Hyväksyvätkö ”kristilliset” ihmisen arvon loukkaamattomuuden?

Halla-Aho on sitä mieltä, että kansanedustajan puheitten suitsiminen on häpeällistä. Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen on hänen kanssaan samaa mieltä ja sanoo, että vihapuhetta voi suitsia vain diktatuurissa.

Eli että maahanmuuttajia ja pakolaisia saa sanoa ”vieraslajiksi”, toisin sanoen, kieltää täydellisesti heidän ihmisarvonsa. Eivät ole ihmisiä. Ovat ”vieraslaji”.

Voisitko Päivi avata Ison Kirjan ja perehtyä siihen, mitä Raamattu sanoo pakolaisista? Jos Perussuomalaiset voivat kutsua pakolaisia ”vieraslajiksi”, kristitty ei voi. Olisiko Päivi siis anteeksipyynnön paikka. Sinulla ei voi olla Jumalalta lupaa tukea toista kansanedustajaa, joka eduskunnan puhujapöntöstä syljeskelee pakolaisten päälle.

  • Tosiasiat puhuvat muuta. Suomeen massavaelluksessa tulleet eivät ole pakolaisia. He ovat tulleet ilmaisen ylläpidon maahan. Tästä saamme kiittää hallituksiamme.

   Jollei täällä ylläpidettäisi tulijoita vuodesta toiseen, ei tänne kukaan eksyisi. Pääosiltaan nuoret terveet miehet jättivät heikoimpansa ja lähtivät itse käpälämäkeen, mikä ei ole kunnioitettavaa.

   Suomi ei ratkaisse maailman perusongelmaa toimillaan. Se ongelma on järjetön väestön määärä ja lisääntyminen. Kukaan kirkkomme pappi tai virkamies ei puhu tästä sanaakaan ja poliitikot vaikenevat täysin. Tähän hulluuteen on tultu, ettei kenenkään mieli pahoitu.

  • Nuoret miehet jättivät heikommat kotiin hankkiakseen täällä heille elannon. Olisiko heikot lähetettävä ulkomaille tienaamaan kotiin jäävien raavaiden miesten puolesta?

  • En nyt ihan saanut kiinni, miten tämä Juuson kommentti liittyi sananvapauteen…

   Tästä tuli mieleen, että tietyllä tavalla ajatteleville tulee vastaan mielenkiintoinen ongelma tulevaisuudessa. Kun vastustetaan sekä maahanmuuttoa että ilmaston muutokseen keskittymistä, mitäs sitten tehdään, kun niitä ilmastopakolaisia alkaa tulla Eurooppaan?
   Sitten pitänee keksiä taas joku uusi vastustuksen aihe…

   Politiikka tuntuu olevan sitä, että oppositio vastustaa aina hallitusta riippumatta siitä, keitä milläkin puolella on ja mikä on asia. Tämä koronatilanne taisi olla se ainoa asia, jossa kaikki oli edes jossain määrin yhtä mieltä.

  • JUUSO,

   kovin on kielteinen kantasi. Suhtaudutko samalla tavalla esi-isiimme ja äiteihin, jotka sadointuhansin lähtivät Suomesta Amerikkaan, Australiaan ja myöhommin Ruotsiin?

   Silloin ei puhuttu elintasopakolaisista, mutta nälkää pakoon ja leveämmän leivän perässä hekin lähtivät.

 1. Valtakunnansyyttäjä on joutunut aiemminkin räsäsläisen uskonsuunnan hampaiden kiristelyn kohteeksi.

  Valtakunnansyyttäjä ja uskovaisten kapina esivaltaa vastaan

  https://www.kotimaa.fi/blogit/valtakunnansyyttaja-ja-uskovaisten-kapina-esivaltaa-vastaan/

  Panettelulla hiljentäminen eli miten valtakunnansyyttäjä koetetaan murtaa

  https://www.kotimaa.fi/blogit/panettelulla-hiljentaminen-eli-miten-valtakunnansyyttaja-koetetaan-murtaa/

  Laajasalo on oikeassa ja Räsänen eksynyt?

  https://www.kotimaa.fi/blogit/laajasalo-on-oikeassa-ja-rasanen-eksynyt/

  Saaga esivaltaa vastaan saa todennäköisesti jatkoa Mäenpään tapauksen jälkeen. Ehkä tästä uusimmasta osastakin pitäisi tehdä blogi.

  • En huomannut mainostavani, mutta kiva, kun nostit esiin ja mainostat.

