POISTUISIKO KORONA-PANDEMIA YHTEISELLÄ RUKOUKSELLA?

Keskustelin äskettäin Oulussa asuvan ystäväni kanssa, jonka saamat monet profetiat ovat toteutuneet ja itse kutsun häntä profeetaksi, vaikka hän ei itse suostu sitä titteliä käyttämäänkään. Hän totesi, että Suomi on selviytynyt koronasta vähällä sen vuoksi, että meillä on kirkon sisällä niin laajaa herätysliikkeiden rukousrintamaa huutamassa Jumalan puoleen ja me olemme Jumalan suosiossa myös Israel-ystävyyden vuoksi.

Siksi hän väittää Ruotsin tilanteen olevan aivan toisenlainen, kun siellä ei luoteta Jumalaan ja haukutaan Israelia, Jumalan silmäterää.

Joudun pohtimaan, onko asia näin. Jeesus kyllä sano meille, että Hän voi tehdä ihmeitä ja että Hän suojelee niitä, jotka apua pyytävät. Jumala toteaa itse, että joka siunaa Israelia, sitä Jumala siunaa. On siis kyse yliluonnollisista asioista, Pyhän Hengen voiman vaikutuksista. Kyse on myös siitä, uskommeko me Jumalan yliluonnolliseen johdatukseen ja voimaan?

Me Suomen kirkossa riitelemme muutaman kymmenen homoparin vihkimisestä tai siunaamisesta Jumalan tahdon vastaisesti vedoten luovuttamattomiin ihmisoikeuksiin ja tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen ja samalla unohdamme, kuka meille säännöt on antanut: Jumala.

Raamattu on tiekartta taivaaseen. Jos ihminen haluaa taivaaseen, hän noudattaa Raamatun ohjeita ja käskyjä, ei omia himojaan ja mieltymyksiään. Ihmisen elämässä ei ole kyse MINUN oikeuksistani, vaan Jumalan tahdosta. Tiedostuskampanjassa "Espoossakin rakastan MINÄ". Miksei Espoossa rakasta JUMALA?

Raamatussa on paljon esimerkkejä rukouksen voimasta. Kun seurakunta yhdessä rukoili, maa vavahti! Pyhän Hengen yliluonnollisesta voimasta on laaja yhteenveto kirjassani "Tutustu Pyhään Henkeen". Se on kertomus Raamatun ihmeistä, joita tapahtui kun kansa rukoili ja täyttyivät Pyhällä Hengellä. Ja ne Raamatun kertomukset ovat kaikki totta. Voisimme Suomen kirkossa kokeilla samaa. Jos me kaikki, koko kansa, samanaikaisesti menisimme polvillemme ja rukoilisimme Jeesukselta Koronan talttumista, tekisikö Jumala ihmeen?

Kun Kirkon nelivuotiskertomuksessa todetaan, että alle 40:set naiset ovat vieraantuneet kirkosta, on se täysin ymmärrettävää. Mitä riitely Jumalan tahdon vastaisen toiminnan hyväksymisestä kiinnostaa nuoria naisia, joiden tärkein toive on löytää aviopuoliso ja saada rauha sydämeen? Toisaalta, vaikka kaikki suomalaiset nuoret naiset liittyisivät pohjoiskorealaisten ja kuubalaisten ateistinaisten seuraan, ei se Jumalan maailmanlaajuista kirkkoa yhtään hetkauttaisi. Afrikassa ja Etelä-Amerikassa naiset sankoin joukoin liittyvät Kristuksen maailmanlaajuiseen ruumiiseen saaden sielulleen rauhan. Näille Suomen kirkosta vieraantuneille naisille tulisi opettaa Pyhän Hengen armolahjoja, jotka rikastuttavat elämää monin verroin enemmän kuin joku hindulainen jooga tai fengshui tai joku enneagrammijuttu. Kuinka ihana olisikaan seurakunta, jossa ihmiset saavat tiedon sanoja tai viisauden sanoja tai rukouksella parantuvat tai voivat vapautua pahoista hengistä Jeesuksen nimessä! Se tuntuisi jo aidolta kirkolta, johon kannattaa kuulua ja johon kannattaa kastaa lapsensa, ja jossa aito rakkaus vallitsisi.

Jeesuksen määritelmän mukaan rakkaus on sitä, että pitää Isän Jumalan käskyt!

Usko on iloinen asia. Se usein unohtuu meidän synkissä virsissämme ja tuomiosaarnoissamme ja lakihenkisissä vaatimuksissamme. Kun kadut syntejäsi, niin Jeesus armahtaa. Jos et kadu syntejäsi, päädyt kadotukseen. Asia on niin yksinkertainen, Ja synti voi olla miten paha ja synkkä tahansa. Viimeisin henkilö, jonka Jeesus vapahti, oli talousrikollinen, ryöväri, ristillä. Suomessa on  nykyisin monia rikoksia, jotka eivät ole syntiä ja monta syntiä, joka ei ole enää rikos.

Kirkon johto saisi olla luja ja vahva, niin kuin Raamattu kehottaa joitakin johtajia. Ei kirkko voi mielistellä ihmisiä, ei vaikka olisivat sukulaisia tai ystäviä. Sillä lopputulema on se, että joku pääsee taivaan iloon ja joku päätyy iankaikkiseen kadotuksen tuleen. Se on tosiasia, jota me tai kirkko ei voi muuttaa. Kristityn tasa-arvo toteutuu niin, että toinen otetaan, toinen jätetään, sanooRaamattu! Siksi kirkko ei voi petkuttaa ihmisiä, koska totuus tulee kuitenkin viimeisellä tuomiolla julki. Kyse ei ole kirkon jäsenmäärän säilymisestä, vaan Jumalan tahdon toteutumisesta, myös Suomessa.

Polvistu nyt yhdessä kanssani ja huuda: Armahda Jeesus minua syntistä!

 

 

 

73 kommenttia

 • kimmo wallentin sanoo:

  Sjöblom: “Jumala kehottaa meitä rukoilemaan, tarvittaessa sinnikkäästi erilaisten asioiden puolesta.”

  Miksi ihmeessä siltä Jumalaltanne täytyy ruinata ja rukoilla milloin mitäkin, eikös se olekaan niin, että Jumala kyllä huolehtii kaikista luoduistaan ihan automaattisesti kuten taivaan linnuista ja kedon kukkasistakin, jotka eivät tunnetusti kynnä eivätkä kylvä?

  Jumalanhan pitäisi kuulemma nähdä joka hetki kaikki mitä maailmankaikkeudessa tapahtuu, olla perillä jokaisen elävän yksilön kulloisestakin olotilasta, pienimmästäkin liikkeestä ja pitävän huolta ettei luoduiltaan mitään puutu. Mutta kuinkas ollakaan. Ensin täytyy kerjätä ja rukoilla, että niin tapahtuisi. Kuvottavaa.

  Ei minunkaan avuttomana pikkupoikana tarvinnut isältäni ruinata ja rukoilla minkään sorttista huolenpitoa. Se lankkesi automaattisesti, pyyteettä ja ilmaiseksi, kuin sille kuuluisalle manulle illallinen.

  Onko Jumala todellakin sellainen itsekäs sadisti, joka vaatii lapsosiaan kerjäämään ja ruinaamaan huomiotaan ja huolenpitoaan? Eikä kukaan edes tiedä millainen määrä niitä rukouksia tarvitaan, jotta Jumala auttaisi. “No, kunhan nyt muutaman tunnin vielä posmotat isämeitää, niin katsotaan sitten.”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Marko Sjöblom sanoo:

   Kimmo Wallentin. Kommentistasi näkyy murheellisella tavalla, että et ymmärrä sitä, mistä kristillisessä rukouksessa ja rukouselämässä on kyse: keskustelusta Jumalan kanssa. Ja silloin on helppo ivata.

