Suojelusenkeli

Katsokaa, ettette halveksu yhtäkään näistä pienistä; sillä minä sanon teille, että heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa. Sillä Ihmisen Poika on tullut pelastamaan sitä, mikä on kadonnut. (Matt. 18:10-11) Herran enkeli asettuu niiden ympärille, jotka häntä pelkäävät, ja pelastaa heidät. (Ps. 34:8)

Suojelusenkeli

Miksi Jumalalle ovat tärkeitä ja rakkaita, kadonneet, maailman murjomat, köyhät, sairaat ja syntiset?

Miten suojelusenkeli voi puuttua tapahtumien kulkuun?

Mitä tehtäviä Jumalan enkeleillä on?

Miksi erityisesti pienet lapset ovat Jumalalle kallisarvoisia?

Jeesus sanoi: "Joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen" (Matt. 18:6); miksi Jeesus Kristus käyttää näin voimakkaita sanoja?

Mitkä asiat erottaa Jeesuksen Kristuksen Jumalan enkeleistä?

Miksi enkeleitä ei saa palvoa tai rukoilla?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

159 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Jorma ja Matias, kiitos kommenteistanne. Jeesus kanssanne!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Enkeli sanoi heille: ”Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.” (Luuk. 2:10-11)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Tekikö Jumala syntiä, kun käski profeettojen hävittää asera-karsikot ja poistaa epäjumalankuvat temppelistä? Entä kuninkaat, jotka halusivat samaa, Herralta saamansa käskyn mukaan?

  Sinun täytyy ensin, Ari, tehdä parannus ja uskoa evankeliumi kokonaan. Kun Pyhä Henki valaisee ymmärryksesi, tiedät itse vastaukset syyttämättä muita. Emme me Juhan kanssa ole tulleet Eduskunnan päätöksellä uskoon. Pyhä Henki meitä kutsui kasteessa ja evankeliumin sanan kautta. Pyhä Henki tekee työtään, etkä sinä voi sille mitään. Ikävää, että itse jäät osattomaksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kukahan nyt sitten aivan asiallisen kommentin asian vierestä poisti?????

  Eikö omia kokemuksia enää saa tuoda esille?????

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, sin itse siis olet sensuurin takana, eikö kommenttini avannut asiaa täysin uudelta kantilta??? Siis miksi lapset eivät kunnioita ns ”uskovien” vanhempien ohjeita ja neuvoja, koska vanhemmat eivät kunnioita Jumalan Sanaa ja sen ohjeita ja neuvoja????? Mitä tästä seuraa, avio-ongelmia, haureutta, abortteja, alkoholismia, huumeriippuvuutta jne…????

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, toki olen talonmies tontillani ja silloin tällöin käytän luutaa siivotakseni suurimmat roskat. Pitäisi vielä enemmän hoitaa talkkarin hommia.

   Kirjoitat ns. ”uskovista” vanhemmista, niin ihan en ymmärrä miksi siinä on hipsut ja puhut niin sanotuista. Kommenttiesi perusteella tiedän, että vihaat uskovia ihmisiä. Toki voit kertoa minkälainen isä sinä olet ja kunnioittavatko lapsesi ratkaisujasi. Jokainen vanhempi on vastuussa Jumalalle, siitä miten on lapsiaan kasvattanut. Ihan jokainen vanhempi ei ansaitse lastensa kunnioitusta, mutta selvä Jumalan käsky siitäkin on. Avioliitto- ja parisuhdeneuvoja ei sinulta voi saada, koska hedelmäsi eivät ole niiltäkään osin viinirypäleitä. Suurin osa uskovista aviopareista, joita tunnen, elävät onnellista ja hyvää elämää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Juhalta hyvä kommentti klo 1831

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, kuinkas noin sanot ku et oo tavannu mua, mistä ”näet” hedelmäni?

  Jos tarkottanet hedelmiäni ennen uudestisyntymääni, niin kyl ne vallan mätiä ol, siin oikeassa oot, mut ei Jumala niitä muista, eikä varsinkaan muistuttele, siit oon varma.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, täällä K24:ssä sinä olet hedelmiäsi levitellyt. Sitä samaa hedelmää se on ollut monta vuotta. Ei sieltä viinirypäleitä löydy. Samat vihakommentit tulevat sinulta yhä uudestaan. Ei tekosi tule tekemättömäsi, jos muita osoittelet sormella. Nythän sinä voisit mennä avioliittoon ja hankkia lapsia, jos Jumala ei sinun vanhoja tekojasi muista, eikö vain?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, tarkoitat varmaankin ”sormella osottelulla” että tuon esille kirkon historiasta hedelmää joka on mätää, eihän tänä päivänä kukaan enää aja niitä asioita kuin ennen eli kaiketi jokainen on ymmärtänyt että ne ovat mätiä ja peräisin saatanasta. Onko tämä vihapuhetta että yrittää näyttää ettei kaikki sanottu ”kristillisyys” ole Jumalasta vaan on väärien profeettojen oppeja jotka näkyvät hedelmistä.

  Olet luudalla lakassut mun aviliittoneuvotkin, mikä niissä oli huonoa?? Sama luuta on vieny sun omia kommentteja, miksi?

  Vai naimisiin pitäs vanhalla iällä, mulla on sellane ajatus, Paavalin tosin, että tulis pysyä siinä asemassa missä Jumala kutsui, mulle se on naimatonna, kevennuksenä vois sanoa että toisille tämän Paavalin ohjeen noudattaminen voi olla vaikeeta kun sanovat vauvana kutsutun???? Täs on aikaa miettiä mikä on Jumalan toisin kuin naimisissa olevien miehien jotka sydämen halusta laittaa perheen ja etenkin vaimon hyvinvoinnin tärkeäksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit