L

 

 

.

119 kommenttia

 • Kimmo Heinilä sanoo:

  Tapio, en ole unohtanut mitä Jumala sanoi Hesekielille Sodoman synnistä. Eksegeetit lainaavat mielellään tuota kohtaa, mutta lopettavat asian ajatuksellisesti kesken. Itsekkyys oli todellakin Sodoman synti, mutta miten se ilmeni, siitä Jumala sanoi Hesekielille näin: ”He kävivät yhä julkeammiksi ja ryhtyivät minua uhmaten yhä uusiin iljettävyyksiin ja silloin minä pyyhkäisin heidät pois, kuten olet nähnyt.” (Hes. 16: 50).

  Mitä Jumala mahtaa tarkoittaa iljettävyyksillä? Eiköhän vain muutakin kuin vieraitten häpäisemistä? Siitä Juuda kirjoittaa, kuten olen jo maininnut, että ne olivat ”siveettömyys ja luonnonvastaiset himot”.

  Itsekkyys todellakin johti yhä julkeampiin tekoihin, jotka olivat luonteeltaan seksuaalista hillittömyyttä ja luonnonvastaisten himojen eli homoseksuaalisten tekojen toteuttamista.

  Tässä asiassa Raamattu on koherentti eikä sitä voida pyrkimyksistä huolimatta muuttaa muuksi. Toisin sanoen, homoseksuaalisuuden toteuttamista ei voida puolustella Raamatulla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Heinilä sanoo:

  Tapio, mielestäsi ole kirjoittanut ”täyttä puppua”, kun olen pyrkinyt osoittamaan, että Paavalin raamatuntulkinta Roomalaiskirjeen ensimmäisessä luvussa on linjassa Vanhan testamentin ja Uuden testamentin muitten kohtien kanssa.

  Kun siis Vanhan testamentin mukaan homoseksuaalisuuden toteuttaminen on verrattavissa kauhistavuudeltaan insestiin, niin Paavalin käsitys homoseksuaalisuudesta Roomalaiskirjeessä on samansuuntainen: se on Jumalan tahdon vastaista. Onko tämä mielestäsi puppua?

  Entä tämä?: ”Jumalan viha ilmestyy taivaasta ja kohdistuu kaikkeen jumalattomuuteen ja vääryyteen, jota ihmiset tekevät pitäessään totuutta vääryyden vallassa.” (Room. 1: 18). Näyttääkö tämä siltä, että Jumalan laki on kumottu? Paavali, joka kirjoitti kristittyjen vapautuneen lain orjuudesta, kirjoitti myös, että Jumalan viha ilmestyy kaikkea vääryyttä kohtaan. Siis vähän samaan tapaan kuin Sodomassa.

  Kyllä Jumala tuomitsee syntisen maailman, kuten esimerkiksi Ilmestyskirjassa opetetaan. Mutta onko meidän pakko edistää jumalattomuutta ja valheellisuutta? Tuskinpa.

  Kaikki ihmiset kelpaavat Jumalalle Kristuksen tähden ja armosta, myös homot. Raamattu ei kuitenkaan anna lupaa hillittömyyteen homoille ja heteroille tai muulla tavalla seksuaalisesti suuntautuneille. Jumalan viha ja tuomio kohtaa kaikkea jumalattomuutta ja valheellisuutta. Siksi meidän täytyy tehdä parannusta myös Raamatun vääristelystä, ja kaikesta muusta pahasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Kimmo Heinilä: ”Entä tämä?: “Jumalan viha ilmestyy taivaasta ja kohdistuu kaikkeen jumalattomuuteen ja vääryyteen, jota ihmiset tekevät pitäessään totuutta vääryyden vallassa.” (Room. 1: 18). Näyttääkö tämä siltä, että Jumalan laki on kumottu?”

  Miten jae liittyy Jumalan lakiin? Ei mitenkään.

  Olen käsitellyt Roomalaiskirjeen 1 lukua blogeissa

  https://www.kotimaa.fi/blogit/roomalaiskirje-118-32-eli-mita-jukka-norvanto-jatti-kertomatta/

  https://www.kotimaa.fi/blogit/sansa-heittaa-bensaa-liekkeihin/

  Sovitaanko niin, että luet blogit ja otat sieltä jonkin kohdan, joka on mielestäsi väärin tulkittu. Katsotaan sitten tarkemmin. niin päästään eteenpäin jankkaamisesta.

  Lue seuraava:

  ”Sentähden minä olen sitä mieltä, ettei tule rasittaa niitä, jotka pakanuudesta kääntyvät Jumalan puoleen, vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta. Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina.” Silloin apostolit ja vanhimmat ja koko seurakunta näkivät hyväksi valita keskuudestaan muutamia miehiä ja lähettää heidät Antiokiaan Paavalin ja Barnabaan mukana, nimittäin Juudaan, jota kutsuttiin Barsabbaaksi, ja Silaan, jotka olivat johtavia miehiä veljien joukossa; ja kirjoittivat heidän mukaansa näin kuuluvan kirjeen: ”Me apostolit ja vanhimmat, teidän veljenne, lähetämme teille, pakanuudesta kääntyneille veljille Antiokiassa ja Syyriassa ja Kilikiassa, tervehdyksen. Koska olemme kuulleet, että muutamat meistä lähteneet, joille emme ole mitään käskyä antaneet, ovat puheillaan tehneet teidät levottomiksi ja saattaneet teidän sielunne hämmennyksiin, niin me olemme yksimielisesti nähneet hyväksi valita miehiä ja lähettää heidät teidän tykönne rakkaiden veljiemme Barnabaan ja Paavalin kanssa, jotka ovat panneet henkensä alttiiksi meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimen tähden. Me lähetämme siis Juudaan ja Silaan, jotka myös suusanalla ilmoittavat teille saman. Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät: että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!” Niin heidät lähetettiin matkalle, ja he tulivat Antiokiaan; siellä he kutsuivat koolle seurakunnan ja antoivat heille kirjeen. Ja kun he olivat sen lukeneet, iloitsivat he tästä lohdutuksesta.”

  Iloiseeko Heinilä lohdutuksesta ja vapautuksesta Mooseksen laista?

  Heinilä huomioi, ettei haureuden kohdalla ole kieltoa, vaan kehotus välttämään. Ja koska Paavali oli sitoutunut apostoliseen päätökseen, niin on mieletöntä ryhtyä esittämään, että Roomalaiskirjeessä hän jakelee tuomioita homoille Mooseksen kirjan mukaisesti. Heinilän jutuista ymmärtää, ettei hänen edustamallaan kristillisyydellä, tai mitä se sitten onkaan, ole mitään tekemistä Ut:n opin kanssa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Heinilä sanoo:

  Tapio, kirjoitat Heinilästä niin kuin kirjoittaisit muille lukijoille etkä minulle.

  Kirjoitat loukkaavasti, kun viittaat siihen, että ”hänen edustamallaan kristillisyydellä, tai mitä se sitten onkaan, ei ole mitään tekemistä Ut:n opin kanssa.”

  Koska asiallinen keskustelu ei kanssasi ole mahdollista, lopetan omalta osaltani tähän.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Tällaisessa julkisessa keskustelussa kirjoitetaan toki aina ’muille lukijoille’.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Juuri näin. kirjoitan lukijoille.

   Miten puolustautua sanalla Ut:n puolella, kun edustaa syrjäytettyä Mooseksen lakia? Ei siihen kukaan pysty. Mutta silti ei tehdä parannusta. No, se on juuri lakijuutalaisuuden ominaisuus. Tulen sitä vastaan kirjoittamaan yhtä kiivaasti kuin apostoli, sillä se myrkyttää Kristuksen evankeliumin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Tapio Tuomaala oletko sitä mieltä että Jumala on muuttanut mieltään VT.n jälkeen?

   Siis kun Hän Sanoo kauhistukseksi jotain VT.n puolella niin nyt Hän ei olisikaan sitä mieltä vaan hyväksyy esim homouden?

   3. Moos. 18:22 Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   ”oletko sitä mieltä että Jumala on muuttanut mieltään VT.n jälkeen?”

