Kadonneet kommentit

Kotimaa24:n uutisten ja blogien kommentteja on viime aikoina ilmoitettu tarpeettomasti häiriköiksi. Liikkeellä on joku tai jotkut, jotka saavat ilmeisesti iloa keskustelun sabotoinnista. Ilmoittamalla kolme kertaa kommentti häiriköksi, se poistuu sivulta ylläpidon arvioitavaksi. Juuri nyt näitä käsittelyä odottavia kommentteja on yli 200…

Ilmoitusjärjestelmä on toiminut hyvin viime aikoihin saakka. Mutta kaikkea avointa toimintaa voi sabotoida. Harmillista.

Nyt häirikköilmoituksen lähettämistä on muutettu.

Asiallisen, oivaltavan ja vuoropuheluun pyrkivän kommentoinnin puolesta!

12 kommenttia

 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Tämä oli hyvä uutinen. Vanhoillislestadiolaisuutta käsittelevissä blogeissa on ilmoitettu kymmeniä ellei satoja sellaisia kommentteja asiattomiksi, joissa on täysin asiallisesti kritisoitu joitakin vanhoillislestadiolaisuuteen liittyviä puolia.. En nyt puhu omista kommenteistani.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jusu Vihervaara sanoo:

  Olen pistänyt merkille, että useita kirjoittamiani kommentteja on ilmoitettu asiattomiksi joko silkkaa ilkeyttään tai sitten siitä syytä, että ilmiantaja on kanssani asiasta eri mieltä.

  Asia ei ole minua suuresta harmittanut. Olen ajatellut, että jos näin helpolla saan jonkun sabotoijan kokemaan tyydytystä, mielelläni tällaisen hyvänolontunteen hänelle tarjoan.

  Ilmeisesti jatkossa en enää pysty tätä tarjoamaan, mikä tietysti tekee keskustelun helpommaksi kun kommentit eivät odottamatta katoa näkyviltä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jussi Tynkkynen sanoo:

  Hyvä uutinen jos on korjattu ja näistä periaatteista pidetään kiinni:

  ”Täten tiedoksi saatettakoon, että Ylläpito puutuu asiattomaan ja toistuvaan keskustelun häirintään entistä aktiivisemmin. Asiatonta on esimerkiksi kommentoida jatkuvasti kaikkea, heittäytyä ”tuttavalliseksi”, tulla iholle, toisten uskonelämän tivaaminen tai kyseenlaistaminen, pelkillä raamatunlauseilla kommentointi tai saman asian jankuttaminen edes yrittämättä kuulla tai ymmärtää mitä muut keskustelijat haluavat kertoa.”

  .

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Huh huh! Nyt ei ole kadonnut kommentti, vaan kommentti tyystin väärässä paikassa:-) En ymmärrä miksi? Voisiko Ylläpitö (kun kiireiltään ehtii) poistaa ylläolevan kommenttini. Joillakin vanhuus alkaa jo keski-iässä näemmä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jusu Vihervaara sanoo:

  Pitäisiköhän tuo kommentti ilmoittaa asiattomaksi… 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jussi Tynkkynen sanoo:

  Joo, hyvä idea Jusulta 😉 Testataanko poiston toimivuus? Painetaan kaikki kolme tuota iak-nappulaa. Katsotaan tapahtuuko mitään. Minä voin aloittaa. 😉

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kotimaa24 Ylläpito sanoo:

  Helittäkää. Ylläpito armahti ja nokki muutaman nokkeluuden pois…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Minä olen sitä mieltä, että Ylläpito ei yleisesti ottaen poista asiallisia kommentteja. Asiallisen kommentin märittely voi tietysti vaihdella määrittelijästä riippuen. Viime aikoina kommentit ovat poistuneet sabotaasin seurauksena, kuten on käynyt ilmi. Itse olen kommentoinut täällä ainakin viitisen vuotta. Kirjoitin joskus myös blogia. Jos joitain kommenttejani on poistettu, niin so what. Yleensä en muista kauaa, mihin uutiseen olen kommenttini kirjoittanut. Kyllä maailmaan mielipiteitä mahtuu. Ja toisekseen, eihän tänne ole pakko kommentoida, jos/kun systeemi ärsyttää. Itsekin pidän taukoja, ettei ”naama” tule liian tutuksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Virtanen sanoo:

  Jos mahdollista, olisi tarpeen voida perua asiattomaksi ilmoittaminen. Mobiililaitteilla tulee aivan liian helposti selauksen ohessa napsauttaneeksi Ilmoita asiaton kommentti -nappulaa. Itsekin olen liian usein niin tehnyt ja olisin toki peruuttanut ilmoituksen, jos se olisi ollut mahdollista. Vielä parempi olisi, jos ilmoitus vaatisi vahvistuksen ennen eteenpäin lähtöään. Kaikkein paras olisi, jos asiattomuuksista ilmoittaminen tapahtuisi pelkästään sähköpostilla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Blomster: ”kun näyttää että juttuaiheita tekemällä tehdään.”

  Tuskinpa nuo itsestäänkään syntyisivät.

  Ilmoita asiaton kommentti