   Entä keitä mahtavat olla ne asiantuntijat, joiden pitäisi tarkistaa? Kaalimaata vartioivat pukit? Muita ei kiinnosta ja miksi edes pitäisi.

   Mutta 10 vuotta myöhemmin, kun sain oman työni päätökseen, valo on alkanut paistaa sakastiin. Samaan suuntaan ollaan menossa tiellä, jota olen viitoittanut.

   UT2020 herättää kiinnostusta

   https://www.kotimaa.fi/blogit/ut2020-herattaa-kiinnostusta/

   Uusi tanskalainen raamatunkäännös

   https://www.kotimaa.fi/blogit/uusi-tanskalainen-raamatunkaannos/

   Voitaisiinko kuitenkin pysyä Jussi Halla-ahon ja Päivi Räsäsen poliittisuskonnollisessa liitossa, jossa kuherruskuukausi näyttäisi olevan ohi ja hynttyitä sovitetaan samaan kaappiin. Ja jäädään odottamaan, miten Petteri Orpo kiemurtelee irti Mäenpään ja Ano Turtiaisen asettamista haasteista. Tulevaa hallituspohjaa tässä sovitetaan yhteen, jotta lestadiolaisen Sipilän ja katolilaisen Timo Soinin viitoittamalla tiellä voidaan jatkaa.

 2. Keskustelu jatkuu ja näyttää vain vilkastuvan. Aluksi terveiset Järvenpäästä, jossa sukulaisporukalla juhlittiin pojanpoikamme Tuomaksen ylioppilaaaksituloa nyt iltapäivällä. Kotiin palattuani olen lukenut Merja Eräpolun / Päivi Räsäsen kirjoitukset ja koettanut sen jälkeen selvittää, mitä TV-Uutiset YLE:llä ja MTV:llä eilen eduskunnasta kertoivat.

  MERJA,

  kuten blogissani kerroin, perustui kannanottoni kahden henkilön, Jussi Halla-Ahon ja Päivi Räsäsen eilisiin TV-uutisten haastatteluihin. Halla-Aho sanoi, että kysymyksessä oli häpeällinen farssi, joka oli häpeäksi koko talolle. Päivi Räsäsen haastatteluosiota en jostain syystä löytänyt, mutta muistinvaraiusesti hän sanoi, että kansanedustajan puheen kieltäminen voisi tapahtua vain diktatuurissa. Näihin kahteen otin kantaa.

  Kirjoitit: ”Valitettavasti Palmu puhuu totuudenvastaisesti.” Tietääkseni eduskunnassa ei saa väittää toisen valehtelevan, mutta ”puhua totuudenvastaisesti” on merkityssisällöltään se sama. Voitko täsmentää, missä valehtelen?

  Kun sitten todisteeksi lainaat Päivi Räsästä itseään, mitä se tässä asiassa todistaa? Päivi kertoo, ettei hän puhu rasismin, vaan sananvapauden puolesta. Tietenkin, se on hänen oma tulkintansa ja taitaa olla myös perussuomalaisten tulkinta. Faktaa tässä on, että parlamenttimme enemmistö piti asiaa oikeuden tutkinnan arvoisena, Halla-Aho ja kumppanit ei, ja KD liittyi heihin.

  Sen tajusin vasta blogin kirjoitettuani, että Räsänenhän puhuu tässä todella omassa asiassaan. Siihen en ole niin perehtynyt, että osaisin siitä mitään sanoa, mutta sen luulen ymmärtäväni, että eilisessä äänestyksessä oli kysymys siitä, koskeeko laki myös kansanedustajia, vai ovatko he sen yläpuolella. Länsimainen demokratiakäsitys perustuu olennaiselta osin oikeudenkäytön riippumattomuuteen. Äänestyksen voittanut vähemmistö oli sitä mieltä, ettei oikeus voi eikä saa heihin koskea.

  En ehkä ole nyt terävimmilläni tästä mitään sanomaan, mutta uus päivä vielä kaiken muuttaa voi.

  • No en tiedä mutta… Olisiko mahdollista puhua asioista ja ilmiöistä mainitsematta ihmisten nimiä?

  • Niin?
   Olen ihan samaa mieltä.

   Mutta siinä juuri tarvitaan viisautta ja armollisuutta. Arvioida onko oikeasti tarpeellista nostaa joku tietty ihminen esiin ja syyttää häntä erittäin näkyvästi ja kuuluvasti, tietyn tulkinnan pohjalta. Tai lukemansa uutisen tai somekeskustelujen pohjalta.

