 v) jossa kussakin on juuri 9 450 000 päivää ja 84600 sekuntia. N = 240 x 9 450 000 x 86 400.
Maurice Chatelaine havaitsi myös, että N = 671 x 3 380 000 x 86 400. Mutta 3 380 000 päivää edustavat 19 Pluto-Neptunus konjunktiota ja, 54 konj. Neptunus-Uranus, 204 konj. Uranus-Neptunus, 466 konj. Saturnus-Jupiter, 4140 Jupiter-Mars, 10122 Mars-Venus, 23382 Venus-Merkurius.
Lisäksi on havaittu, että 2268 miljoonaa päivää vastaavat 25000 Pluton sideeristä sykliä .
Niiniven astronomisen vakion tekijät esiintyvä myös Uudessa testamentissa. Alla olevaan kätkeytyy yksi yo Niiniven vakion tekijä, kuuluisa intialainen luku 1134:

JOB 8: 3-7
4 Missä sinä olit silloin kun minä laskin maan
perustukset?
Kerro, miten se tapahtui, jos osaat!
5 Kuka määräsi maan mitat? Tiedätkö sen?
Kuka veti mittanuoran sen yli?
6 Mihin laskettiin sen peruspylväät?
Kuka pani paikoilleen sen kulmakiven,
7 kun aamun tähdet riemuiten karkeloivat ja Jumalan pojat huusivat ääneen iloaan?

Jakeen 7 lukuarvo on juuri 1134 (2x1134=2268 Niiniven vakion vuosimiljoonat) Noissa Jobin kirjan 8 luvun jakeissa on kyse nimenomaan astronomisista mitoista. Kulmakivi on Kheopsin pyramidi, jossa on paljon tähtitieteellisiä mittoja.
Niiniven vakio osoittaa siis vääjäämättä että ihmiskunta oli laskenut avaruudellisia aikoja jo mahdollisesti kymmeniä tuhansia vuosia, joten kreationistien 6 x 24 luomisen tuntia ja maan 6000 v:n ikä on hölynpölyä.

58 kommenttia

 • Marko Sjöblom sanoo:

  Raamattua on tarkoitus lukea ensisijaisesti pelastustarkoituksessa. Tuo noin 6000 vuoden aikataulu on ymmärrettävissä, kun otetaan lähtökohdaksi Raamatun sisäinen kronologia ja se Raamatun ulkopuolinen tietämys, mikä vallitsi 1600-luvun alussa. Sekä tietyt uskonopilliset ennakko-oletukset. Bibliakin sisältää muuten kolme hiukan vaihtoehtoista laskelmaa, jos tarkkoja ollaan.: Lutherin, Calvinin ja Abraham Caloviuksen. Nykyaikainen fundamentalismi on sitten ihan oma kysymyksensä. Kannattaa toki pohtia ja ilman ivaa, minkälaiset asiat saavat jopa akateemisesti koulutetut ilmeisen vakavissaan puolustamaan Raamatun kaikinpuoliseen erehtymättömyyteen perustuvia käsityksiä maailmankaikkeuden iästä. Sama huomio voidaan kyllä esittää myös numerologiasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Sama huomio voidaan kyllä esittää myös numerologiasta.”

   Sorry,mutta käytät sanaa numerologia tässä yhteydessä täysin väärin. Tähtitieteelliset ajanjaksot ilmaistaan numeroin ja milloin ne Raamatuissa annettuina vastaavat tähtitieteen faktoja ei niitä voi verrata mihinkään tulkinnallisiin todistamattomiin ja usein selvästi vääriinkin uskomuksiin. Tähtitiede ja matematiikka ova deduktiivisia tieteitä, eikä niissä jossitella: 1+1=2 ja sillä siisti. Kosmologia on erikseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Marko, vanhassa Bibliassa, jossa on esipuheet ja reunahuomautukset, on reunahuomautuksissa vuosiluvut ja ne ovat pelkästään Lutherin laskemia. 1642 vuoden Bibliassa ei ole erillistä vuosirekisteriä, mutta on VT:n 14 apokryfikirjaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Rauli Toivonen sanoo:

  Seppo. Olet tässäkin keskustelussa löytänyt hämmästyttävää ”numerokieltä” Raamatusta. Laskut näyttävät pitävän kutinsa, vaikka likiarvoihinkin on täytynyt toisinaan turvautua. Mutta voisiko noita Raamatun lukusanoja ymmärtää vähän suoraviivaisemmin, sellaisella maalaisjärjellä? Uskon Raamatun olevan kirjallinen yhteydenotto Jumalalta ja siksi en voi kuvitella, että se olisi suunnattu vain harvoille kryptisten numerosarjojen osaajille.

  Esimerkiksi: Kun Jeesus antoi seuraajilleen määräyksen saarnata evankeliumia, hyvää uutista siis, niin edellyttikö hän valtavaa perehtyneisyyttä Raamatussa olevien sanojen lukuarvoihin ja niiden äärimmäisen syvälliseen informaatioon? Vai tunnetaanko tuollainen numeroiden salakieli ”kaikkialla maailmassa”. Millaisen uskon se rakentaa tulevaisuuteen tai auttaa arkisessa aherruksessamme?

  Viittasit tuossa aiemmin tunnettuun Ilmestyksen numerokolmikkoon ja herätit kysymyksen , että “oliko Jeesus huuhari kun hän antoi ymmärtäväisille tehtäväksi laskea luvun 666, joka on muuten tieteellinen luku sekin…”

  Voi olla hyvin tieteellinen tuo 666 , nimittäin sopivasti valitussa asiayhteydessä, mutta eikö toinen näkökulma olisi olennaisempi Raamattua vakavissaan tutkivalle: Miten Raamatun muun sisällön perusteella kolmesti toistuva kuutonen voidaan ymmärtää?(Ilm13:18) Onko tärkeämpää analysoida numeroiden monimutkainen symboliikka vai ymmärtää, mikä tai kuka tuo peto on?

  Varsin samankaltainen lukema löytyy Danielin kirjan 3. luvun alusta: “Kuningas Nebukadnessar teetti kultaisen kuvapatsaan. Sen korkeus oli kuusikymmentä kyynärää ja leveys kuusi kyynärää.” Ilmestyksen lukua luonnehditaan: “se on ihmisen luku” ja toisaalta myös “pedon luku”. Nebukadnessar edusti ihmishallitsijaa, jolla oli petomaisia piirteitä, kuten kautta Danielin kirjan ihmishallintoja luonnehditaan. Ja onhan niitä petomaisia ihmishallintoja ollut ihan meidän aikakaudellamme, raatoja ovat paljon tuottaneet.

  On myös huomattava, että lukua 7 käytetään Raamatussa hyvin usein. Ei ole sattumaa, että Jeesus käski antaa anteeksi juuri “seitsemänkymmentä kertaa seitsemän” kertaa(Mat18:22). Jo varsin pikaisella tarkastelulla voi havaita, että seitsemän viittaa hyvin usein täydelliseen lukumäärään, Ilmestyksessä pelkästään sellaisia esiintymiä näyttää olevan reilusti yli kymmenen kappaletta. Myös tuolla 13. luvun pedollakin on “seitsemän päätä” ja jokaisessa “pilkkaavia nimiä”. Sopiva kuvaus jostakin täydellisesti pahasta, jonka Kaikkivaltias Raamatun lopussa sitten tulee tuhoamaan jopa varsin brutaalilla tavalla.

  Muun Raamatun kanssa harmoniassa on luvussa 666 myös kooste tasan kolmesta kuutosesta. Kolmesti toistuminen esiintyy usein Raamatussa, myös muualla kuin Pietarin perusteellisessa Mestarin kolmesti kieltämisessä. Esimerkiksi Ilmestyksen 8:13 kertoo kolminkertaisesta voi-huudosta, ja luvun 4 jakeessa 8 sitten juuri kolme kertaa korostetaan Jumalan pyhyyttä.