   Hyvää Kristuksen syntymäjuhlaa (Crist-mass; Navidad) Sinulle joka tapauksessa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Seppo Heinola. Raamatussa Jumala puhuu meille ihmisten kielellä. Raamatun alkuluvut eivät tee tästä poikkeusta. Lisäksi niitä voidaan ihan oikeasti tulkita eri tavoin (=kristillisen kirkon valtavirta ei tosiaankaan edusta Ken Ham -tyyppistä fundamentalismia ja sen mukaista tulkintaa). Olet mielestäni sikäli oikeassa, että monilla kristityillä on taipumus eri tavoin valikoida Raamatusta sellaista, mikä miellyttää. Itse yritän sitä välttää. Muinaisitämaisessa kulttuurissa rangaistuksilla oli usein kollektiivinen ulottuvuus, joka totta kai on meille vieras ja meidän oikeustajumme sekä moraalimme vastainen. Raamatun mukaan vedenpaisumuksen syynä oli nimenomaisesti se, että maa oli turmeltunut ja täynnä väkivaltaa. Ei se, että Jumalalla ”kilahti korvien välissä”. Vanha kristillinen viisaus on, että moniin meille käsittänättömiin asioihin saadaan kaikenkattava vastaus vasta taivaassa.

  Hyvää Kristuksen syntymäjuhlaa (Christ-mass, Navidad) Sinulle ja muille debattiin osallistuneille .

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Seppo Heinola. Raamatussa Jumala puhuu meille ihmisten kielellä. Raamatun alkuluvut eivät tee tästä poikkeusta. ”

   Hm.äsken vielä teologisesti kiusalliset kohdat olivat vain vertauskuvia ja nyt ne ovatkin vgain ’ihmisten kieltä. Tarkoitako että ko vedenpaisumus, missä sadat tuhannet sikiöt ja lapset saivat julmasti surmansa,ei olekaan totta? Ja eikö koko Raamatu ole kirjoitettu ihmisten kielelle? Ja jos vedenpaisumus on Jumalan ’putsauksena’ kumminkin totta, niinmihin ihmeen väkivaltaan nämä pienokaiset olivat syyllistyneet? Onko äitien ja isien synnit lasten vika? Ja mitähän tämä Jumalan ’kosto’ kolmanteen ja neljänteen sukupolveen kertoo Jumalan oikeudenmukaisuudesta ja rakkaudesta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Israelin, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, Jahve/Jehova sanoo olevansa se joka hän on; ”Minä olen se, joka minä olen.” Miksi Raamatussa on asioita, joita on vaikea ymmärtää? Toiset tulkitsevat ne kohdat Jumalan epäoikeudenmukaisuudella. Toiset vastaavasti tyytyvät siihen, että Jumalan aivoitukset ovat ihmisen ymmärrystä ylempiä.

   Ihmiskunnan syytökset Jumalaa kohtaan saattavat jähmettyä/loppua Kristuksen sanoihin Golgatalla; ”Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät” ja ”Se on täytetty”?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Keskusteltuun asiaan nähden tyhjää täynnä tuo Paukkusenkin komentti.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Jumala on laupias ja kiivas Jumala. Siis myös laupias meitä kohtaan Seppo. Hänen toimintaansa on tosin vaikea ymmärtää. Tämä maailma syyttää kaikista katastrofeista Jumalaa, joka on kaikkivaltias ja kaikkitietävä.

   ”Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat; 20:6 mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni” 2.Ms. 20:5-6.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat; 20:6 mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni” 2.Ms. 20:5-6.”

