Rukous kirkon puolesta

Herra Jeesus Kristus! Me rukoilemme kirkkosi ja seurakuntasi puolesta koko maailmassa, että sinä joka olet sen kuningas ja pää, runsaasti siunaisit sitä. Anna sille runsain määrin Pyhä Henkesi, että se tulisi pyhitetyksi ja säilytetyksi totuudessa. Anna sen voimistua sekä sisäisesti että ulkonaisesti, niin että kaikki sen kuolleet jäsenet saisivat elämän uskosta sinuun, ja vielä kaikki pakanakansatkin ja vihdoin entinen omaisuuskansasi Israel kasteen kautta sinun nimeesi liitettäisiin siihen.

Siunaa, sinä uskollinen ylipaimen, kaikkia niitä, jotka olet armosta kutsunut palvelemaan itseäsi ja kirkkoasi sanansaattajinasi ja todistajinasi. Varusta heidät runsaasti kaikilla niillä Hengen lahjoilla, joita he kutsumustaan varten tarvitsevat. Anna heille armoa ja viisautta tahtosi mukaan ja sinun voimassasi saarnaamaan oppiasi ja hoitamaan pyhiä sakramentteja. Suo, oi Herra Jeesus, näiden pyhien armonvälineiden aina olla puhtaina ja väärentämättöminä kirkossasi. Toimita niiden kautta Pyhän Henkesi avulla armotyösi ihmisten keskuudessa aina aikojen loppuun asti.

Varjele armollisesti kirkkoasi kaikesta valheesta ja erehdyksistä ja suo sen aina omistaa sanasi puhdas oppi. Suojele sitä kaikista sen vihollisten kavalista ja väkivaltaisista hyökkäyksistä äläkä koskaan anna helvetin porttien voittaa sitä. Ja vihdoin - kun se on täyttänyt täällä tarkoituksensa kärsivänä ja taistelevana seurakuntana, ota se, Herra Jeesus, iankaikkisesti olemaan luonasi tuolla uudessa Jerusalemissa kirkastettuna ja riemuitsevana seurakuntana. Aamen.

Johannes Bäck: Muukalaisten kotielämä. Rukouskirja. Uudistetun laitoksen kielellisesti muokannut Meiju Bonsdorff. SLEY-Media Oy 2022. s. 126-127.

 

 

35 kommenttia

 • Erkko Järvinen sanoo:

  Päivän sana Billy Graham.

  ”Minä olen pannut sinun eteesi elämän ja kuoleman …. Niin valitse siis elämä (5Moos30:19) Jos Jumala poistaisi maailmasta kaiken pahan (mutta jostain syystä jättäisi tänne ihmiset), se merkitsisi ihmisyyden tuhoutumistä. Meistä tulisi ropotteja. Annahan kun selitän mitä tarkoitan. Jos Jumala poistaisi pahan ohjelmoimalla meidät tekekemään vain hyviä tekoja, menettäisimme merkittävän ominaisuutemme: kyvyn tehdä valintoja. Emme olisi enää vapaita moraalisia olentoja, vaan meidät olisi alennettu ropotin tasolle. Jatketaampa ajatusta askelen verran pidemmälle. Ropotit eivät rakasta. Kun Jumala loi meidät Hän antoi meille kyvyn rakastaa. Rakkaus perustuu ihmisen oikeuteen valita rakkaus. Emme voi ketään pakottaa rakastamaan itseämme. Voimme pakotttaa toiset palvelemaan tai tottelemaan itseämme, mutta todellinen rakkaus perustuu ihmisen vapauteen valita, vastaako rakkauteen. Jos saisin valita, olisin mieluummin vastuussa tekemisistä kuin ropotti vailla vastuuta! Käytätkö sinä viisaasti kykysi tehdä ratkaisuasi? Käytätkö sitä Jumalan mielen mukaan ”?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Suni sanoo:

   Erkko,

   1. Johanneksen kirjeen 4. luku jakeet 7-10

   ”Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus. Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän.

   Siinä on rakkaus – ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.”

   Siis, Jumala on ensin rakastanut meitä, ja siksi mekin rakastamme. Kuinka valtavaa ja lohdullista!

   Rakkaus ei ole jotakin, mitä meidän pitäisi itsestämme yrittää kaivaa esiin. Pysykäämme siis Kristuksen rakkaudessa!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Erkko, jos Jumala haluaisi poistaa maailmasta pahan juuri nyt, niin Hän ottaisi kaikki ihmiset eteensä Viimeiselle tuomiolle juuri nyt. Tämän Hän tulee vielä kerran tekemäänkin. Hän poistaa maailmasta kaiken pahan. Kts. Ilmestyskirja.

   Ongelma tässä Grahamin jutussa on se, että ihmiset eivät luonnostaan rakasta Jumalaa, vaan vihaavat häntä. He eivät pysty valitsemaan hyvää ja rakkautta ja noudattamaan Jumalan vanhurskasta tahtoa, vaikka Jumala näin kehottaa.

   Mutta juuri sen tähden kun emme tähän vapaasta tahdostamme kykene Jumalan Pojan piti tulla ihmiseksi, ”Sana tuli lihaksi”, ja hän eli syntisen ihmisen osan silti syntiin lankeamatta, Paholaisen ja pahojen ihmisten kiusaamana, pilkkaamana ja lopulta ristiinnaulitsemana.

   Grahamin oppi näyttää siis olevan, että ihminen voi vapaasta tahdostaan täyttää Jumalan käskyt ja muuttua hyväksi ja vanhurskaaksi. Mutta: mihin sitten tarvitaan Jeesusta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Suni sanoo:

   Erkko ja Riitta,

   Minulla oli tarkoituksenani laittaa lähiaikoina eräs blogiteksti liittyen Pyhään Henkeen. Yllättävästi se liittyy nyt hyvinkin näihin meidän kolmen kommentteihin tässä. Yritän sen lähipäivinä todeksi tehdä. Olipas sattuma vai lieneekö johdatuksen sivumakua…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Erkko Järvinen sanoo:

   Riitta. Mistä päättelet Grahamin opettavan, että ihminen voi vapaasta tahdostaan täyttää Jumalan käskyt ja muuttua hyväksi ? Graham julisti paljon pelastussanomaa. ym. Pelastuaksemme me tarvitsemme Jeesusta Kristusta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Suni sanoo:

  Jukka ja Erkko,

  Kiitos kommenteistanne,

  Näin se on. Kristuksen rakkaudessa kilvoittelu ei aina taida sitten olla ihan ”joka pojan ja tytön juttu”. Se on sinänsä surullista.

  Jokainen meistä jossakin hairahtuu.

  Mutta mutta…

  Aina on varaa tehdä parannus ja saa tehdä parannuksen, kääntyä väärältä suunnalta ja uskoa yhä uudelleen ILOSANOMA Jeesuksesta Kristuksesta kaikkien syntien sovittajana ja kantajana.

  Tänäänkin saa uskoa kaikki synnit anteeksi Hänen nimessään ja veressään, ja joka päivä aloittaa Jumalan rakkaana armolapsena Kristuksen tähden.

  Olen kastettu, olen pelastuva, olen Jeesuksen Kristuksen oma.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Suni sanoo:

  Itselleni Jumalanpalveluksen yksi mieluisimpia osioita on yhteinen synnintunnustus ja -rippi. Tästä asiasta olen ihan viimeaikoinakin useamman veljen ja sisaren kanssa puhunut.

  On hienoa, kun saa luovuttaa ja tunnustaa yhdessä kokoontuneen seurakunnan kanssa Jumalalle syntinsä ja kuulla papin julistavan synninpäästön Kolmiyhteisen Jumalamme nimeen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Mikko, sinulla on hieno kristillinen, kärsivällinen, rauhallinen ja ystävällinen tapa kirjoittaa ja kommentoida kaikille! Kiitos!😊

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Suni sanoo:

   Riitta,

   Lämmin kiitos rohkaisustasi ja kiitoksesta. 🙂

   Jokainen ihminen on Jumalan kuva. Jopa sekin, joka on ihan eri mieltä kanssani – vaikka tietystihän juuri minä olen aina oikeassa(sarkastinen huokaus…)

   Meillä kaikilla on kyllin kilvoittelua toinen toisemme kohtaamisessa – niin itseään kristityiksi kutsuvien kesken kuin kristittyjen ja muulla tavoin uskovien tai ateistien kesken.

   En minäkään aina jaksa kärsivällinen olla, mutta onneksi on anteeksiantava, armollinen ja rakastava Taivaallinen Isä Kristuksessa.

   Seuraavia apostolien Paavali ja Jaakob kehotuksia on ihan kaikkien ihmisten hyvä kuulla ja omistaa: Paavali Room. 12:10 Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne.

   Jaakob 1:19-20 Te tiedätte sen, rakkaat veljeni. Mutta olkoon jokainen ihminen nopea kuulemaan, hidas puhumaan, hidas vihaan; sillä miehen viha ei tee sitä, mikä on oikein Jumalan edessä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Suni sanoo:

   Äskeiseen teemaankin liittyen laitan tähän kaksi versiota kappaleesta ”Samalla viivalla”, johon olen kovasti tykästynyt. Ensimmäinen versio Duo Eve ja Ossi, toinen raskaampi versio Miriamilta.

   Hieno kappale ja puhuu kristityille, mutta myös ihan kaikille ihmisille:

   https://www.youtube.com/watch?v=2GgFM4ofd7U

   https://www.youtube.com/watch?v=C5_NPtltcsc

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Rukous kirkon puolesta onkin paikallaan. Kirkon tilanne on murheellinen koko euroopassa, jossa uuspakanuus on vallannut ihmiset. Raamattua yritetään kirjoittaa uusiksi. Sana ” synti” koetaan tulevan liian lähelle, siksi synnistä ei saisi puhua. Vaikeimpana kompastuskivenä tuntuu olevan samaa sukupuoliset liitot, jotka Raamattu kieltää. Tärkeintä olisi, että vastuussa olevat papit, piispat rukoilisivat parannusta Raamatun opetukseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Suni sanoo:

   Erkko,

   tuo Bäckin rukous ilmestyi painettuna ruotsinkielellä jo 1886 ja vuotta myöhemmin suomenkielisenä.

   Ja kyllä, on edelleenkin mitä ajankohtaisin.

   ”Suo kirkon aina omistaa sanasi puhdas oppi”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Suni sanoo:

  Lopetan kommentointini tähän blogiini ja kiitän kaikkia kommentoijia ja blogin lukijoita.

  Jumalan siunausta alkaneeseen viikkoon!

  Ilmoita asiaton kommentti