Isänpäivä !

Huomenna meillä on taas arvostuksen kohteena isät. Isänä olemine on todella positiivisesti arvostettava elämän rikkaus. Me ihmiset synnymme poikina ja tyttöinä, emme isinä ja äiteinä. Isäksi tuleminen vaatii määrättyä elämänkatsomusta ja ennenkaikkea elämänkumppanin samanlaista käsitystä elämän antamasta rikkaudesta.Isyys ja äitiys ovat todellä rikkautta ja rakkautta.

Kitkon opissa pitäisi isän päivä olla vuoden arvostetuin päivä. Kirkon jumala on isä. Mikä on kirkon oppi ?

4 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Kyllä sitä isäksi tullaan sangen usein ihan tietämättään ja vahingossa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Reino Suni sanoo:

   Sekin pitää paikkansa, mutta sekin lähtökohta elämän rikkaudelle ymmärretään. Eläämässämme ei ole mitään sataprosenttista totuutta kuin kuolemamme.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Te olette kaikki tyynni Korkeimman poikia, sanoo Psalmi.

  Ja ISÄKSI, evankeelisesti, ei ole lupa sanoa ketään muuta, kuin sitä joka on taivaissa. Teillä on vain yksi Isä. Paavalin mukaan se isä on Paavali itse, koska hän on synnyttänyt teidät evankeliumin kautta. Siis neitseellisesti.

  Minä luulen, että juuri tästä on syntynyt satu joulupukista ja tontuista, pukillahan ei alunperin ollut edes muoria ja tyttötonttuja on alkanut ilmestyä vasta viime aikoina. Eli, yksi isä ja pojat.

  Voisko sanoa, että Valkohapsisen perhe laajenee feministiseen suuntaan ja tyttöjä syntyy todennäköisesti ylösnousemuksen kautta, koska pukki ja muori ovat jo vanhoja, eikä heidän sovi harrastaa likioloa sellaisessa mielessä, mitä vauvantulo edellyttää, eikä siksi voida näyttää myöskään vauvanhoitoa, joten tyttöjä syntynee, eli nousee kuin sieniä sateella, ihan valmiina pakkauksina työhön ja puuron keittoon. Ja pojathan ovat kuolemattomia jo alunpitäen olleet, joten he tietysti askartelevat autoja ja junia maailmaloppuun saakka.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tarja Parkkila sanoo:

   Mielenkiintoiseksi asian tekee myös se havainto, (lisäyksensä edelliseeni,) että Taivaan isän tarhaan nousevat tyttöpapit ja Valkohapsisen tyttötontut nousevat samoihin aikoihin, ikäänkuin ylös mitättömyydestä, olemattomuudesta näkyviksi.

   Talitha Koum. Tyttö nouse ylös.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit