Kiinnostavin henkilö Raamatussa

Minun mielestä kiinnostavin henkilö Raamatussa on Jooed benjaminilainen. Nimi Jooed tarkoittaa: Jumala on todistaja. 

Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat. (1. Joh. 5:7 / Biblia)

Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja. (Ilm. 2:17).

Valkoinen kivi

Kuka sinusta on kiinnostavin henkilö Raamatussa?

Miksi oma nimemme on arvokas?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

. . . . .

Seuraavat blogit:

I.N.R.I. (15.10.2015)

Pyhä Kolminaisuus (29.10.2015)

71 kommenttia

 • Martti Pentti sanoo:

  En löytänyt benjaminilaisesta Joedista muuta mainintaa kuin tiedon, että hän oli eräässä luettelossa mainitun Sallun isoisä. Tuskin tämä tekee kenestäkään kiinnostavaa henkilöä, Raamatun kiinnostavimmasta puhumattakaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pylkkänen sanoo:

  Raamatussa on yksi mielenkiintoinen henkilö, jonka tausta Raamattu avaa sitä tavalla, että se todella kiinnostaa. Tämä henkilö on: Maria,Klopaksen vaimo.

  Kun muistamme Jeesuksen tyhjälle haudalle ensimmäiseksi rientäneet Jeesuksen uskolliset naispuoliset seuraajat. Nämä saivat olla ensimmäiset ihmiset, jotka saivat kokea tyhjän haudan ihmeen. Yksi näistä oli juuri Maria,Klopaksen vaimo.

  Myöskin Johannes evankeliumissaan nimeää hänet yhdeksi niistä naisista, jotka Vapahtajaa hylkäämättä seisoivat ristin juurella ( Joh.19:2) Ne muut olivat Jeesuksen äiti Maria, tämän sisar Salome, sekä Magdalan Maria.

  Luukas evankeliumissaan kertoo kauniin kuvauksen Emmauksen tiellä olevista kahdesta opetuslapsesta, jotka olivat matkalla Jerusalemista Emmaukseen, kun he kohtaavat ylösnousseen Kristuksen, vaikka eivät heti tunnistaneet tätä mestarikseen. Niin Luukas mainitsee, että toinen heistä oli Klopas. Oliko tuo Kopas juuri se sama Klopas, jonka vaimoa nimi oli tuo kyseessä oleva Maria ? ( Luuk.24:13-35 )

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sakari Pöyhönen sanoo:

  Ja maan päällä todistavat: Henki ja vesi ja veri ( jatkoa vanhan Biblian mukaan 1 Joh. 5: 8 ”ne kolme yhdessä ovat” ). Näiden kolmen ”todistus” perustavaa laatua, sen ydintä kristillisessä uskossa!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Minun mielestäni samarialainen nainen kaivolla on kiinnostava henkilö. Hän uskoi oitis Jeesuksen olevan Messias ja lähti siitä paikasta viemään ilosanomaa eteenpäin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Merja Ruuska sanoo:

  En ole paljon ajatellut asiaa, mutta olisi kiva tietää (ja myös nähdä) millainen nainen oli Joosefin vaimo Aasenat. Myös Jeesuksen sisaret ovat kiinnostavia: heidän nimensä, montako heitä oli, uskoivatko hekin Jeesus-veljeensä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sari Roman-Lagerspetz sanoo:

  Mielestäni ehdottomasti kiinnostavin Raamatun persoonista on Jumala.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Jeesuksen veli Jaakob kiehtoo syystä tai toisesta. Minulle Raamatun kiinnostavin ”henkilö” on heprealaisen Raamatun (Tanak´n) eli Vanhan Testamentin Jahve.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Elias Tanni sanoo:

  Raamatun kiinnostavin henkilö? Tietysti kaimapoika Elia. Oliko hän biolaarinen, kiiintymyssuhdehäiriöinen vai miksi oli niin erikoinen? Jumala tietää, mutta ei kerro.

  Toisaalta mitä vanhemmaksi tulen, sitä rakkaammaksi ja läheisemmäksi käy Iisak.Häntä ei koskaan mainita muuta kuin suhteessa toiseen; jonkun poika, isä tai puoliso. Mitä hän oli itse? Mitä ihminen on? Virvaliekki levoton (E.Leino)?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pylkkänen sanoo:

  Matteuksen evankeliumin ensimäisessä luvussa on Jeesuksen sukuluettelo. Siitä luettelosta löytyy kolmen naisen nimet: Taamar, Raahab ja Ruut. He olivat Jeesuksen esiäitejä. Heidän lisäkseen sieltä löytyy Uurian vaimo Batseba. Raahab oli portto, Taamar naimaton äiti ja Uurian vaimo aviorikkoja. Ruut oli mooabilainen ja kuului sellaiseen kansaan, johon juutalaiset eivät saaneet sekantua.

  Kun alamme miettiä noiden kyseessä olevien naisten taustoja, eikö silloin mieleen nouse, kuinka tuollaisten naisten nimet ovat eksyneet Jeesuksen sukuluetteloon ? Miksi juuri heidät löytää kyseessä olevasta sukuluettelosta ?

  Olisiko vastaus tuhon noiden naisten suhteen se, että Jumalan Pojan täytyi syntyä syntiseen sukukuntaan, eivätkä nämä naiset siinä sukukunassa olleet ainoita, joidenka elämää varjostivat syntiinlankeemuksesta johtuvat viat ja puutteet, jotka johtivat erittäin pahoihin lankeemuksiin. Kristuksen täytyi tulla osalliseksi kaikkien ihmsten synneistä, että hän kuolemansa kautta kukistaisi synnin ja kuoleman vapauttaen ihmiset synnistä, kuolemasta ja perkeleen vallasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Hyvä kommentti, kiitos Martti. Arvostan paljon Raamatussa olevia sukuluetteloita. Jokainen Herramme Jeesuksen Kristuksen sukuluettelossa oleva on erittäin arvokas. Meistäkin jokainen on Herralle arvokas. Olemme autuaita, jos turvaamme Kristukseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Anna-Liisa Honkanen sanoo:

  Ruutin vastaus Noomille: ”Sillä mihin sinä menet, sinne minäkin menen, ja mihin sinä jäät, sinne minäkin jään; sinun kansasi on minun kansani, sinun Jumalasi on minun Jumalani.” Booas ja Ruut = esikuva Jeesuksesta ja seurakunnasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit