Tapahtui teologisessa tiedekunnassa ym.

Eräs Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan opettaja sanoi meille opiskelijoille, että nykyään voi tehdä teologisessa väitöskirjan vaikka aiheesta Eläimiin sekaantuminen 1700-luvun Suomessa. Sama opettaja alkoi lauleskelemaan kurssin viimeisen tunnin lopussa laulua ”Tyttöni, tyttöni mun, olethan sinä mun.” Häivyin silloin heti paikalta! Eräs kaunis naisteologi häipyi sieltä muutamaa sekuntia aikaisemin! Kaikki muut taisivat jäädä ainakin joksikin aikaa luentosaliin. En tiedä mitä sitten tapahtui. Sillä naisteologilla ja minulla ei tietenkään ollut treffejä, koska hän käsittääkseni oli jo naimisissa tai ainakin kihloissa. Mutta harmittaa hiukan, koska ehkä olisi pitänyt koettaa tutustua paremmin teologisessa johonkin naisopiskelijaan. Pastori Timo Laato taas sanoi minulla ehkä olevan naimattomuuden armolahja. Siihen taas Kankaanpään kirkkoherra Keijo Rainerma sanoi, ettei sekään välttämättä ole helppo osa. Se lauleskelija muuten oli ehkä dosentti Esko Laine, mutta hänen nimestään en ole aivan varma. Vielä eräs teologisen opettaja muistaakseni nimeltään Pekka Lund vähän ärähti minulle, kun kerroin luokassa kaikille ministeri Toimi Kankaanniemen poistaneen aikoinaan Salmiakki-kossun Alkosta.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
 1. HYVYYDEN VOIMAN IHMEELLISEEN SUOJAAN

  1. Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt. Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan, yhdessä käydä uuteen aikaan nyt.

  2. Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käsiin elämämme. Hän itse rauhan meille valmistaa.

  3. Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa, tyyneksi, lämpimäksi liekki luo. Valaiset pimeän, voit pelot poistaa. Jää keskellemme, Kristus, rauha tuo!

  4. Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman, niin että uuden virren sävelillä kuulemme kansasi jo laulavan.

  5. Hyvyyden voiman uskollinen suoja piirittää meitä, kuinka käyneekin. Illasta aamuun kanssamme on Luoja. Häneltä saamme huomispäivänkin.

  Virsikirja, virsi 600, Dietrich Bonhoeffer 1944. Saksalainen teologi, marttyyri ja Hitlerin henkilökohtainen vanki, jonka natsit teloittivat sodan loppuvaiheissa.

 2. 1. Varmana laulaa Herrasta saan, / joka on suuri rakkaudessaan. / Hän minut osti kuolemallaan, / periä taivaan kerran mä saan. / :,:Tämä on laulu sydämeni, / ylistän Herraa ikuisesti.:,:

  2. Lahjan sain kalliin, täydellisen, / syytä on olla onnellinen. / Enkelten laulu soi yli maan, / Herraani kiitän rakkaudestaan. / :,:Tämä on laulu sydämeni, / ylistän Herraa ikuisesti.:,:

  3. Lepään ja nautin, katsella saan / Vapahtajaani, rakkauttaan. / Matkani jatkuu taivasta päin, / saaliiksi Herran hyvyyden jäin. / :,:Tämä on laulu sydämeni, / ylistän Herraa ikuisesti.:,:

  SK 356.

Mika Rantanen
Mika Rantanen
Teologian maisteri, uimamaisteri ja koulutettu hieroja.