Hintansa väärti

Kotimaa24 jatkaa uskontojournalistista linjaansa kertomalla kirkon, seurakuntien ja uskontojen asioista Suomessa ja vähän kauempanakin. Näillä elämänalueilla tapahtuu kiinnostavia asioita. Senpä vuoksi on hyvä, että Kotimaa24 kohentaa kuosiaan ja käärii hihat ensi vuoden alussa.

Kotimaa24 voi vuodelle 2015 tilata ennakkoon marraskuun alussa. Ennakkotilaaja saa Kotimaa24:n erikoishintaan 49 €/vuosi ja laskun kotiinsa. – Tästä tulee vielä lisätietoa sivustolle.

Vuoden 2015 alusta Kotimaa24:n tilaus tehdään lomakkeella suoraan verkkosivuilla. Verkkomaksulla tilausjakson pituuden voi valita itse yhdestä kuukaudesta (4,90 €/kk) eteenpäin.

Maksuvaihtoehdoksi voi verkkolomakkeelta valita myös kotiin lähetettävän laskun. Jos haluaa tilauksensa laskutettuna, tilausjakson pituus on joko 6 tai 12 kuukautta.

Tulevaisuudessa Kotimaa-tuoteperheeseen kuuluu Kotimaa24:n lisäksi kolme muuta tilausvaihtoehtoa:

- Kotimaa -lehden tilaus

-  Kotimaa-lehden, Kotimaa Pron ja Kotimaa Pron, Kotimaa24:n tilaus, johon sisältyy myös Kotimaan näköislehti arkistoineen sekä Koulun aamu

-  Kotimaa Pro ja Kotimaa24 eli verkkotilaus, johon sisältyy myös Kotimaan näköislehti arkistoineen sekä Koulun aamu

Että mikäkö on Koulun Aamu? Se on pieni koulujen päivänavauksia tarjoava lehti, joka on perustettu 1949, silloin nimellä Kouluhartaus. Nykyisin lehti ilmestyy sähköisenä.

Lue Kotimaa24 muuttuu maksulliseksi vuoden 2015 alussa

14 kommenttia

 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Luin kolmannen lauseen ensin vahingossa: ”Senpä vuoksi on hyvä, että Kotimaa24 kohentaa kuosiaan ja käärii hynät ensi vuoden alussa.” 🙂

  K24:n muuttaminen maksulliseksi on ilmeisen välttämätön, mutta uskalias hanke. Uskalias sikäli, että vaarana on keskustelun muuttuminen yhtä vilkkaaksi kuin KotimaaProssa. Ymmärrän, että Kotimaa on äärimmäisen riippuvainen seurakuntatilauksista (vähän työväenlehtien työväenlehtiseteleiden tapaan), silti KotimaaPro vaikuttaa keinotekoiselta ja tarpeettomalta. Toivon toki ja hiukan uskonkin, että myös maksullinen K24 jossain määrin menestyy.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jusu Vihervaara sanoo:

  Nyt haiskahtaa jo todella uskaliaalta tempulta. Pelkkä maksullisuus on jo haaste saada riittävä asiakaskunta, mutta mielestäni rinnakkaisteisten tuotteiden valikoima on liian laaja:

  (1) Kotimaa paperilehti

  (2) Kotimaa sähköinen näköislehti arkistoineen

  (3) Kotimaa24 maksullinen uutispalvelu + ilmainen kutsuvierasblogisto

  (4) KotimaaPro uutispalvelu ”vakavampaan makuun”

  (5) Koulun aamu verkkolehti

  Erityisen suuret onnittelut toimituksen markkinointiväelle, jos Kotimaa-perhe onnistuu brändäämään nämä kaikki erilliset palvelut siten, että kuluttaja ymmärtää kunkin palvelun roolin ja onnistuu ostamaan itselleen juuri sopivan paketin uskontopalveluita.

  Ei tästä ainakaan kunnianhimoa puutu. Itse kyllä suosittelisin palveluvalikoiman yksinkertaistamista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Minä tilaan K24:n vuodelle 2015, niin on muumiotkin edustettuna.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jussi Anttalainen sanoo:

  Juha Heinilä: ”Minä tilaan K24:n vuodelle 2015”.

