Fredik Gabriel Hedberg ja Philipp Melanchthon

Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Kol. 2:13, 14.

Niin opi nyt käsittämään tämä ihmetyö sydämen luottamuksella, että juuri sinun syntisi ovat Kristuksen verellä sovitetut, sinun velkakirjasi on hänen ristiinsä naulittu, sinun kadotuksesi ja kirouksesi tuli kokonaan poisotetuksi kun Kristus tuli kiroukseksi sinun tähtesi; sinun kuolemasi tuli hänen voitossaan kuoletetuksi. Niin eivät synnit siis enää ole sinun päälläsi, sillä ne ovat heitetyt Karitsan päälle. Anna niiden olla siellä, älä ota niitä itse kannettavaksesi, sillä hukkaan olisi Kristus silloin kuollut, jos meidän itsemme pitäisi kantaa ja maksaa syntimme, mikä ei koskaan iankaikkisuudessakaan voisi tapahtua.

Fredrik Gabriel Hedberg (1811-1893), Armoa Armosta, s. 213-214, Sley, 1966.

Laki näyttää sairauden, evankeliumi on lääke. ... Aivan kuten laki on oikean tekemisen käskijä ja synnin näyttäjä, samoin evankeliumi on Jumalan armon ja laupeuden lupaus, sekä vielä syntien anteeksiantaminen ja todistus Jumalan hyvästä tahdosta meitä kohtaan. ... Kaikkien noiden lupausten takuu (ja takaaja) on Kristus.

Philipp Melanchthon (1497-1560), Ydinkohdat (Loci communes). Sulku on allekirjoittaneen lisäys.

14 kommenttia

  • Mika Rantanen sanoo:

    Niin suloiselta nimesi sun Jeesus kuulostaa. Se liennyttääpi murheeni ja pelon karkottaa.

    Edward Perronet (1721-1792)

    Ilmoita asiaton kommentti