  • SARI, viisautta ja armollisuutta tarvitaan, aivan niin. Mikään keskustelu, dialogi ei kanna hedelmää ilman viisautta ja armollisuutta ja toisen kuuntelemista. Mitä tähän blogiini tulee, se ei ollut harkittu, vaan spontaani reaktio asiaan, josta koko valtakunt kiihkeästi keskusteli. Joka uutislähetyksessä se oli ykkösaiheena. Yhdessä uutislähetyksessä olivat päähaastateltavina Halla-Aho ja Räsänen, ja heiulle kirjoitin, ”vastasin”. En valinnut kahta persoonaa moittiakseni heitä, vaan he olivat koko tämän valtakunnallisen kiistan ytimessä. Siksi en osaa pyytää heiltä anteeksi, koska he ovat itse paikkansa valinneet, eivätkä häpeä omia mielipiteitään – joista siis olen totaalisen eri mieltä.

  • ”Siksi en osaa pyytää heiltä anteeksi, koska he ovat itse paikkansa valinneet, eivätkä häpeä omia mielipiteitään – joista siis olen totaalisen eri mieltä.”

   -Mistä olet eri mieltä? Jos olet mahdollisesti tehnyt tulkinnan heidän kannanotoistaan, ja olet siltä pohjalta eri mieltä…?

 3. MERJA ERÄPOLKU,

  MERJA, halusitko Sinä keskustella tästä kysymyksestä? Vai halusitko vain leimata minut valehtelijaksi ja kiillottaa kansanedustaja Päivi Räsäsen kilpeä?

  JOS olet valmis keskustelemaan, haluan selventää omaa ajatustani. Minusta se, että joku sanoo puolustavansa hyvää ja taistelevansa pahaa vastaan on arvotonta puhetta, jos hänen elämänsä ja tekonsa eivät anna sille katetta. Päivi Räsänen ei kannnata rasismia, mutta hän kannattaa sitä, että edustaja Mäenpää saa sanoa Suomeen muualta tulevia vieraslajiksi.

  Nyt en puhu enää Räsäsestä, vaan yleisellä tasolla:

  Maailmassa tehdään erittäin paljon pahaa ”hyvässä tarkoituksessa”. Riistoa, sortoa, väkivaltaa, jolla puolustetaan meitä ja oikeita arvoja.

  Otan nyt vain yhden esimerkin oikein kaukaa, enkä ole tarkistanut sen historiallista paikkansapitävyyttä. Olen jostain lukenut eurooppalaisista maahantunkeutujista Pohjois-Amerikassa
  (siis satoja vuosia sitten, nykyisistä Donald Trampin kannattajista). Kun he tulivat tuhonneeksi alkuperäiskansat ja niitten kulttuurin, joku piispa keksi intiaanien ym turvaamiseksi keinon: tuodaan mustia Afrikasta meille orjiksi. Tarkoitus oli hyvä, mutta seurauksena oli yhä jatkuva sorto USA:ssa.

 4. SARI,

  olen samaa mieltä eduskunnan enemmistön kanssa, joka oli sitä mieltä, ettei rasistista ja syrjivää puhetta pidä hyväksyä ja että asia kuuluu käsitellä oikeudessa. Eri mieltä olen eduskunnassa voittaneen vähemmistön kanssa. jonka päämies sanoi, että vastuun ulottaminen heidän edustajansa puheisiin oli häpeällinen farssi. Äänestyksessä Räsänen ja muut n.k. kristilliset liittyivät Perussuomalaisten tukijoihin. Selitykset sitten erikseen.

  • Olikohan äänestyksen kysymyksen asettelussa jotain vialla, kun Päivi sanoi, että äänestettiinkin itse asiassa toisesta asiasta, tai ainakin hän äänesti?

Heikki Palmu
Heikki Palmu
Uusi, neljästoista kirjani "Jeesus vai Paavali? Pohdintoja uskonasioista. (Väyläkirjat 2022) on poleeminen, se haastaa keskustelemaan Raamatusta, uskosta ja kirkosta. Koska sitä ei ole kaikissa hyvinvarustetuissakaan kirjakaupoissa, kannattaa se tilata verkkokaupasta osoitteella vaylakirjat.fi. (23 e) Sillä hinnalla se tulee postin kautta - mukaan tarvitaan postiosoite ja puhelinnumero. Älä anna kristillisen kirjan kuihtua! Tue sitä aktiivisesti! Pysy mukana!