   Jumala vaan näkyy kostaneen monille niillekin moneen polveen,jotka EIVÄT ole vihanneet häntä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Laupeutta on myös osoitettu niille, jotka eivät ole häntä rakastaneet, eivätkä ole pitäneet hänen käskyjään!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Toivoselle: Ehkä kannattaisi kun logiikkakin voi oppia vanhanakin, minä opiskelin sitä yksityisesti Erkka Maulan johdolla. Huonosti hoidettu Covid -19 a leviää biologian,fysiikan ja logiikan lakien mukaan esim. näin:

   https://www.theguardian.com/world/2020/apr/30/brazil-manaus-coronavirus-mass-graves?fbclid=IwAR3nF-i5CcmrRL72AA4a5xag1ljWvxVeZeDTdUvZ2XvyGn75_izz49rjZxI

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Paukkunen: ”Laupeutta on myös osoitettu niille, jotka eivät ole häntä rakastaneet, eivätkä ole pitäneet hänen käskyjään!” No siis millään ei oe mitäänloogista syy-yhteyttä. Ihan mielivaltainen Jumala. Viattomia tapatetaan ja syyllisiä palkitaan…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Aikamoista mielivaltaa; minäkin saan uskoa kaikki syntini anteeksi Jeesuksen Kristuksen täydellisen sovituksen tähden. Kristus toi koko maailmalle rauhan, sovitti synnin. Joka hänen luoksensa tulee, sitä hän ei aja ulos. Kunnia Jumalalle korkeuksissa myös Covid-19 jouluna!!

   Kunnia Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle tänään ja iankaikkisesti!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Seppo Heinola. En aio jatkaa tätä kiistelyä, koska Sinulla on ilmeisen valmis agenda, jonka mukaisesti intät.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Olen yrittänyt olla vain johdonmukainen. Sinulta lopuivat argumentit. Ja kaiketi siksi jäin saamatta vastausta onko vedenpaisumus ollut Jumalan toimeenpanema oikeasti vai ei ja jos on,mitä se lastenkin hukuttaminen kertoo Jumalan oikeudenmukaisuudesta ja rakkaudesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Marko,

  Miten voisimme keskustella VT:n esiin tuomasta Jumalasta väittelemättä ja inttämättä? VT:han on alunperin ja pääasiassa juutalaisen kansan pyhä kirja. Onko sinulla käsitystä siitä, miten he kokevat Jumalan rakkauden/julmuuden? Kyllähän mielestäni on totta, että esimerkiksi Jeremian kirjassa tuo ”julmuus” tulee suorastaan silmille koko ajan muutamia keidashetkiä lukuunottamatta. Kaikkea ei oikein millään pysty selittämään Jumalan rakkaudeksi vaikka haluaisikin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Juuri näin!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Steven Spielbergin elokuvassa Jumalan valitun kansan lapsilla on heidän uskonsa rakastavaan Jumalaan koetuksella, eikä syyttä.

   Schindlerin lista. Schindlerin lista ( engl. Schindler’s List) on vuonna 1993 ensi-iltansa saanut Steven Spielbergin ohjaama yhdysvaltalainen draamaelokuva. Wikipedia

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Erkki O Auranen

  Olen kaivosinsinööri ja pappikin jo kohta 20 vuotta. Kokemusta on kansainvälisestä kaupasta, sillä olen allekirjoittanut vientiprojektisopimuksia seitsemällä eri kielellä ja toiminut kaupallisena attasheana Pekingin suurlähetystössämme hoitaen metallisteollisuuden vientiä Kiinaan ja Pohjois-Koreaan. Konepajayrittäjänä yritykseni meni konkurssiin 1980 ja olin 27 vuotta ulosotossa varattomana kokien kaikki sen elämän "ihanuudet", mm 22 vuotta konkurssin jälkeen täysi-ikäisten lasteni omaisuuksien (asunto auto, kesämökki) ulosmittaukset sivullisen ulosmittauksena, vaikka lapset olivat 2-9 vuotiaita yrityskonkurssini ajankohtana. Olen kirjottanut viisi kirjaa, mm Kiinakaupan käsikirja, Kirjeitä niille, jotka unohtavat oikean tien, Henkivaltojen Taistelu Suomessa, Tutustu Pyhään Henkeen, Strangling the North Koreans. Radio- ja TV-ohjelmia olen tennyt useita satoja mm Radio Dei, Radio Patmos ja Taivas TV7 kanaville.