Suomalaisia puhuttaa nyt törkeä kiristys. Uhreille tuotetun häpeän lisäksi vaaditaan rahaa.Suomalaisia puhuttaa nyt törkeä kiristys. Uhreille tuotetun häpeän lisäksi vaaditaan rahaa. Auton omistaminen ja sen käyttö työssä sekä matkustamisessa on leimattu jotenkin hävettäväksi; nyt autoilijoilta kiristetään yhä enemmän rahaa verojen muodossa, vaikka suuressa osassa Suomea auto on ihan välttämätön.

 

Työ ilmaston tai luonnon puolesta menettää merkityksensä, jos sen perusteella luodaan yhteiskuntaa, joka puuttuu kaikkeen kaikkialla sekä hankaloittaa elämää maksuilla ja tulonsiirroilla.

 

Kävely, pyöräily ja joukkoliikenne ovat hyviä vaihtoehtoja. Niitä kannattaa tukea. Suomessa on silti alueita, jossa palvelut on viety niin kauas, että niiden äärelle päästäkseen on käytettävä henkilöautoa.

 

Miltähän helsinkiläisestä tai tamperelaisesta tuntuisi lähteä sairaalakäynnille sadan kilometrin päähän tai synnytyslaitokselle 400 kilometrin päähän? Järkevän aluepolitiikan puuttuminen ja irrationaalinen liikennepolitiikka yhdessä tekee hyvin vaikeaksi asua Suomen syrjäseuduilla.

 

Moni suomalainen nuori perhe pistäytyy myös viikonloppuisin mökillä tai isovanhempien luona ja tarvitsee tähän autoa. Liikkumisen vapaus voidaan nähdä ihmisoikeutena. Arjen liikkumisen tekeminen kansalaisille liian kalliiksi voidaan nähdä siis myös ihmisoikeusrikkomuksena.

 

Pentti Tepsa

Kemijärven kirkkoherra

20 kommenttia

 • Pentti Tepsa sanoo:

  Harmillista Pekka. ?

  Voitko kirjoittaa yleisellä tasolla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Halusin plogillani rohkaista lukijoita avoimuuteen. Nyt kuitenkin tuli varoitus siitä, koska kyseessä on muutakin kuin kiristys. Muutkin tahot ovat saaneet tietoja haltuunsa ja niitä voidaan käyttää nyt muuhunkin kuin kiristykseen. Kiristykseltähän putoaa pohja pois , jos ei koe tietojen julkaisemista uhkana. Nyt kun kiristäjä oli laittanut kaikki tiedot nettiin ja niitä on ollut mahdollista kopioida sieltä mihin käyttöön tahansa. Tuona 7 tunnin aikana, jona tiedot siellä oli, kaikilla oli mahdollisuus kopioida tietoja . Tosin hän poisti tiedot, kun ilmeisesti tajusi virheensä. Tuo kömmähdys kertoo siitä, että kyseessä on amatööri. Joten virheitä on luvassa lisää ja kiinni joutuminen varmaa. Kyseinen henkilö on saanut hetkessä paljon vihollisia ja vankilassa hän joutuu heitä kohtaamaan. Joten sääliksi jo alkaa käydä.

  Kiinnijoutumien ei kuitenkaan asiaa korjaa. On paljon pahantahtoisuutta ja monilla heistä halua käyttää väärin toisten arkaluonteisia tietoja, enkä enää halua ketään kehottaa paljastamaan vaikkapa sitä, että omat tiedot on tuossa tietokannassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pentti Tepsa

  Olen taustaltani lappilainen teologi, pappi ja uskonnon opettaja, Vanhan testamentin eksegeetti ja Kemijärven seurakunnan kirkkoherra.