   Hesekiel: ”Kuitenkin minä kättä kohottaen vannoin heille erämaassa, että minä hajotan heidät pakanain sekaan ja sirotan heidät muihin maihin, koska he eivät pitäneet minun käskyjäni, vaan ylenkatsoivat minun käskyni, rikkoivat minun sapattini ja heidän silmänsä pälyivät heidän isiensä kivijumalain perään. Niinpä minäkin annoin heille käskyjä, jotka eivät olleet hyviä, ja oikeuksia, joista he eivät voineet elää,”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Salla Tyrväinen sanoo:

  Hyvänen aika! Eikö nyt jokainen lukutaitoinen voisi tunnustaa sitä, että Raamatun kirjat on kirjoitettu patriarkaalisissa eli naista alistavissa yhteisöissä/kulttuureissa, jotka sellaisina olivat myös homofoobisia.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Voi toki. Joukossamme on vain niitäkin, joille homofobinen patriarkaalisuus on Jumalan luoma järjestys, jota ei saa särkeä. Heidän lukutaitonsa ei riitä näkemään, että Raamatussa on jo näkyvissä sen kehityksen versoja, joka on johtanut oman aikamme avoimeen tasa-arvoon. ”Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin — ettekö huomaa? Minä teen tien autiomaahan ja joet kuivuuden keskelle.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Olisi mielenkiintoista kuulla vastaus siihen onko Jeesuksen antama rakkauden kaksoiskäsky ihmiselle hyväksi vai pahaksi?

   Siis kun tekee sitä mikä on Jumalan tahto ja tekee lähimmäiselle niinkuin itselle haluaisi tehtävän.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Kansojen tuomiosta käy selkeästi ilmi, että niin uskovat kuin ei-uskovat tuomitaan rakkauden käskyn mukaisesti eli miten olet kohdellut Jeesuksen vähimpiä veljiä ja sisaria. Ei kysytä mitään sellaista, johon kristillisyys valmistaa omiaan vesikasteiden ja kätten päälle panemisen ja sakramenttien ja uskontunnustusten avulla. Jumala on oikeudenmukainen jokaista ihmistä kohtaan riippumatta henkilön suun tunnustuksesta, uskonnosta, ihon väristä, kielestä, sukupuolisesta suuntautuneisuudesta, sosiaalisesta ja taloudellisesta asemasta.

   Suurimmassa vaarassa maalata itsensä nurkkaan ovat oikeaoppiset uskovat, niin kristillisyydessä kuin islamissa jne. Ei turhaan apostoli kerro, että kirjain tappaa. Ellei Henki tee eläväksi, niin kirjaimesta ei ole mitään hyötyä, vaikka osaa Raamatun tai Koraanin etu- ja takaperin.

   5.Moos.33:3 ”Hän rakastaa kansoja; kaikki niiden pyhät ovat sinun kädessäsi. He asettuvat sinun jalkojesi juureen, ottavat oppia sinun sanoistasi.”

   Jumala ei muutu, joten sana on edelleen voimassa. Siten oikeamielinen eli lammas kansojen tuomiossa ei voi tarkoittaa vain kristittyjä. Lammas voi olla hindu ja vuohi voi olla palvottu kristitty. Se selittää tyrmistyksen niin lampaiden ja kuin vuohien kohdalla. Tuomio ei mene sen mukaan kuin odotetaan ja miten kristillisyys opettaa 2 miljardin ihmisen suulla. Jos menisi, niin ei olisi tyrmistystä, kun kaikki menee kristillisen opetuksen mukaisesti. Jeesuksen edessä nimittäin pakanat tajuavat, etteivät ole Häneen uskoneet ja ettei heillä ole toivoa. Kristityt ovat varmoja autuudestaan. Tyrmistys kuvaa sitä, miten osat vaihtuvat, kun tuomion perusteena on se, miten on kohdellut lähimmäisiään.

   Kansojen tuomio ei muuta pilkkuakaan Raamatun ilmoituksesta ja siitä, mitä apostolit ovat kirjoittaneet ja Jeesus on sanonut. Kansojen tuomio on paras todistus siitä, miten ulkona kristikunta on Raamatun ilmoituksesta. Ja kun se on ulkona, niin sen asema on sama kuin kaikkien maailman ihmisten. Jos kristikunnan oppi menisi yksi yhteen Jeesuksen todistuksen kanssa, niin kristikunta ei seisoisi vuohien ja lampaiden joukossa, vaan Jeesuksen vieressä, vähimpinä Kristuksen veljinä ja siskoina, jotka ovat niin maailmalle kuin kristillisyydelle outoja, ts. muukalaisia, toisuskoisia, vihollisia.

   Kirjaimen tappamat kristityt tai muslimit pitävät jokaista toisuskoista outona, muukalaisena, vihollisena, uhkana, käännytettävänä, helvettiin tai kadotukseen joutuvana.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti mitä on tasa-arvo Raamatullisesti?

  Minä luen kyllä evankeliumin sanomaksi rakkaudeb eli kaikki tapahtuu rakkaudesta käsin, ihminen luopuu kaikesta rakkauden tähden, siis omasta sydämen halusta, ei pakosta tai käskemällä. Ei Jumala pakota ketään rakastamaan itseään ja kaikkia lähimmäisiä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Ei Jumala pakota ketään rakastamaan.” Ei, mutta Hän itse rakastaa. Kristillinen tasa-arvo perustuu sille, että olemme Jumalalle rakkaita.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Martti Pentti ketä Jumala rakastaa, kaikkioka, luterilaisia, ……?

   Miksi Hän laittaisi rakastamat ihmisensä kärsimään ja kadotukseen?

   Eikö rakastava isä tee kaiken voitavansa että hänen lapsensa olisi onnellinen, kuinka enemmin Jumala tämän tekee, siis mistä johtuu pahuus ihmisten välillä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Pasanen pääsi asian ytimeen: ”Miksi Hän laittaisi rakastamat ihmisensä kärsimään ja kadotukseen?”

   Kirkot ja vapaat suunnat opettavat niin, mutta ei Raamattu.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Martti Pentti, ketä Jumala rakastaa?” Mitähän ne enkelit Jeesuksen syntyessä lauloivatkaan: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa”. Mitähän Jeesus sanoi yöllä Nikodemukselle: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Mitähän Jeesus toistaa Johanneksen evankeliumissa: ”Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä. Pysykää minun rakkaudessani.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Joh. 14:21 Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni.”

   Alkaen ”tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi”, siis kyllä tämä erottaa pelkät kastetodistuksen heiluttajat.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Tapio Tuomaala tuot esille ”kansojen tuomion” ja sen mukaan tuot taasen ettei kysytä vesikasteita ym, siis mikä on mitä Jumala kateuteen asti halajaa ihmisessä?

  Mikä on se miksi Jumala ihmisen pelastaa?

  Minä en todellakaan kadehdi vaikka Jumala pelastaisi kaikki, enhän itse ole todellakaan ansainnut pelastusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Jeesus pelastaa omansa, siis vähimmät veljensä ja siskonsa, ennen kuin palaa erottomaan lampaat ja vuohet. Miksi pelastaa? Ehkä tärkein on se, että hänen vähimpiään vihataan ja vainotaan, kuten alkuseurakuntaa. Ketkä vainoavat. No, juutalaiset. He kutsuvat nykyisin itseään kristityiksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Heinilä sanoo:

  Tapio, kirjoitit: ”Kirkot ja vapaat suunnat opettavat niin, mutta ei Raamattu.”

  Tarkoitit varmaan, että kirkot ja vapaat suunnat opettavat Jumalan rakastamien ihmisten joutuvan helvettiin, mutta Raamattu ei mielestäsi opeta niin.

  Ilmestyskirjassa sanotaan näin: ”Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa – ei niillä jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen. ” (Ilm. 14:11).

  Jeesus opettaa: ”Jos kätesi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että käsipuolena pääset sisälle elämään, kuin että molemmat kädet tallella joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen (missä mato ei kuole eikä tuli sammu). ” (Mark. 9:43-44).

  Viimeisellä tuomiolla Jeesus sanoo: ”Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen” (Matt. 25:41).

  Tapio, olet eksyksissä, koska et tunne Raamattua.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  • Pa
  • K
  • Mi
  • J
  • Ih
  • C

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  • L
  • S
  • Ki
  • G
  • H
  • Roomalaiskirje
  • U

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit

  • S
  • L
  • Ki
  • L
  • Van
  • V