Raamattu.

Raamattu on ihmisten rakentama, ihmisten jotka halusivat alistaa kaikki ihmiset oman valtansa alle. Ja ovat siinä vielä tällä hetkelläkin hyvin onnistuneet. Kaikki ulkopuolelle jätetyt kirjoitukset vaadittiin ehdottomasti hävitettäväksi tulevilta sukupolvilta. Meidän kaikkien onneksi eivät siinä onnistuneet.

Jeesuksesta on kirjoitettu 20 evankeliumia, joista voi sanoa oleellisemmat ovat esim. Jeesuksen ns. opetuslapsen Filippuksen ja elämänkumppaninsa Marian evankeliumit. The Complete Gospels, Robert J. Miller, editor. 460 sivua.

Gnostilaisuus, joka kertoi, että Jumala ei ole mies eikä nainen ja antoi saman ihmisarvostuksen niin naisille kuin miehille. Tästä yksi esim. The Nag Hammadi Library, James M. Robinson, general editor. 549 sivua.

Näiden lisäksi muut kirjoitukset tiedemiesten ja tutkijoiden tuloksineen.

Varsinainen rehellinen kristinuskon kirja on vielä kirjoittamatta. Olen itse kirjoittanut ” Kristinuskon kirja ” mutta se on eräs lähtökohta Korkeimpaan uskon kirjasta.

 1. Reino, 460+549 sivua sinun lähteistäsi eivät kaada Pyhää Raamattua. Tähän aikaan kuuluu ihmisten todistus monista erilaisista totuuksista. Reino, olet monia blogeja kirjoittanut ja tulokulmasi olemassaolevaan elämään sekä uskomuksiin on minulle selvä.

  Vuonna 1981 jäin Raamatun ”koukkuun”, eikä koukku ole vielä irronnut. Minua ei ole kukaan alistanut, vaan sen aikaisen elämäni tyhjyydessä löysin selityksen sekä itsestäni että koko maailmasta Raamatusta. Kukaan ihminen ei siinä elämäni tyhjyydessä opastanut Raamatusta elämää etsimään. Kutsu tuli muualta. Ääniä en kuullut, enkä näkyjä nähnyt, mutta Raamattu alkoi avautua minulle ilman minkään kirkkokunnan, lohkon tai lahkon painostusta. Mitä enemmän Raamattua luin, sitä enemmän se alkoi sydämeni tyhjyyttä täyttää.

  Luovuutta ja lukeneisuutta on paljon! Sinun rauhasi on jossain muussa kiinni kuin minun rauhani.

 2. Minä näen, että niin sanottu Vanha testamentti, on juutalaisten kulttuurihistoriaa, isien kirjoituksia kaukaa menneisyydestä ja arvokas siinä, kuin kaikki muukin vanha jota pyritään säilyttämään. Sen arvo perustuu ikään ja siihen testamenttiin, jolla isät ovat jälkisäädöksenä testamentanneet Israelin maan jälkeläisille ja siunanneet kansan isien siunauksella. Tämä on kertakaikkiaan ainutlaatuista maailmassa, kun vielä kansa on palannut isiensä maalle.

  Kristillinen usko on tehnyt kaikkensa kumotakseen, mitätöidäkseen, ja panetellakseen koko testamentin, julistaen sen vanhaksi ja poistuneeksi uuden tilalta. Kansaa on karkotettu ja surmattu ja kidutettu koska olemme tehneet pahoja tekoja, mutta ei heidän kärsimyksensä suinkaan sovita meidän tekoja.

  Eli uudella testammentilla on pyritty varastamaan perintöoikeus ja siunaukset, jotka kansalle oli luvattu.

  Uusi testamentti on laiton testamentti, aikaisemmin kirjoitetun yli ei voi kävellä.

  • Tarja, Kristuksen Raamattu oli ja on vanha testamentti. Juutalaisen kansan perintöoikeus sekä siunaukset ovat tulevaisuudessa ilmeiset koko maailmalle, niille jotka ovat elossa silloin kun Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan määräämät ajat täyttyvät. Kristus sanoi: ”Raamattu ei voi raueta tyhjiin”. Silloinen Raamattu oli Genesis, laki ja profeetat. Kristuksessa ovat täyttyneet lupaukset Jumalan armosta koko maailmalle.