  Ja samalla rahalla pääset varmaan taas blogistiksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kotimaa24 Ylläpito sanoo:

  Jusu Vihervaara, sallinet pari tarkennusta.

  Kotimaa24 etusivu blogeineen tulee olemaan kaikille avoin.

  Koulun aamu on ollut jo reilun vuoden verran pelkästään netissä, se löytyy jo nyt Kotimaa Prosta.

  Erillistä Kotimaan näköislehteä ei ole myynnissä, se sisältyy jo Kotimaa Prohon.

  Käyttäjän kannalta kyse on kolmesta tuotteesta: Lehti, K24 ja Pro. Niistä syntyy neljä erilaista pakettia. (1) Lehden voi tilata perinteisesti, (2) K24n jos riittää sähköinen uutisvirta, (3) Pro+K24 jos haluaa seurata myös kirkollista elämää ikään kuin kyökin puolelta ja jos on (4) heavy user eli työnsä tai muun kiinnostuksen vuoksi haluaa seurata kirkon ja seurakuntien tapahtumia ja keskusteluja, niin silloin kannattaa tilata koko paketti.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Kotimaa24 Ylläpito :”Erillistä Kotimaan näköislehteä ei ole myynnissä, se sisältyy jo Kotimaa Prohon.”

   Ai ei vai? Sellaisen kuitenkin tilasin eilen Kotimaa Oy:n sivustolta, mistä kiitos Kotimaa Oy:lle, joka lähetti asian vahvistukseksi sähköpostiini viestin: ”Kiitos Kotimaan näköislehden tilauksesta.” Laitoin tilauksen alkamispäiväksi 1.1.2015 ja nyt on mielenkiintoista katsoa, mitä sieltä saa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   Kiitokset ylläpidolle tarkennuksesta.

   Tarkoitukseni oli oikeastaan laskea erillisten sisältöjen tai tuotteiden lukumäärä. Ylläpito puolestaan jatkoi kommentissaan siitä, miten nämä sisällöt ja tuotteet on paketoitu asiakkaalle mahdollisuudeksi tilata niitä käyttöönsä.

   En luonnollisestikaan tunne Kotimaan liiketoimintaa tarkemmin, mutta ilman syvällisempää tietoa olisin itse muokannut sisällöstä seuraavat palvelut:

   (1) Kotimaa paperilehti

   (2) Kotimaa paperilehden sähköinen näköislehti

   (3) Kotimaa24 internetpalvelu

   Viimeksi mainittu siis yhdistäisi K24, Kotimaa Pro ja Koulun Aamu sisällöt yhden käyttöliitymän ja yhden tilauksen sisälle. Ymmärrän, että Pro on toimituksessa mielletty ”ammattilaissisällöksi”, mutta jättäisin sen kunkin käyttäjän asiaksi harkita, mitä sisältöä hän haluaa lukea. Yhden tilauksen malli on yksinkertaisempi kuin malli, jossa lisää maksamalla saa lisää sisältöä käyttöönsä.

   Markkinoisin noita siten, että asiakas voisi ostaa minkä hyvänsä yksittäisen palvelun yllä mainitusta kolmesta palvelusta ja jos hän tilaisi useampia palveluita, niistä voisi saada jonkinlaisen alennuksen.

   Tämä siis vain tällaista amatöörin pohdintaa…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

   Minusta Jusun ”amatöörimäinen” ehdotus on hyvä. Pointti on tietysti Kotimaan vähintään kohtalaisen suuri riippuvuus yhteisötilauksista. Seurakunnat tilaavat lehteä ja sen tuotepaketteja työntekijöilleen ja luottamushenkilöille. Tämä tietysti on omiaan vaikuttamaan sisältöön: on ollut esimerkiksi K24:ltä hiukan riskaabelia sen aika ajoin täysin yksipuolinen lestadiolaisuutisointi/lestadiolaisblogi, joissa on keskitytty lähinnä liikkeen kritisointiin. Luullakseni tätä ei ole katsottu monissa Pohjois-Suomen seurakunnissa yksinomaan hyvällä.

   Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat kirkollisesti liberaaleja. Ne ovat osin sanoutuneet irti yhteistyöstä Kotimaan kanssa.Mitä jää jäljelle? Jos minä vastaisin Kotimaan sisällöstä, siirtäisin sitä piirun pari konservatiivisempaan suuntaan, lähelle kuviteltua keskiviivaa, ihan pelkästään jo taloudellisista syistä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

   Unohdin lisätä: em. oli luonnollisesti asiaan tuskin lainkaan perehtyneen sormiverryttelyä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Lahtinen sanoo:

  Voin tulla blogistiksi, jos maksatte 5 egeä kuussa. Sitten ollaan tasoissa.

  Ei tosissaan. Ettehän te mua kestäisi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Bengt Sandberg sanoo:

  Juha Heinilä 16.10.2014 18:18 ”Suhtaudun positiivisesti tähän muutokseen. Pieni maksu poistaisi joitain väärällä nimellä kommentoijia ja toivottavasti häirikköjä on myös vähemmän”.

  Eri mieltä ei saa olla, vaan pitää olla juuri sellainen ihminen kun te haluatte. Mutta minua henkilökohtaisesti pistää pohtimaan. Oletteko edes te oikeassa suunnassa elämän suurissa kysymyksissä?

  Ari Lahtinen 16.10.2014 21:28 ”Vai vielä maksaa tästä oikeinajattelijoiden sisäänpäin lämpiävästä propagandasaitista. ”!

  Propagandasta en tiedä, mutta näissä hengellisissä foorumeilla ja sivustoilla tulee olemaan aina kukkatätejä ja maailmanparantaja setiä. Siksi ole hieman harmeissani itselleni että olen esimerkiksi aikoinaan ollut muutaman kerran Körttifoorumilla ja nyt Kotimaa24 sivustolla.

  Kotimaa24 edustaa yhtä tunnettua Suomen kristillistä uskontojournalismia. Eli kristillisiä arvoja tuodaan esille ihmisille suvaitsevaisuuden ja lähimmäisen rakkauden julistuksella. Minusta kumminkin, että Kotimaa24, tulee muuttumaan maksulliseksi vuoden 2015 alussa, on eriarvoisuutta. On siis vain joukko ihmisiä joilla on sanavalta ja oikeus tuoda mielipiteitään. Se ettei minulla olisi varaa maksaa vuoden 2015 alussa Kotimaa24 4,90 euroa kuukaudessa, siitä ei ole todellakaan kysymys.

  Toisaalta Kotimaa24:lle kun jäsen antaa kommentin, on kommentin antaminen visuaalisesti heikosti toteutettu, suorastaan onneton.

  Suosittelen että jos haluaa välttyä mieliharmeilta ja turhilta negatiivisilta pohdinnoilta.

  Tekee itselleen suodattimen joka estää itseänsä rekisteröimiseen mihinkään foorumille tai sivustolle, ellei nyt sitten ole ihan pakko. Minulle tämä Kotimaa24 muuttuminen vuoden 2015 alussa maksulliseksi on lahja, sillä en tule rekisteröitymään tai tuomaan mielipiteitäni tällä sivustolla.

  Teemu Kakkuri kirjoitti: 17.10.2014 23:33 ”Minne sitten menet”? Sen Herra tietää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Korteniemi sanoo:

  Lieneekö lähes vuosittaisten uudistustempausten johtotähtenä ollut pyrkimys löytää sellainen julkaisumuoto, joka mahdollistaa tehokkaimmin Kotimaa24:n toimituksen kirkollispoliittisen linjan mukaisen mielipiteenmuokkauksen; uutisten valikoinnin, otsikoinnin ja valittujen blogistien avulla? Ärsyttävät kriittiset kommentonnit saadaan piiloon. – Ja niin liberaaliteologinen rauha, suvaitsevaisuus ja itsetyytyväisyys vallitsee kirkkokansan tai ainakin sen eliitiksi itsensä kokevien keskuudessa. Kaikki viimeinkin hyvin kaupungissa!

  Mutta ajatellaan positiivisesti; kuinka paljon meiltä ahkerilta sivustolla kävijöiltä säästyykään viikottain aikaa, kun saamme 2015 lähtien jättää maksullisen Kotimaa24:n ihan omaan rauhaansa – melkein jo odotamme sitä 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti