Tosi evankeliumi

Minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. Room. 1:16.

Ei ole mitään muuta tosi evankeliumia kuin se viesti Jumalalta, että hän on maailmalle lahjoittanut Poikansa (Joh. 3:16) ja hänessä kaikki; että kaikilla ihmisillä tämän perustuksella on syntien anteeksiantamus ja vanhurskaus. (Apt. teot 13:38-39, Ef. 1:7, Kol. 1:14, Room. 3:23-24, 5:9, 1. Tim. 2:6) Niin on asian laita Jumalan puolelta. Ja nyt on elinehto jokaiselle yksityiselle sielulle, että hän todella uskoo tämän, toisin sanoen, ottaa sen vastaan (Joh. 1:12, 2 Kor. 6:1) ja käyttää sitä hyväkseen ja siten tulee valmiiksi iankaikkista elämää varten. Sillä vain se, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt. (1. Joh. 5:1)

Christian Möller, Armoa Armosta, s. 142, tämän päivän teksti, Sley, 1966. Sulut ovat allekirjoittaneen lisäys.

29 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Näemme tässä jälleen, mitä merkitsee Jumalan ottaminen todesta. Herra, sinä olet itse tämän sanonut, tee siis sanasi mukaan! En tule luoksesi omasta aloitteestani vaan sinun käskystäsi. Sinä olet Jumala, ja sinun sanasi on totuus. Olet itse käskenyt minua uskomaan ja rukoilemaan, ja siksi minä uskon ja siksi rukoilen. Tee nyt sanasi mukaan!

  Daavid ilmaisee saman asian sanoessaan Ps. 27:8: ”Minun sydämeni vetoaa sinun omaan sanaasi: ”Etsikää minun kasvojani.` Niin, Herra, minä etsin sinun kasvojasi.”

  Daavid oli rukouksen mies enemmän kuin useimmat muut. Suurin osa hänen psalmeistaan on rukousta tai keskustelua Jumalan kanssa, ja olemme tässä nähneet, mikä oli hänen rukoustensa salaisuus. Kuinka usein hän toistaakaan – esim. psalmissa 119 – sanat ”sanasi jälkeen, lupauksesi mukaan”. ”Virvoita minua sanasi jälkeen” (jae 25), ”Vahvista minua sanasi jälkeen” (jae 28), ”Tulkoon minulle sinun armosi, Herra, sinun apusi, sinun lupauksesi jälkeen” (jae 41), ”Ole minulle armollinen lupauksesi mukaan” (jae 58), ”Anna minulle ymmärrys sanasi jälkeen” (jae 169), ”Pelasta minut lupauksesi mukaan” (jae 170). Kaikki päättyy tähän: Tee niin kuin olet luvannut!

  C. O. Rosenius, Jumala on, s. 126-127. SLEY-Kirjat, 1976.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Kyllä on niin, että KOKO KUNNIA siitä, että me kerran olemme taivaassa, on Kristuksen kuoleman. Hanna Rauta

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Ne jotka lukevat Jumalan sanaa, saavat myös tuntea Pyhän Hengen puhuvan heille.

  Martti Luther, En minä kuole – vaan elän, s. 235, Aurinko Kustannus ja Arkki-kirja, 2016. WA 47, 184. A. H.

  Ilmoita asiaton kommentti