   Israelia koskevat lopun ajan siunaukset vielä odottavat aikaansa.

  • Yjsi esimerkki. Markuksen kirjoittamaan evankeliumiin, joka päättyi tyhjään hautaan, on lisätty ylösnousemus luku. Tästä ovat myös kanssani samaa mieltä tuntemani kirkon papit.

   Tämä esimerkki riittää sinulle.

  • Reino. Tunnetteko yhtään kirkon pappia nimeltä?, joka on tuota mieltä?

   Puhutteko nyt muuten Uudessa Testamentissa olevasta Markuksen evankeliumista?

  • Esimerkkisi tuskin riittää Wernerille, joka kyselee tiedemiesten ja tutkimuksien perään. Mielipiteitä riittää papeilla ja ”hevosmiehillä”. Missä ovat faktasi Reino?

  • Reino reipas. Kun kirjoitat vaan passiivissa tiedemiehet, tutkijat ja kirkon papit. Mutta et kerro yhtään tiedemiestä, tutkijaa tai pappia nimeltä. Etkä mainitse kirjoitusta missä näin sanotaan. Niin silloin meidän on ajateltava. Eihän näin kukaan oikeasti ole sanonut. Eihän kukaan oikea Pyhän Raamatun tohtori ole tuota mieltä.

  • Ekonomi Suni, oppiarvoltasi sivistynyt mies. Raamatun kirjoituksia kommentoiva mies. Haluan faktoja kommenteille.

 3. Werneri Janhonen ja Kari Paukkunen.

  Lontoon Jeesus seminaarin 1985 tiedemiehistä en tiedä yhdenkään nimeä. Vaikka he olivet sitä mieltä, että kaksi sukupolvea Jeesuksen poislähdön jälkeen kirjoitettu Johanneksen evankeliumi ei ole realistinen.

  Mainitsemani tieto Markuksen kirjoittamasta evankeliumista, niin siitä en ole säilyttänyt tietoni lähtäkohtaa. Te voitte ystävällisesti kääntyä oman kirkkoherranne puoleen niin saatte realistista tietoa. Hän auttaa teitä myös tiedolla tuleeko minun mainirsema Markuksen evankeliumi Raamatusta vai jostakin muualta

  Faktuja ei minulla ole 2000 vuoden takaisille tapahtumille eikä tuskin kenelläkään. Usko kirjoituksiin, tapahtumiin, on jokaisen oman kyvykkään ajattelun varassa.

  Vielä. Positiivista ihmisarvostusta on se , että luottamukselliset keskustelut läheisen kanssa ovat omaa tietoutta. Minun elämänkatsomukseni.

 4. Mukava kun näin useapolvista keskustelua.

  Reino Suni kirjoittaa asiaa; hyvä paikka katsoa lähes sata sivuista viitteiden määrää on Edvard Westermarckin kirja Kristinusko ja Moraali.

  Uusintapainosta kirjasta tuskin saamme tämän 1980.luvun alkupuolella ilmestyneen jälkeen suomeksi, mutta kirja joilla se on voivat harkiten antaa sen lainaksi.

  Toki nopeasti lukijoista, Werner Janhonen mainitakseni, huomaa ko. kirjoittajan matkaseuralaisen olleen nuori mies. Tästä ei kuitenkaan pidä johtopäätelmää tehdä tse asiaan kiusauksessakaan vaan katsoa kirjallista tuotosta aposteriosi.

  • Itse seurakunnan jäsenenä en huomaa hitustakaan merkitystä esim. adoptionaalisen dokmin asiassa katsoen Jumalamme mahdollisuuksia. Näin Jumala hyvin on voinut ottaa Jeesuksen pojakseen.

   Kuitenkin Jeesus ja Jumala olivat yhtä todistuksessa vuoden kuluessa kun Kristuksen seuraajista tuli Rooman Valtakunnan uskonto.

   Muuten, tästä Westermarck ei kirjoita mainitsemassani mitään. Viitteitä en kaikkia ole katsonut.

Suni Reino
Suni Reino
Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.