  Luku 666 kuvailee siis erinomaisesti ihmishallinnon vajavuutta, petomaisuutta ja sitä, että Jumala asettaa parempaa tilalle ihmiskunnan iloksi ja siunaukseksi. Sen isompaa merkitystä ei liene tarpeen etsiä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Rauli, Raamattu on kirjoitettu monen tasoon, josta Paavali käyttää esim. sanaa maito ja väkevä ruoka. Sinä tarjoat nyt kaiken selitykseksi kaikille vain maitoa. Paavali kertoo myös puhuvansa Jumalan kätkettyä teosofiaa täydellisten (teleiosten) seurassa. Raamatun monitasoisuus oli monille kirkkoisille kuten Ignatiukselle, Tertullianukselle ja Origenekselle selviö. Pedoksi Joh.Ilm. 13:18 käänneetty sana on keikan therion, joka merkisee yleensä elikkoa. Luvun 666 todellisen merkityksen olen antanut täällä kahdessakin blogissani mutta annettakoon se nyt vielä kerran ja avaimena ei ole VT:n puolelta Nebukadnessar vaan Salomo ja Adoniqam eli ’Suuri aurinko’ ja ’Ylösnoussut Herrani’. Salomo sai kultaa 666 talenttia yhden AURINKOVUODEN aikana ja Adoniqamin kanssa palasi vankeudesta juuri 666 henkilöä. Aurinkoa ilman ei ole elämää eikä happea maapallolla ja niinpä 6+6+6 onkin juuri 18 (jaeluku!) ja 18 on hapen atomipaino ja heprean sana chaj eli e l ä m ä. ”Minä olen tiet, totuus ja elämä”, sanoi Jeesus ja 666 viittaakin juuri häneen. Mutta tässä koko paketti:

   Luku 666 esiintyy Ut:n gematriassa ensinnäkin sanassa therion, joka merkitsee peto, siis pedon luku on peto sanan lukuarvo! Tämä sana esiintyy Ut: ssa 37 kertaa ja 37 x 18 (6+6+6) = 666. Sitten arvon saavat ainakin sanat traditio paradosij, Jumalan viha orgh qeou, me hukumme apollumeqa hajallaan diasporas ja vielä sanonta alfa + w (1332:2), sana kylki pleuran (Jeesuksen) ja Kristusmonogrammi cxj. Erityisen kiinnostavia arvoja ovat tietysti Kristukseen liittyvät sanat kylki pleuran, mainittu kristusmonogrammi ja sanonta alfa ja omega. Mielenkiintoa lisännee, että perimätiedon mukaan Longinus työnsi lävistävän keihään Jeesuksen kylkeen ja Jeesus kutsui itseään alfaksi ja omegaksi ja että luvun 666 avoimen esiintymän Joh. Ilm. 13.18(!) ja päättyy lauseeseen “Ja se luku on 666 Kai o ariqmos auton cxj”. Viimeisen virkkeen kaikkien kirjainten gematrinen summa on 2368, eli s a m a kuin nimen J e e s u s K r i s t u s arvo!!!!! Tämäkin löydös tukee olettamusta, että pääsisäiskertomuksessa on paljolti käytetty myös ns. pyhän geometrian terminologiaa, missä Kristus vastaa pinta-alaltaan 12 -yksikköistä suorakaidetta, jonka diagonaalikeihäs lävistää kahteen suorakulmaiseen kolmioon, jonka sivut ja hypotenuusa antavat tällöin luvut 345 ja 543, yhteensä 888 eli nimen Iesous arvon. Lisäksi koko arvo 888+1480 (Ieosus +Kristhos) ja summa 2368 muodostavat keskenään suhteen 3:5:8, joka lähenee kultaisen leikkauksen arvoa 1, 616. Mainittu suorakaide (korkeus 888) muuttuu helposti myös säännölliseksi 12 -kulmaiseksi ristiksi, jonka ‘kylki’ ‘käsivarsiin’ asti on 666 ja joka voidaan muuttaa edelleen kuutioksi, jonka kulmien asteluku on tällöin luku 2160, joka on myös niiden kuukausien määrä, jonka tarvitaan tarkan ja pyöristetyn prekession sovittamiseen. (kts. precessio) Luku 666 on myös taikaneliö 6:n kaikkien vaaka tai pystyrivien numeroiden summa, sillä kunkin rivin summa on 111. Kuutosen neliössä on siis 12 x 111 eli 1332, mikä vastaa Jeesuksen sanontaa alpha ja omega. Tässä on merkittävää se, että heprean 1. kirjaimen aleph arvo on itsessään 111. Nyt ko taikaneliön vaaka-pysty ja vinorivien (neliön lävistäjät) summa on 888 eli nimen Jeesus arvo” Kun Therion, eli ’peto’ tai elukka, transliteroidaan hepreaan muodossa as ThRIUN, sen gematrinen arvo on 666: Tav 400 + Resh 200 +Jod 10 + Vav 6 + Nun 50 = 666

