Maanviljelijän näkökulmaa poistettuun KK:n kolumniin

 

Päivitys: 25.1.2021

Koska Kirkko&Kaupunki lehti on poistanut Kari Kuulan kolumnin sivuiltaan ja hän pyytänyt sitä anteeksi. Niin tuo tähän vielä Maaseudun tulevaisuuden näkökulman ennen kuin tämä blogi poistuu.  Koin asiakseni poistaa itsekin lainauksen Kuulan kolumniin, vaikka olen tässä viestimiehenä ja blogin kirjoittajana eikä minua ole pyydetty tätä poistamaan. Niin koin silti parhaaksi tehdä näin.

 

"Kristillinen, Raamattuun perustuva tehtävä viljellä ja varjella on yksiselitteinen. Ihminen on saanut luomakunnan käyttöönsä mutta on velvollinen huolehtimaan siitä. Sananlaskujen kirjassa sanotaan: ”Vanhurskas tuntee, mitä hänen karjansa kaipaa, mutta jumalattomain sydän on armoton.”

Kristillisestä opetuksesta ja perinteestä luopuminen näkyy ajassamme siinä, että ero ihmisen ja eläimen välillä on hämärtynyt. Ihmisellä on kuolematon sielu, eläimellä ei. Eutanasialakia kiirehditään ja toisaalta vanhoja ja sairaita lemmikkieläimiä pidetään väkisin hengissä.

Miten asiat ovat kääntyneet päälaelleen? Kristillisen kirkon tehtävänä on ollut kaksi vuosituhatta julistaa evankeliumia, jotta nuo kuolemattomat sielut pääsisivät taivaaseen, eivätkä joutuisi kadotukseen.

Tohtori Kuula toteaa kirjoituksessaan edelleen tämän kristinuskon keskeisimmän sisällön: ”Jos Jeesus syntyisi nykyajan eläinten hehtaaritalliin, hän muuttaisi suunnitelmiaan saman tien. Eivät ihmiset tarvitse pelastajaa, vaan heidän keskitysleireissään kärsivät eläinparat.”

Eläinaktivistien myötäily on irtautumista kirkon opetuksesta.

Tuomas Lankinen (Mellilä) https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/mielipide/artikkeli-1.1296788

 

 

 

17 kommenttia

  • May Roth-Edelmann sanoo:

    Muistaakseni Jeesus sy ntyi talliin, eli eläinten suojaan. Eläimiä käytettiin vetojuhtina mm ja pääsiäisenä syötiin lammasta. Matias Roton juttu oli ihana maalaiselämän kuvaus. B12 vitamiini on tärkeä kyvyillemme ja muistillemme. Sitä myydään kymmeninä valmisteina apteekeissa ja ruokakaupoissa. Onko ne kaikki varmasti tutkittu ja hyviksi havaittu? En tiedä. Mutta yliopistoissamme on tutkittu, että parhaiten B12 -vitamiinia elimistömme saa punaisesta lihasta, eli naudan lihasta. Kanasta, possusta , lampaasta ja kalasta ei saa siinä määrin, mutta kuitenkin enemmän kuin kasviksista. Ymmärrän hyvin perunan, lantun, porkkanan jne käytön ruoanlaitossa ja toivon sen lisääntyvän pikkuhiljaa, mutta soijarouhe, missä puussa se kasvaa, ja monet muut goji-marjat ja bambunversot?

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Kirjoittaja

    Juha Yli-Jaakkola

    Maaseudulla kasvanut ja urbaaneissa ympyröissä asunut mies. Toimin nykyään Kansan Raamattuseuran kaupunkityöntekijänä Turussa. Luottamustehtävänä on Turku Mission toiminnanjohtajan pesti. Kristittyjen yhteys, rukous ja elävä kristillisyys sen monissa muodoissa ovat lähellä sydäntäni.