Iloitsen!

Monenlaista murhetta elämässä riittää ja tuulikin käy jatkuvasti Siperian suunnalta, pakkasta piisaa. Kaiken tämän keskellä lämmittää suuresti mieltä ja sydäntä kansalaisten aktiivisuus tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Kyllä. Käytän tarkoituksella sanaa tasa-arvoinenavioliittolaki, koska siitä minun mielestäni on kyse. Kyse on minulle vain ja ainoastaan oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta. Joku kuvittelee, että sivilisaatio mullistuu, romuttuu tai kaatuu. Joku pelkää, että Jumala rankaisee. Joku ennustaa, että lopunajat alkavat. Minun sydämessäni on kuitenkin syvä ja vilpitön, rehellinen ja aito vakaumus, jonka mukaan tämä kehitys on oikein.

Jumala ei ole epäoikeudenmukainen sadisti, joka haluaisi riistää joiltakin luoduiltaan ihmisoikeudet. Minä uskon Jumalaan, Kaikkivaltiaaseen Luojaan, joka ei tee virheitä luomistyössään. Kun hän luo jonkun homoksi, hän ei ole mokannut. Jokaisella luodulla on oltava samat oikeudet ja samat velvollisuudet ihmisinä.

Sateenkaariperheitä tuntevana tiedän, että lasten tasapainoinen kasvu ja kehitys eivät riipu millään tavalla vanhempien sukupuolisesta suunatutumisesta, vaan aivan muista seikoista.

Kaikkea sitoutunutta, toiselle hyvää tekevää rakkautta on siunattava ja tuettava. Kaikkea väkivaltaa on vastustettava - tapahtuupa se sitten heteroiden tai homojen, ateistien tai uskovien keskuudessa.

Poimin tähän nimettömänä muutamia puhuttelevia facebook-kommentteja aiheesta tämän päivän matkalta:

"Vuosikymmen sitten ajattelin, että avioliitto kuuluu vain miehelle ja naiselle. Viime vuosina raamattunäkemykseni on kuitenkin muuttunut melkoisesti. Olennaista Pyhässä kirjassa on Jumalan rakkauskirje, jonka ruumiillistuma on Jeesus. Elämän ohjekirjana Raamatun kanssa päätyy jatkuviin ongelmiin. Eikö niin, että lainsäädäntö on tarkoitettu ihmisten hyvinvointia varten eikä ihmisten hyvinvointi lainsäädäntöä varten. Jokaisella aikuisella täytyy olla vapaus sitoutua kehen haluaa ja yhteiskunnan on hyvä sitä tukea."

"Riekkinen ja Kylliäinen totesivat Yle:n aamutelevisiossa tasa-arvoisesta avioliittolaista: Tämä on juuri niitä armon ja rakkauden kysymyksiä, joissa kirkko voisi olla eturintamassa viemässä lippua eteenpäin - puolustamassa jokaisen oikeutta olla yhteiskunnassa täysivaltainen."

"Kun aina välillä puhutaan 'Raamatullisesta avioliittokäsityksestä', niin kannattaa muistaa, ettei se vastaa samaa kuin avioliitto Suomessa tai Yhdysvalloissa 1900-luvulla. Eikä siitä voi suoraan johtaa ihannetta 2000 luvulle."

"Tänään käveli hyisellä asemalla vastaan transnainen. Tuli hyvä mieli, kun ajattelin, että siinä hän saa kävellä ja olla oma itsensä. Ja että kaikki saavat rakastaa, joissa vain rakkauden ihana roihu palaa. Ja siitä taas tuli mieleen, minkä ihmeen takia ihmisellä on tarve puuttua siihen, millainen toinen on. Miten siihen voisi oikeuttaa edes pyhä kirjoitus, joka määrittää jonkin olemisen... tai tekemisen vääräksi? Sen ymmärrän, että taustalla voi olla pelko omasta tai omien lasten lankeamisesta olemaan se, mikä pohjimmiltaan on. Siitähän seuraa jos ei häpeää niin ainakin sopeutumisen vaivaa ja muutoksen surua. Mutta ihan väkisinkin kaikessa moraalisessa pahennuksessa on myös Vanhan testamentin alkumyyttien Jumalan pelkoa, kuvitelmaa siitä, että Ylin Moraalinvartija kulkee meidän sodomamme ja gomorramme makuukammareissa laskemassa, kannattaako tämä kaupunki pelastaa vai ei. Olen tänään allekirjoittanut kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Tein sen siksi, että kristittynä olen sitoutunut rakentamaan kristillisten arvojen mukaista maailmaa."

 

 

 

 

31 kommenttia

 • Helena Paalanne sanoo:

  Markku Virta, kirjoitin sen toteamuksena siinä hengessä, että on lähdettävä tosiasioiden tunnustamisesta. En siinä hengessä, että tämänhän me rusikoimme läpi vaikka väkisin. Samaa sukupuolta olevien mahdollisuus solmia avioliitto lain edessä on asia, jota vastustavilla on mahdollisuus ainoastaan saada torjuntavoittoja.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Petri Ristimäki sanoo:

  Markku Virta kirjoitti: ”surullinen … myös tällaisen periaatteen ”jos tahtomme ei toteudu nyt, niin pian se toteutuu” takia.”

  Oletko sitten nähnyt tuollaista periaatetta paljonkin? Minä olen nähnyt vain realistisia arvioita siitä, mitä tulee tapahtumaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Petri Ristimäki sanoo:

  Kyllä minun täytyy nyt tunnustaa, että minua huvittaa seurata, miten ”surullisia” ja huolissaan tietyt tahot ovat, kun näyttää siltä, että tasa-arvoinen avioliittolaki joka tapauksessa toteutuu. Siinä on elämää suuremman nyyhkytarinan ainekset kasassa.

  Minuakin toisaalta surettaa, että vastustajien suhteellisuudentaju on tässä asiassa haudattu syvälle piiloon. Se on aina huono asia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Virta sanoo:

  Petri Ristimäki. Emilia Karhu ilmoitti olevansa asiasta iloinen, minä surullinen. Siinä kaikki. Olisi mielenkiintoista tietää, miten sinä minua tuntematta, pystyt yhdistämään minut ”tiettyihin tahoihin ” ja ”vastustajiin” ja mitä näillä sitten tarkoitetaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Esko Tienhaara sanoo:

  Surullista se on, kuten Markku tuossa edellä sanoi. Ei siinä mitään, että maailma menee niin kuin se on Raamatussa ennustettukin, mutta se, että niin suuri määrä ihmisiä on kadottanut Jumalan tuntemisen.

  Jeesus kuoli ristillä jokaisen ihmisen puolesta johtaakseen meidät kaikki Isän luokse taivaan kotiin, mutta se ei näytä merkitsevän monille mitään. Jumalan tunteminen on hänen sanansa kunnioittamista ja tottelemista parhaan kykymme mukaan. Kukaan muu kuin Jeesus ei ole siinä täydellinen, mutta juuri siksi kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet selvitä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ilkka Kanniainen sanoo:

  Emilia, tämä asia ei ole ollenkaan niin yksinkertainen kuin tässä blogissasi annat ymmärtää. Lue tämä: http://raapustus.net/?id=118 Lisäksi vielä: Raamattuhan täysin yksiselitteisesti tuomitsee homosuhteissa elämisen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Emilia Karhu sanoo:

  Voi Esko. Kirjoitat mm. ”Jeesus kuoli ristillä jokaisen ihmisen puolesta johtaakseen meidät kaikki Isän luokse taivaan kotiin, mutta se ei näytä merkitsevän monille mitään.”

  Ymmärränkö nyt oikein, että sinun mielestäsi Kristuksen sovitustyö ei merkitse mitään ihmisille, jotka kannattavat kaikkien luotujen tasa-arvoisia ihmisoikeuksia?

  Itse ainakin uskon, että Kristus on tie, totuus ja elämä. Hänen sovitustyönsä kautta meillä on pääsy Jumalan luokse – ikään, kokoon, väriin, sukupuoliseen suuntautumiseen tai yhtään mihinkään muuhunkaan seikkaan katsomatta. Jumala on voimallinen pelastamaan ihan kenet hän tahtoo. JA jos olen oikein ymmärtänyt, Raamattu viestii monessa kohtaa, että Jumala tahtoo kaikkien pelastuvan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Emilia Karhu sanoo:

  Raamatun selvästä sanasta löytyy tuhansia erilaisia tulkintoja. ONNEKSI tärkeää ei ole se, mitä minä uskon ja ymmärrän, vaan se, mitä Jumala on.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Katsoin, missä mennään: 130 000 on ylitetty.

  Emilialle ja Panulle kaunis kiitos hyvistä teksteistä!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Vihriälä sanoo:

  ONNEKSI tärkeää ei ole se, mitä minä uskon ja ymmärrän, vaan se, mitä Jumala on.

  Emilia, mistä tiedät, mitä Jumala on? Ja mitä Hän ajattelee? Tuntuuko siltä, että sinun Jumalasi ajattelee yllättävän monesta asiasta samalla tavalla kuin sinä itse?

  Ilmoita asiaton kommentti