Aika antaa tuki kansanedustaja Päivi Räsäselle

Kansanedustaja Päivi Räsänen on joutunut  kohtuuttoman painostuksen kohteeksi. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on kohdistanut häntä kohtaan taas kaksi uutta esitutkintaa, vaikka poliisi ei ole nähnyt Päivi Räsäsen toiminnassa mitään aihetta epäillä rikosta.

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kansanedustaja-paivi-rasasesta-kaksi-uutta-rikostutkintapyyntoa-tilanne-on-kasittamaton-ja-taysin-absurdi/

Asian tekee erikoislaatuiseksi, että poliisi on tehnyt jo toistuvasti päätöksen, ettei ole aiheellista käynnistää esitutkintaa, ja että rikosta ei ole tapahtunut, mutta tämä ei näytä riittävän valtakunnansyyttäjälle.

 

Samaan aikaan piispat Laajasalo ja Luoma varmistelevat omaa asemaansa itselleen tyypillisillä tavoilla:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3e2b5b8c-84e9-4497-ba37-3d47030a721f

https://www.kotimaa.fi/artikkeli/arkkipiispa-tapio-luoma-lannen-medialle-paivi-rasasen-esitutkinnoissa-ei-rajoiteta-uskonnonvapautta/

 

Laajasalo yrittää vastoin Raamatun sanaa yhtäältä selitellä homoseksuaalisuuden harjoittamista ihan hyväksyttäväksi, ja tukistaa samalla Päivi Räsästä kovasydämisyydestä. - Laajasalon omatunto (tai bisnesvainu?) ei kuitenkaan salli hänen antaa valtakunnansyyttäjän Räsäseen kohdistamalle ajojahdille suoraa tukea, sillä Laajasalolta saattaisi siinä tapauksessa mennä aika monta muutakin kirkollisveronmaksajaa pesuveden mukana.

Arkkipiispa Luoma taas pelaa varman päälle ja sulkee reilusti silmänsä Päivi Räsäseen kohdistuvalta ajojahtia muistuttavalta toiminnalta. Suomen evl-kirkon korkeimpana vallanpitäjänä hänen on nyt helppoa tehdä ”kaifakset”, ja ajatella, että yhden kristityn uhraaminen on aina parempi asia kuin vaarantaa koko instituution valta-asema esittämällä kriittisiä kysymyksiä valtakunnansyyttäjän toimintaa kohtaan (Lue myös Joh.11:49-50).

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Raamatun sanaan uskova ja arvokonservatiivinen kristitty joutuu nyt hankalan valinnan paikalle. Helppo tie olisi seurata arkkipiispa Luoman esimerkkiä ja antaa Päivi Räsäsen kärsiä yksin. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että suljemme silmät ja korvat siltä, miten helvetillinen prässi on julkinen paine ja pitkä epäselvä oikeustaistelu… vaikka siitä ei saisi edes tuomiota! - Ja pahimmassa tapauksessa tässä prosessissa voi tietysti käydä niin, että jokainen perinteisellä tavalla uskova ja ajatteleva kristitty menettää tämän ennakkotapauksen jälkeen merkittävän osan sanan- ja ilmaisunvapauttaan. Jokatapauksessa tällainen prosessi nostaa jo nyt jokaisen kristityn kynnystä elää uskoaan todeksi ”sivistysmaassa” nimeltä Suomi.

Lisäksi valtakunnansyyttäjän Päivi Räsäseen kohdistama ajojahti on innostanut liikkeelle suuren joukon muutenkin Päivi Räsästä pilkkaavia häntäheikkejä. Sosiaalisessa mediassa puhutaan maalittamisesta. Tämän tapauksen käytännöllinen vaikutus on ollut Päivi Räsäsen luvallinen maalittaminen kaikenlaisten perinteisen kristinuskon vihollisten hyväksi. Jos kristityt haluavat vaikka pelkän inhimillisyyden nimissä kohdella sisartaan Päivi Räsästä edes pienellä kohtuullisuudella, se tarkoittaa nyt voimavarojemme kohdistamista Päivi Räsänen tukemiseen. Vaikka moni perinteinen kristitty on ymmärrettävästi hyvin väsynyt koko loputtomaan homokeskusteluun, nykyisen kaltainen tilanne haastaa meidät kaikki toimimaan kunkin omalla tavallamme Päivi Räsäsen tukena, kenet rukoilemaan, kenet mielipidekirjoituksiin, kenet vaikuttamaan poliittisin keinoin, kenet ehkä suunnittelemaan mielenosoituksia jne.

Rohkaisen nyt jokaista perinteisen Raamattu-näkemyksen omaavaa kristittyä kysymään Jumalan edessä, mikä on sinun tapasi tukea uuvuttavan ajojahdin kohteeksi joutunutta sisartamme. Raamatun mukaan yhden jäsenen kärsimys on myös koko Kristus-ruumiin kärsimystä (1Kor.12:26).

 

Ps. Pisteet Helluntaikirkon johtajalle merkittävästä panoksesta:

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/helluntaikirkon-johtaja-kannellut-valtakunnansyyttajan-toiminnasta/

 

JK.

Nyt 11.3.2020 tämä (vain muutamia päiviä luettavissa ollut) blogi on kerännyt ennätyksellisesti reilut 11 000 lukijaa. Tämä kertoo siitä, että tämä kansanedustaja Päivi Räsäsen asia on nyt selvästi koskettanut monien sydämiä. Toivotaan, että myös oikeusoppineemme havahtuisivat pian antamaan Päiville rauhan ja vapauden.

 

3 kommenttia

 • Manu Ryösö sanoo:

  Aiemmin kirjoittamani blogit ovat valitettavasti osoittautumassa tuskallisen oikeaan osuneiksi, kun siteerasin mm. rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvasta Itä-Suomen yliopistosta. Tolvanen on lukenut itsekin Päivi Räsäsen kohua nostattaneen pamfletin ja katsoo, ettei Räsäsen kirjasta ole tehty halventamistarkoituksessa.

  Tolvasen mukaan oikeusprosessissa olisi huomioitava konteksti. Päivi Räsänen on huolissaan perhemoraalin murenemisesta. Kansanedustajana ja kirkon vaikuttajana hänellä on aito huoli perheistä. Kansanedustajilla on erityinen velvollisuus ottaa vaikeita kysymyksiä tarkasteluun.

  Lisäksi professori Tolvanen sanoo sen tärkeän asian, mikä jäi ilmeisesti esim. Suomen evl-kirkon piispa Seppo Häkkkiseltä huomaamatta. Häkkinen antoi näet vähän aikaa sitten ap Luoman tavoin Kotimaa24:lle ymmärtää, ettei Päivi Räsäsen jutussa ole kyse kristittyjen vainosta, ja kuvaa nyt käytävää kriittistä keskustelua vapaan yhteiskunnan merkkinä.

  Professori Tolvanen puolestaan arvioi, että valtakunnansyyttäjän käynnistämä oikeusprosessi pikemminkin ehkäisee kuin edistää yhteiskunnallista keskustelua. Professori Tolvasesta on huolestuttavaa, jos rikoslakia käytetään yhteiskunnan arvoja punnitsevan keskustelun hillitsemisen apuvälineenä. Hän toivoo, että yhteiskuntamme säästyisi mielipidevainolta, josta Räsäsen tapauksessa on merkkejä.

  https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/rikos-ja-prosessioikeuden-professori-matti-tolvanen-ei-ole-rikos-siteerata-raamattua/

  Tässä aiempien aiheesta kirjoittamieni blogieni linkit:

  https://www.kotimaa.fi/blogit/paivi-rasasen-tapaus-on-suomalaisen-kristillisyyden-kohtalonkysymys/

  https://www.kotimaa.fi/blogit/rauha-rauha-ei-mitaan-hataa/

  https://www.kotimaa.fi/blogit/kansanedustaja-paivi-rasanen-edustaa-suurta-joukkoa-meista/

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Manu Ryösö sanoo:

  Katso myös toimittaja, raamatunopettaja ja teologian maisteri Pasi Turusen reaktio piispa Laajasalon sanoihin Päivi Räsäselle: https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1447/piispa_teemu_laajasalo_on_vaarassa_ja_johtaa_kristikansaa_harhaan

  Ilmoita asiaton kommentti