   Rauli-J-todistajille on seuraavan jakeen14 luku 144000 tärkeä. Jos nyt jaat sen jakeen 18 luvulla 666 eli 144000:666, niin saat osamäärän 216, 216 216 216 eli toistuvan kolmiluvun 216. Nyt on niin että 216 vastaa sana ARYEH eli Leijona joka sekin on yksi Jeesus epiteetti!!!! Jeesusta sanotaankin Leijonaksi (jalopeuraksi kohtamiten samaisessa Ilmestykirjassa.) Että kyseessä ei ole sattuma todentuu siinä,että jos jaat saman144000 nyt tällä luvulla 216, saat hämmästyttävästi osamääräksi 666,666 666 666 666 7 eli monta 666:n sarjaa. ’Peto’ johon luku 666 viittaa on siis Juudaan Jalopeura eli Aryeh 16 tai ’Ylösnousut herra’ (adoniqam) joka on sama kuin pääsiäisenä ylösnouseva aurinko, sillä 666 vastaa hepreassa myös sana Sorat joka tarkoittaa aurinkovoima. Lukuja 616 ja 666 käytettiin molempia edustamaan siis samaa auringon ja maan liikkeiden ideaa. Ha-torah’ n eli rotaation luku on 616 samoin kuin godaali-gematrian mukaisen sanan Yom eli päivä. Päivä nousee ja laskee rotaation mukaisesti. Kun tähän sanaan päivä tai rotaatio lisätään maan kiertorataa symboloivan soikion ’kalan’ eli vesica-pisciksen luku 50 saadaan siis 666 merkitykseltään aurinkovoima. Eli auringon voima vaikuttaa maan joka osaan sen pyörähtäessä kerran vuorokaudessa täyden ympyrän (Tora’n, Rota’n) auringon edessä Vielä ykistyiskohtaempi analyysi blogisani: Lukuja 616 ja 666 käytettiin molempia edustamaan siis samaa auringon ja maan liikkeiden ideaa. Ha-torah’ n eli rotaation luku on 616 samoin kuin godaali-gematrian mukaisen sanan Yom eli päivä. Päivä nousee ja laskee rotaation mukaisesti. Kun tähän sanaan päivä tai rotaatio lisätään maan kiertorataa symboloivan soikion ’kalan’ eli vesica-pisciksen luku 50 saadaan siis 666 merkitykseltään aurinkovoima. Eli auringon voima vaikuttaa maan joka osaan sen pyörähtäessä kerran vuorokaudessa täyden ympyrän (Tora’n, Rota’n) auringon edessä. Yksityiskohtaisempi selostus blogissani: https://www.kotimaa.fi/blogit/oikea-pedon-luku/

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Sorry, tuli yksi kappale kahteen kertaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Juha Heinilä. Tästä on nyt turha kiistellä. Omassa Bibliassani kun on tuo kolminkertainen aikataulukko osana rekisteriä ja jumaliselle lukijalle tarkoitettua esipuhetta… Jos maailmankaikkeuden ikä lasketaan miljardeissa vuosissa, kuten nykyinen tieteellinen näkemys on, koko kysymys siitä, mikä noista noin 6000 vuoden aikataulukoista on oikea, kuuluu joka tapauksessa teologian ja ajan mittaamisen historiaan. Tiedän hyvin, että nuoren maan kreationistit ovat kehitelleet mitä erilaisimpia selityksiä ja jopa vaihtoehtoisia maailmanhistorian kronologioita. Konservatiivistenkin raamatuntutkijoiden parissa ollaan kyllä aika yhtä mieltä siitä, että kaikki Raamatusta laskettavat kronologiat ovat likiarvoja ja monet ajoitukset muutenkin arvioita. Esimerkiksi siitä syystä, että Raamatussa on nykyisen tekstin esihistoriaan palautuvia sisäisiä eroja, erilaisia aikamääriä ja puhtaasti kulttuurisidonnaisia tapoja esittää jopa kirjoittajien omasta näkökulmasta esihistoriallisia vuosimääriä. Minua se ei häiritse: Raamattu on Jumalan sanaa, jossa näkyy aidosti myös sen kirjoittamisajankohta.

  Kyllä Raamatusta löytyy lukusymboliikkaakin moneen lähtöön. Se, mitä johtopäätöksiä siitä tai vaikkapa kirjainten lukuarvoista kulloinkin tehdään, on sitten eri asia ja vaatii nimenomaan tekstin kulttuurista ja teologisesti perusteltua tulkintaa. En lähde vääntämään aiheesta enempää.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kulttuurista ja tieteellisesti perusteltua tulkintaa, sillä esim. prekessiovuosi kuluu tähtitieteen eikä teologian piiriin. Leeviläiset papit harjoittivat myös sitä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Jumalan sanaksi kirkko sanoo raamatun sanaa siksi, että se on miesten kirjoittamaa sanaa. Raamatunsana herättää tunteita, aina raivosta utopistiseen hyvistelyyn. Me naiset emme ole koskaan saaneet sanoa mitä mieltä me siitä olemme, ja vaikeaa se on vieläkin. Koko ajan pitää miettiä, uskaltaako näin sanoa.

  Me naiset olemme kuitenkin puolet ihmiskunnasta, eikä teitä edes olisi ilman meitä. Joten tavallaan se on meidän syy, että mies korotti miehen jumalaksi, koska me olemme antaneet teille Elämän. Me olemme Elämän antaja, joten meidän kuuluu myös korjata se asia.

  Apokryfeissä on varoitus tällaisesta sisarten yhteisöstä, joka nousee esiin ja on se nejäs ulottuvuus, siis kolmen jälkeen. Voisi sanoa, että Kallis kulmakivi, koska mikään temppeli ei seiso kolmella kulmalla.

  Pyramidin pohja on neliö. Seinät neljä kolmiota jotka yhdistyvät ylhäällä.

  Elämän henki on femi, Chavah ja ” henki se on joka eläväksi tekee.” Elämän henki ei ole mikään aate, se on ilma jota hengitetään. Se tekee eläväksi. Kun hminen menettää kyvyn hengittää, hän kuolee ja hajoaa. Ihmisessä ei siis ole henkeä, hänellä on kyky hengittää. Mieli, sekin muotoutuu sen kautta mitä ulkopuolelta tulee, tietoa ja muuta huuhaata, ja opettajia riittää.

  Raamattu puhuu myös tyttäristä, ” Tuo minun poikani kaukaa ja minun tyttäreni hamasta maan äärestä. ” Niin että varokaa kaikki veljet, me olemme tulossa. Jumala kutsuu meitä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Kirjoittamista on aikoinaan pidetty maagisena taitona, yliluonnollisena siksi, että se koostui kummallisista merkeistä, joita eivät ymmärtäneet muut kuin jotenkin ylemmät ja niin sanotut vihkiytyneet, jotka olivat opiskelleet taidon ja vannonneet salaisuuksien valoja. Kaikille ei suinkaan paljastettu mitä merkit tarkoittivat, miksi olisi, sisältyihän taitoon maaginen voima, ja kunnioitus.

  Erityisesti olen usein miettinyt näitä essealaisia, jotka asuivat syrjässä ja suuressa askeesissa, mutta heillä oli luku ja kirjoitustaito, koska he kirjoittivat niin paljon. Ei ihme, että heitä on pidetty salaisen tiedon ja viisauden hallussa pitäjinä, kun heillä oli vielä valalla sidottuna se, että he eivät saaneet paljastaa mitään heidän sisäisistä asioistaan. Heillä ei ollut myöskään nimiä, siksi me puhumme heistä vain yhteisönä essealaiset, vaikka se ei ole heidän itsensä käyttämä sana.

  Kun vertaa esselaisisia vaikka suomalaisiin ja kuinka vähän aikaa meillä on lukutaito ollut, niin onhan siinä suuri ero.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Heinolalle

  Sen verran Adonikamista, että siihen sisältyy sana ’Nika,’ eli voittoisa, joka löytyy myös Kristsus monogrammista ICXC-Nika. Löytyy myös Adon, joka on herraa tarkoittava sana. Adonis, Adonai.., miten nämä selitetaan liittyneenä numeroon 666. ?

  Eikö 666 ole kristillinen petojuttu ja pelote, eli viitannee antikristukseen, jonka on kerrottu tulevan aikojen lopussa. Miksi tällainen pelote olisi pitänyt keksiä, ellei olisi ollut tiedossa, että tämä juttu ei tule kestämään kun ihmiset oppivat lukemaan. En kiellä evankeliumin hyviä opetuksia vaan ainoastaan sen, että meni ihmispalvonnaksi ja juutalaisherjaksi ja hävitysvimmaksi, kun voitosta tuli päätavoite.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Tarja, luku 666 on tullut kristikunnassa totaalisesti väärinkäsitetyksi. Luku viittaa Jeesus-’petoon’ eli Juudan jalopeuraan eli Leijonaan, joka oli Juudan yksi kuninkaallinen tunnus. Suomen lipun Leijonakin johtuu pohjimmilta tästä. Eli Joh.ilm. 13: 18 jakeenviimeisenlauseen kai ho arithmos es heksakosioi heksakontaheks arvo 2368 on tisamalleen s a m a kuin nimikkeen Jeesus Kristus arvo (Ieous 1480 ja Krithos 888=2368)

   אדניקם Vt.ssä sisältää-kuten aivan oikein totesit nimen Adon eli herra, ja i-vokaali lopussa on posessiivisuffiksi siis adon i = ’herrani’. Nyt loppuosa קם tulee heprean verbistä קוּם nousta ylös, vahvistua. Mitä ylemmäs aurinko nousee, sitä suuremmaksi voimistuu sen vaikutus. Adonigamin mukana palasi vankeudesta juuri 666 jälkeläistään ja 666:n yksi merkitys on Sorat, joka merkitsee mm. aurinkovoima, jolla on sekä positiivinen että negatiivinen merkitys. Aurinko menettää voimansa yöllä, jolloin se on ’musta’ ja edusta deviliä eli Antikristhosta. Kristus ja Antikristus hallitsevat samoin vuoroon ihmistä. Mutta -joka ’aamu’ on armo uus…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Heinola

  ”Niiniven astronomisen vakion tekijät esiintyvä myös Uudessa testamentissa. Alla olevaan kätkeytyy yksi yo Niiniven vakion tekijä, kuuluisa intialainen luku 1134: ”

  Alla oleva on sitten kappale Jobin kirjasta. Mutta eikö Jobin kirja sisällykkin Vanhaan testamenttiin, joka näinollen ei suinkaan ole vanhentunut, jos siellä on kätkettynä astronomisia vakioita.

  Tällainen näkökulma tässä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Vt: ssä on paljon aivan akkuraattia tieteellistyä tietoa, joka on sinne periytynyt Mesopotamiasta ja Egyptiä ja pohjannee annunnakien Oanneksen ja ’siemenen salaisuuden voiman/enkelin Raz-i – elin opetuksiin. (Raz salaisuus Zer siemen, el voima)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Rauli Toivonen sanoo:

  Seppo. Ihan oikein, että otit kertauksena tuon luvun 666 selityksen. Tuskin kukaan meistä oppi sitä ainakaan liian hyvin aiemmilta kerroilta, sen verran lennokas esitys se on. Kun pedon luvusta kertova jae viittaa “ymmärrykseen” ja “viisauteen”, en kylläkään usko luvun merkityksen vaativan ihan noin perusteellista analyysiä.

  Käytetäänkö tuossa siis kreikan ja heprean kirjainten numeroinnin ohella myös latinan aakkosten numeroarvoja? Hapen atomimassa kannattaa kyllä tarkistaa, se ei ole 18. Ja siitä, käytetäänkö Jeesuksesta Ilmestyskirjassa nimikettä “alfa ja omega”, voidaan olla muutakin mieltä. Isästä toki käytetään.

  Viittasit siihen, että kansantajuinen esitys on maitoruokaa ja vahvempi kuuluu sitten esimerkiksi noiden lukujen kätkemään viisauteen, Ajatus erilaisesta ravitsemuksesta kyllä löytyy Raamatusta: “Te tarvitsette taas maitoa, ette te kestä vahvaa ruokaa.”(Hepr5:12) Korinttilaiskirjeessä vastaava ajatus on “Annoin teille ravinnoksi maitoa, en vahvaa ruokaa, sillä sitä te ette olisi vielä kestäneet.(1.Ko3:2)

  Asiayhteys kertoo, että Korinttissa oli pahoja jakaumia ja siksi Paavali puhui heille kuin “vanhan luontonsa vallassa oleville, niille jotka ovat Kristuksen tuntemisessa vielä pikkulapsia.” Seurakunnan orastava hajaannus ei olisi korjaantunut ainakaan tuollaisella numeroihin liitetyllä viisaudella, siitä lienemme yhtä mieltä? Ja kyllähän “Kristuksen tuntemus” on Raamatussa jotakin aivan muuta kuin kirjainten ja numeroiden harmonisointi.

  Heprealaiskirjeessä vahva ruoka kiinnittyy samalla tavoin hengelliseen edistymiseen eikä niinkään tiedolliseen viisauteen: “Vahva ruoka on tarkoitettu aikuisille. He ovat totuttaneet aistinsa siihen ja harjaannuttaneet ne erottamaan hyvän ja pahan.”(Hepr5:14) Minusta tuntuu, ettei tälläkään kohden numeroiden syvällistäkään sanomaa voi kutsua Raamatun “vahvaksi ruuaksi”. Tuskin noilla sinun esimerkeilläsi voisi olla jotakin tekemistä “hyvän ja pahan” erottamisen kanssa?

  Vahva ruoka Raamatussa on siis sitä, että kaivautuu syvemmälle kirjan esittämään perussanomaan, Esimerkiksi siihen rakkauteen, jota Kaikkivaltias Jumala osoittaa juuri nyt kesäistyvässä ympäristössämme. Ja siinä rakkaudessa, jota Hän osoitti antamalla poikansa kärsiä ja kuolla puolestamme.

  Kun katselen juuri kukkaan puhkeavia omenapuita, en voi olla ajattelematta, mitä tuollaisista näkymistä nauttiminen ikuisesti voisi olla. Ainakaan numeroiden avulla sitä en osaisi kuvailla. Kertovatko numerot jotakin noin loistavaa sinulle tulevaisuudesta?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kiitos Rauli korjauksesta hapen atomipainoon, se on tietenkin 16 ja vastaa kaikkia heprean kolmea sielu sanaa rucah, hephes ja nesmah. 18 on siis v e d e n molekyylipaino ja vedestä suuri osa on juurikin happea. (H2O )Olen antanut nämä monissa yhteyksissä oikeinkin, virhe oli pelkkää hajamielisyyttä. Ja antamani esimerkit 666:sta eivät ole mitään ’lennokkaan’ mielikuvituksen tuotetta, kyllä ne nousevat suoraan Raamatusta ja tieteen ja Raamatun vastaavuuksista. Etkö ihmettele esim. tätä faktaa 144000:666=216216216 ja 144000:216=666,666 666 667? Tai miksi Salomo sai 666 talenttia k u l t a a juuri aurinkovuodenaikana? Keltainen kulta ja keltainen aurinko olivat täydellisyydensymboleja kuten keltaharjainen Leijonakin!!!!!! Arvasin että takerrut tuohon väkeväruoka käsitteeseen, käsite on laaja ja sisältää m y ö s Raamatun salakieliset ja muut piilomerkitykset ja ’ruokkimis’-vertaukset. Olen monta kertaa antanut linkin heprealaisen matemaatikon ja rabin Gingsburghin tutkielmaan https://borhatorah.files.wordpress.com/2013/11/introduction-to-mathematical-structure-in-torah-1.pdf Lue ja hämmästy! Ps. Miksi Jeesus olisi käskenyt ’ymmärryksen’ omaava laskea theorionin luvun, jos asialla ei olisi merkitystä? Huomaa vielä että Ut:sa on juuri 3 kpl 3-numerosia lukuja 153, 276 ja tuo 666. Niillä kaikilla on yhteisenä tekijänä se, että ne ovat kaikki kolme myös ns. k o l m i o lukuja. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolmioluku Harrastukseni Raamatun syväkerrosten piilomerkityksiin eli mm. numeroinformaatioon, ei mitenkään ole estänyt minua ihailemasta omenapuita ja muuta luontoa ,olen aatetaustaltani vihreä ja aloin olla sitä jo nuorena uituani Tampereen teollisuuden saastuttamissa vesissä ja saatuni pahoja ihottumia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Aika moni jakolasku tuottaa luvun 2/3 likiarvon, jossa peräkkäisiä kuutosia riittää, mutta ei minulta ihmetystä. Salomon yhteydessä mainittu 666 talenttia kultaa sopii oikein hyvin siihen negatiiviseen kuvaan, jonka Raamattu tuosta pedon luvusta esittää.

   Salomon saama vuotuinen kultamäärä esitetään Raamatussa 666 talenttina, joka tekee reilusti yli 20 tonnia. Tässä ei kuitenkaan ollut kaikki: “Lisäksi tuli veroja kauppamiehiltä ja tavaranvälittäjiltä, ja myös kaikki Arabian kuninkaat ja paikalliset käskynhaltijat toivat Salomolle kultaa ja hopeaa.”(2.Ai9:14) Aurinkovuoden aikana Salomon saamaa kultamäärää Raamattu ei kerro.

   Tuo mainittu 666 sopii taas vajaamittaisuuteen. Nimittäin muhkeasta omaisuudestaan ja sen reippaasta käytöstä huolimatta mies ei löytänyt rikkauksista tarkoitusta elämälleen: “Minä en evännyt silmiltäni mitään, mitä ne halusivat, enkä kieltänyt sydämeltäni yhtäkään iloa. Vaivannäköni tuloksista minun sydämeni iloitsi, sen palkan sain kaikesta ponnistelustani.”(Saar2:11) Seuraavassa jakeessa se vajaaksi jääminen: “Mutta kun tarkastelin töitä, joita käteni olivat tehneet, ja vaivaa, jonka olin nähnyt, minä havaitsin: kaikki se oli turhuutta ja tuulen tavoittelua. Mistään ei ole mitään hyötyä auringon alla.”

   Linkityksiä alueelle matematiikka ja Raamattu löytyy melkoisesti. Matemaatikko ja skeptikko Dave Thomas esimerkiksi halusi näyttää, että nykyajan tietokoneella saadaan Bible Code-menetelmällä “kätkettyjä sanomia” vähän jokaisesta julkaisusta. Voisikohan tuosta sinun ”kirjain vastaa numeroa”-menetelmästäsi saada vastaavanlaisia tutkimustuloksia? Näissä Raamatun numerointiasioissa olen ehdottomasti skeptikko.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Raluli: ”Aika moni jakolasku tuottaa luvun 2/3 likiarvon, jossa peräkkäisiä kuutosia riittää, mutta ei minulta ihmetystä.”

   Rauli, ei siinä vain desimaalit ihme olleet, vaan se että jakojäännös antoi ensin 666:n (666,666 666 667) ja päinvastaisessa jaossa 144000: 666 antoi luvun 216, 216216216 joka 216 on siis tulo 6x6x6 ja merkitse Leijona joka oli JEESUKSEN nimitys juurikin samaisessa Ilmestyskirjassa!!!! Kulta, Leijona ja Aurinko ovat kaikki täydellisyyssymboleja ja kulta kuvataan Ut:ssa eritäin positiivisesti, Jeeuksela olikultaine vyö ja Uusi Jerusalem oli kokonankultaa jne jne, mutta huomaa vielä, että Salomonin temppeliportailla oli juurikin 12 Leijonaa eli lukua 216 ja 12 x 216= 2592 joka on s a m a kuin prekessiovuoden ilmaisevat kokonaisluvut. Ja tämän faktan ohitit kokonaan: Joh. Ilm. 13.18(!) ja päättyy lauseeseen “Ja se luku on 666 Kai o ariqmos auton cxj”. Viimeisen virkkeen kaikkien kirjainten gematrinen summa on 2368, eli s a m a kuin nimen J e e s u s K r i s t u s arvo!!!!! (Jeesus 888 Kristus 1480=2368)

   Eli Joh.ilm. 13: 18 jakeenviimeisenlauseen kai ho arithmos es heksakosioi heksakontaheks arvo 2368 on tisamalleen s a m a kuin nimikkeen Jeesus Kristus arvo (Ieous 1480 ja Krithos 888=2368)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Tarkennus Salomonin temppelisymboliikkaa. Ne 12 Leijona olivat Salomonin valtaistuimelle nousevien portaiden päissä:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Throne_of_Solomon#/media/File:Speculum_Darmstadt_2505_19r.jpg

   Kuva näyttää, etä sen tekijä oli ymmärtänyt aurinkosymboliikan, sillä Salomonin valtaistuimen selkänojana on selvästi aurinko.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Korjaus, siis 144000:216 antaa osamäärän 666, 6 jne

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit